Fajne życzenia, ale tyle żyć, to bym się zmęczyła.
Co nam los przeznaczył, to będzie.
Muszę luknąć dziś, co w ogrodzie. Ostatnio wiało, to bałam się o mamę, za długo nie mogę być. Sama to pewnie już bym cały ogród przeorała.
Pigwowce i pigwy to szybko startują, buziaki
Cytuję bo się uśmiałam z tym sadzeniem. Ja trzy dni przed wigilia posadziłam 50 tulipanów. Zaglądałam do nich w poniedziałek i mają centymetrowe wyrosty.
W Trzech Króli sądziłam forsycje. Wykopywalam odrosty i wsadzałam w nowe miejsce ziemia nie zmarznięta i na to się nie zanosi.
U nas śnieg jeszcze nie padał, Krupa przez 30 sekund i tyle zimy.
Danusiu wzajemnie wszystkiego dobrego zycze na cały rok 2020.
Dziękuję Tobie też wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Oby był lepszy prywatnie i ogrodowo.
Aby nie było tak sucho.
Mój areał jeszcze śniegu nie widział. Trochę mrozu było,ale 2 dni. Deszczyk kropi ale to jest bardzo mało. Mam na działce studzienkę melioracyjna i sucho w rurach wody nie ma. Czegoś takiego nigdy nie było.
Klimat się zmienia.
Dzięki, że zajrzalas.
To dla Joli fotki pierwsze dwie fotki przycięte wiosna masz porównanie do fotek ostatnich jak zgęstniał.
Ten Buczek z tyłu był przesadzamy w 3018 i jeszcze się zbiera
To jest 28 kwiecień 2019 r
To jest połówką mają jak widzisz z tyłu przesądzony bez liści a ten ma liście z 2018 r i pąki liści ledwo ledwo. Tak jest u mnie na mąż pod WAWA u ciebie dużo wcześniej wiosna.
Jeszcze jedno buki w zeszłym roku bardzo atakowali robactwo miałam biała mszyce musiałam pryskać. Mszyce miałam na wszystkich również na czerwonych.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Jsk widzę dużo prac się szykuje na górce widać parter domu.
Gdzie ty zawsze nasiona kupujesz. Chciałabym w tym roku kupić nasion bylin mam listę, ale jak patrzyłam musiałabym ściągać z kilku sklepów jak mają jedne to drugich nie ma. Może jeszcze za wcześnie więc jeszcze czekam z zamówieniami.
Agata dobrze się chowa odstukac. Już nogi sprezynuja do chodzenia. W łóżeczku się przewraca we wszystkie strony.
Nie jest upasiony karmiony piersią od tygodnia marchewka w jabłkiem karmiony łyżeczka. W tym tygodniu ma wprowadzić kleik.
U nas też w nocy z soboty na niedzielę oczko przymarzły ok 2 cm lodu
Dzisiaj od samego rana świeci słońce nie ma wiatru ładna pogoda. Śniegu jak u Danusi wczoraj ok 30 sekund.
Eluś witam w gronie szczęśliwych "babusiek"
Jeremiesz to też piękne imię ... Ha, ha to mamy pierwszego kawalera dla Toli
Tola skończyła pierwszy miesiąc w nowy roczek
Jeremiesz wkrótce będzie stawiał pierwsze kroki... to musisz uchwycić ten pierwszy krok i się oczywiście pochwalić
Tez się chwałę. Mój wnuczek ma 6,5 miesiaca, też jestem zakochana - Jeremiasz. A ile m-cy ma Tola - ładne imię.
Jeremiaszek już siedzi ale nie chcę woli na nogach stac. Nóżki usztywni i koniec trzeba trzymać pod pachami.
Dobrnelam i do ciebie z życzeniami.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku zdrowia i wszelkiej pomyślności życzę Kasiu.
Pięknie u Was u nas też WAWA ładnie przybraną jeszcze nie zwiedzałam. Miałam iść dzisiaj, ale wiatr u nas i nie poszłam.
W Wilanowie ogród świetlny tysiące tulipanów świetlnych. Trzeba to wszystko zobaczyć. U nas na wsiach na tych pipidowkach jeden przez drugiego stroi.
Już zasiewy zrobiłaś, ale jak pelargonia czy inne mają być w połowie maja kwitnące to trzeba teraz. Kiedyś sialam, ale wyniki mizerne więc zaprzestalam.
Mam pod nosem ogrodnika jako stały klient to zawsze taniej zakupuje pelargonie, petunie i bratki więc nie zawracam sobie głowy z wysiewanie
Mam nawet gdzie trzymać balkon za szkłem, ale mimo wszystko trzeba się tymi zasiewami zajmować samo nie urośnie.
Niektóre róże są przepiękne, ale w czasie przekwitania brzydko wyglądają. Już nie wiem które lepsze czy samooczyszczajace sie czy te które trzeba przycinac.
New dawn sama się oczyszcza bardzo śmieci, ale mam posadzone w miejscu gdzie mogą smiecic.
Tak to ja tnę wszystkie jesienią jak trzeba i jak leci oprócz pnacych.a wiosna tylko robię przegląd i przycinam to co zmarzło.
U mnie róże jeszcze nie wszystkie o kopczykowane a te które są to słabo.
Mam róże wystawione na wschód i południe więc słonko takie jak dzisiaj to dobrze ogrzewa mogą puścić paczki.
W każdym razie forsycje już mają spore paczki kwiatowe.
Trudno mi radzić czy o tej porze przycinać. Pędy są juz zdrewniałe.
Już nie wierze w prognozy bo opowiadają bzdury. Dzisiaj miał spaść śnieg a była piękna słoneczna pogoda, ale wietrzna.
Spróbuj przyciąć ale nie krótko ok 30 cm od podstawy ziemi.
dokładnie tak,zimowy ogród jest bajeczny.Ale szkoda,że trwał dosłownie ze 3 - 4 dni.
Dziękuje i tobie Ewelinko dobrego 2020 roku!
Śniegu było sporo. I ładnie biało było..
Ale po kilku dniach się białe skończyło. Szkoda, że tak bało i krótko, te zimowe widoczki były.
Dziękuję za życzenia. Oby tak było.
I tobie Elu udanego 2020 roku