Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Gruszka_na_w... 13:02, 17 lut 2022

Zamiast dylematów z rabaty mamy dylematy rękawicowe.
Też ciekawe.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 13:33, 17 lut 2022

Też zamówiłam te Tarciowe rękawice . Wzięłam s/m. Mam nadzieję, że będę zadowolona .
Martka 13:50, 17 lut 2022

Tarciowe zamówiłam i "plebejskie" też, dwa dni temu właśnie straciłam moje dotychczasowe, ale szału z nimi nie było, farbowały mi skórę na czerwono, więc rozstanie odbyło się bez łez. Plebejskie nadeszły już dziś, przymierzyłam i zaplanowane są na trochę dziwnie długie kciuki, takowych nie mam, ale do reszty dłoni pasują jak ręka do rękawiczki w kolorze rasowej magenty

Magara 14:28, 17 lut 2022

Oto TARciowe rękawice:

Droga zalana, kurier powiedział, że za cholerę nie będzie podejmował próby dojechania, ale Małżonek się poświęcił i poszedł po paczkę
Magara 14:30, 17 lut 2022

A tu obrazkowe porównanie wszystkich trzech:

TAR 14:35, 17 lut 2022

i jak wrazenie po ubraniu?

wychodzi na to ze te twoje musze wziac krolewska wersje, na jakzeby inaczej

wczoraj dzwonie do goscia od studni i on sie odzywa, no co tam krolu złoty, zaskoczyl mnie, bom kobieta i do niego, sory to nie krol zloty dzwoni a krolowa facet sknsternowany troche ale poczucie humoru okazuje sie, ze mial
Magara 14:41, 17 lut 2022

Moje pierwsze przemyślenia:
- TARciowe w rozmiarze S/M są właściwie takie same jak plebejskie w rozmiarze M/L.
- Niestety też mam luzy w końcówkach palców, chyba pielić się w nich nie nauczę No tak jakoś mam, że muszę mieć czucie w końcówkach palców żeby coś dobrze wyrwać (szczególnie coś małego), ale może to mój brak doświadczenia i wprawy TARcia mówi, że w nich pieli Natomiast do prac glebowych wydają się być super
- Plusem angielskich (przynajmniej dla mnie) jest to, że od wewnętrznej strony mają "poduszeczki" - ma to znaczenie niebanalne przy pracach, od których można się nabawić odcisków

Jedne i drugie są bardzo fajne, z całą pewnością trwałe i porządnie wykonane, cena w obu przypadkach nie jest fajna, gdybym miała doradzić wybór - no nie potrafię

Może Martka lepsze porównanie uczyni
Magara 14:44, 17 lut 2022

TARcia - chyba najlepiej by było faktycznie mierzyć w realu, czyli kupić tam gdzie masz możliwość zwrotu, rękawica to nie wiadro, rozmiar ma znaczenie
TAR 14:50, 17 lut 2022

wiesz co one moga ci sie troche skurczyc po praniu
ale apropo pielenia, ja pomagam sobie pazurkami i podważaczem korzeni (nie wiem czy jest takie słowo) na pewno sa super do ciezszych prac ogrodowych: kopanie, sadzenie, wyrywanie pokrzyw, podcinanie róż. ale ja praktycznie ich nie sciagalam, pielilo sie bardzo dobrze. no nie sa to na pewno lateksy

jedynie te ceny. ale w kanadzie, gdzie sa produkowane sa jeszcze drozsze ale juz wiecej zadnych gumowych nie zamierzam kupowac
mrokasia 14:57, 17 lut 2022

Magara napisał(a)
Oto TARciowe rękawice:

Droga zalana, kurier powiedział, że za cholerę nie będzie podejmował próby dojechania, ale Małżonek się poświęcił i poszedł po paczkę

dokładnie te wzięłam