Szkoda lawendy .
Jagoda zamiast lawendy może posadź kocimiętkę Wolkers Love.
Ja swoje te co ty masz zielone berberysy ogoliłam do samej ziemi.
Ciekawa jestem czy przeżyją takie cięcie?
W sumie to pół gęba Łeb konia fajny, mojej córce, koniarze pewnie by się spodobał. Wiosna jak widzę w rozkwicie, u mnie tulipany mają póki co tylko liście.
O wystawiłaś dla mnie zdjęcia
Dzięki za pokazanie kalin i hortensji
Też je masz od niedawna, ciekawa jestem czy moje zakwitną w tym roku, ale widać, że długo na nie nie trzeba czekać bo już młode egzemplarze kwitną
Z twoich to ta Wantanabe szczególnie ładna, Kilimandżaro powinna być prawie identyczna.
Oby tak było jak piszesz, żeby ta wiedza chciała mi do głowy wchodzić
Dalej myślę co z grabami i co zamiast nich. I czuję stres, że robi się coraz później na przesadzanie drzew, a ja jeszcze darni nie zdarłam, nie mówiąc o kolejnej części ogrodu, która wygląda tak to jest to miejsce, które Johanka zaproponowała jako miejscówkę dla grabów. i jeszcze ta studnia
Witam
Bardzo proszę Was o poradę. Mam do obsadzenia skarpę: długość 28 metrów, zbocze z jednej strony 1,5m, z drugiej 2,8m. Nachylenie 35 stopni. Kierunek: zachód.
Zależy mi na zarośnięciu całej skarpy.
W załączniku mam 2 propozycje.
Proszę Was o porady, zwłaszcza krytyczne
Pozdrawiam
Piotrek
Rety ile tu kwiatów. Ale ty je już wypasione kupowałaś. Że jasny taki gęsty to się nie dziwię, one tak mają. Ale że te bordowe na rekord idą to nie wiedziałam.
Ja wczoraj 'gównowałam' rabatę wzdłuż podjazdu. Obornik wprawdzie przekompostowany, od zeszłego roku czekał, ale aż się boję co zastanę po pracy, bo pies u mnie w ogrodzie urzęduje cały dzień. Najpierw go obwącham zanim wpuszczę do domu
No MEGA pomysł z tymi grabami w donicach dla lekkiego przysłonięcia. Dyskretnie, lekko, bardzo mi się podoba Chyba odgapię, bo mam takie denerwujące miejsce