Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

W Kruklandii 22:06, 04 lut 2016

Do góry
malkul napisał(a)
tulipanowiec i amrowic za wilie na tak małą rabatę
buk?

Ale zielony?
Nooooo.... w sumie....
Na drugim końcu tej rabaty mam malutkiego buczka bordowego.By na zmianę było... buk, brzoza, buk, trzy brzozy

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:55, 04 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

a jak cenowo? ja bym potrzebowala brzozy, graby, ambrowca i grujeczniki...jezu..to niewiem czy nawet nad morze pojadę
ale bym z wami pojechała na tą gardenie ale myślę ze byłoby nam juz ciasno w 5

Noo zwłaszcza jak Ty się dosiądziesz to będzie ciasno ... brzozy ok 120zł, graby 70/80zł, na ambrowca to lepiej poczekać bo nie potrzebujesz aż 5m ... za ponad 400zł ... nie pytałam o grujeczniki ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:45, 04 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A dzisiaj właśnie dzwoniłam do niego ... ma u siebie już jakieś drzewa ... i chyba ma brzozy, graby (Krysia pytała) na pewno też, ambrowca (Małgosia myśli) ale dużego ok 5m więc bardzo drogi ... świdośliwy na razie małe ... następna dostawa w połowie marca ... aaa i będzie na pewno wystawiał się w Poznaniu

a jak cenowo? ja bym potrzebowala brzozy, graby, ambrowca i grujeczniki...jezu..to niewiem czy nawet nad morze pojadę
ale bym z wami pojechała na tą gardenie ale myślę ze byłoby nam juz ciasno w 5
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:40, 04 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A dzisiaj właśnie dzwoniłam do niego ... ma u siebie już jakieś drzewa ... i chyba ma brzozy, graby (Krysia pytała) na pewno też, ambrowca (Małgosia myśli) ale dużego ok 5m więc bardzo drogi ... świdośliwy na razie małe ... następna dostawa w połowie marca ... aaa i będzie na pewno wystawiał się w Poznaniu

o a to ciekawe. a spotkamy się Reniu? trzebaby jakieś miejsce i czas ustalić co?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:25, 04 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
a własnie..kiedy jedziesz do tego swojego pana drzewkowego?

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:11, 04 lut 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
pisalam o wilkach (batach)
jesli chcesz krotka, niska korone to tnij nizej - tak jak przytniesz tak ci sie rozgalezi
Tu gdzie jestem wszystkie lisciaste utrzymywane sa w pollardingu, czyli tak jak u nas np. oglawiane wierzby. Ciete sa niemal przy samym pniu - graby, buki, klony, oliwniki, brzozy etc

Porob zdjecia i porysuj co chcesz i co ci pasuje. To tylko lisciaste, a na dodatek owocowe, powiem wiecej - to przeciez alycza w uszlachetnionej wersji - zniesie bez uszczerbku duzo. Z rysowaniem ci nie pomoge, bo i tak przed chwila wysadzilam firefoxa w powietrze ( wlasciciel kompa mnie zabije, bo wysadzilam mu cos tam)

Toszka, żyjesz?? Nie zabili Cię?

Powiem szczerze, że teraz to ja już nie wiem jak ciąć te śliwy ale chyba muszę je drastycznie ściąć aby od dołu się rozgałęziały.
Prawie - jak ogród 17:46, 04 lut 2016

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Cześć Beatko w nowym roku, widzę, że u Ciebie planowanie- super.

Czy te formy szczepione muszą być na "plecach" rabaty?
Ja widzę np. 3 sztuki brzozy szczepionej rozrzucone na rabacie a w ich nogach oczywiście kulki z bukszpanu i stipa i 1 gatunek kwiatów np. kosmosy a wiosną jednokolorowe tulipany.

Albo trzy graby wycięte w prostopadłościany rosnące w stipie- byłby ładny kontrast pomiędzy ciemną zielenią liści a słomianym kolorem kwitnących stip.

Pozdrawiam

Witaj Gosiu po długiej przerwie
Ciekawie kombinujesz, ale jak już Mirelka napisała, miejsce musi zostać puste, na mebelki ogrodowe.
O grabach myślę mocno, tylko przed nimi chcę miskanty i nie wiem, czy nowoczesne formowane bryły dobrze będą wyglądały w tych falujących trawach...
Stipę i owszem planuję, a nawet już tam rośnie
Lecę do Cię zobaczyć, jak tam oczko po zimie wygląda
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:00, 04 lut 2016

Do góry
pisalam o wilkach (batach)
jesli chcesz krotka, niska korone to tnij nizej - tak jak przytniesz tak ci sie rozgalezi
Tu gdzie jestem wszystkie lisciaste utrzymywane sa w pollardingu, czyli tak jak u nas np. oglawiane wierzby. Ciete sa niemal przy samym pniu - graby, buki, klony, oliwniki, brzozy etc

Porob zdjecia i porysuj co chcesz i co ci pasuje. To tylko lisciaste, a na dodatek owocowe, powiem wiecej - to przeciez alycza w uszlachetnionej wersji - zniesie bez uszczerbku duzo. Z rysowaniem ci nie pomoge, bo i tak przed chwila wysadzilam firefoxa w powietrze ( wlasciciel kompa mnie zabije, bo wysadzilam mu cos tam)
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:30, 04 lut 2016

Do góry
Chciałabym się upewnić- klony i brzozy już ciąć?
I odnośnie donic które pisałaś że obciążasz wodą- czy zamarznięta woda nie rozsadza ich od środka- niestety nie przypilnowałam moich betonowych i mam teraz pajęczynę
Ogród Małej Mi - sezon 2015 06:46, 04 lut 2016

Do góry
Ja sie jednak skoncentruje na plewieniu chwastów bo mimo zimy te cholery rosna
A dlaczego nie tniesz klona? Moje brzozy po cieciu nie płaczą to i dobry czas dla klona
Prawie - jak ogród 19:40, 03 lut 2016

Do góry
Cześć Beatko w nowym roku, widzę, że u Ciebie planowanie- super.

Czy te formy szczepione muszą być na "plecach" rabaty?
Ja widzę np. 3 sztuki brzozy szczepionej rozrzucone na rabacie a w ich nogach oczywiście kulki z bukszpanu i stipa i 1 gatunek kwiatów np. kosmosy a wiosną jednokolorowe tulipany.

Albo trzy graby wycięte w prostopadłościany rosnące w stipie- byłby ładny kontrast pomiędzy ciemną zielenią liści a słomianym kolorem kwitnących stip.

Pozdrawiam
Beskidzkie marzenie 18:04, 03 lut 2016

Do góry
Chce już wiosny....... Dzięki lekturze ogrodowisko, a szczególnie dzięki wątkowi Gabisi dorosłam do tego aby w moim małym ogrodzie zagościły drzewa. Opracowałam sobie listę chciejstw....
I tak na pewno brzozy dorenbose, wiśnia umbra, graby fastigiata lub Lucas, wiśnia amanogawa i pisardi. Uff chyba wszystko na razie
Bardzo proszę o info na temat ich pielęgnacji, będę dozgonnie wdzięczna

Do tego sporo trawek , nawiasem mówiąc wysiałam sobie stipe i mam nadzieje ze urośnie i będzie cieszyć.
Muszę tez uzupełnić żurawki, swoją droga w zeszłym roku chyba najładniejsze widziałam u Kapiasa....
Poza tym potrzebuje morze bukszpanow na obwódki i kulkowisko -mam nadzieje ze ikea mnie nie zawiedzie. Gdyby ktoś znał jakiś fajny, czytaj i tani sklep internetowy........polecam się.

Ogólny zarys tego co chciałabym wyczarować mam w głowie, a na " wykończenie" zdam sie na forumowe, bardziej doświadczone koleżanki.....
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:59, 03 lut 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

Brzozy są ładne, ale uważam je za śmieciuchy. Mój sąsiad ma (u mojej Mamy) i nasionka fruwają po prostu wszędzie. Nie mówię nie, bo wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie

Wiem że szefowa poleca brzozę Fastination. Podobno najmniej śmieci. Sadziła ją w zimozielonym przy białym domu.
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:46, 03 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Brzoza??

Brzozy są ładne, ale uważam je za śmieciuchy. Mój sąsiad ma (u mojej Mamy) i nasionka fruwają po prostu wszędzie. Nie mówię nie, bo wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie
Szałwie czy lawendy? 08:46, 03 lut 2016

Do góry
Tak to prawda. Są tez formowane graby w prostopadłościany, trawy, brzozy nawet Ostatnio miasto bardzo dużo zainwestowało w pasy zieleni co cieszy oko
Prawie - jak ogród 16:10, 01 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
A takie coś?
https://pl.pinterest.com/pin/519251032015405626/

Reniu - rozchodniki z rozplenicą - cuuuudne. Inspirkę zapisuję, ale nie mam już tu miejsca
Ale brzozy już do rozpatrzenia... Wyszukałam właśnie formę szczepioną pendula.

I czytam wątek Anity "Zielono mi czyli zielone płuca...". Dzięki Reniu za wskazówkę
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 13:12, 01 lut 2016

Do góry
Zaglądam do Was a u siebie nie mam czasu posiedzieć

Dominika prześwietlić coś na pewno trzeba, ale mi zawsze szkoda wycinać drzewka.
Zawitka i gdzie te zdjęcia wklejaj u mnie
Aniu nie boisz się orzecha, podobno przy nim mało co rośnie, ja swoje brzozy muszę ciachnąć, najlepiej czubek
Mirelko te Twoje cisy takie fajne kolumnowe są na pewno je zmieścisz, a dziewczyny piszą, że można je mocno ciąć i im nic strasznego się nie dzieje

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:08, 31 sty 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Uff 30 stron wstecz ogarnelam zdrowie wrocilo, brzozy przyciete, rewolucja w planach. Tyyyle traw i roz! I bedzie wiecej! Runianka boska jest, ale hakone juz zamowiona. Masz oko i wyczucie czekamy na efekt jeszcze wiekszego wow

Milego!

Dzięki Karolina za Twoja dawkę energii u mnie
Życie w wiejskim ogrodzie 20:33, 31 sty 2016

Do góry
Ja dzisiaj zasypałam ziemią nasiona, które muszą być poddane stratyfikacji. Moja pierwsza taka przygoda zobaczymy co z tego będzie
a i wysypałam trochę nasion werbeny p.darowanej przy zakupach pod brzozy, na najbliższe dwa tygodnie zapowiadają min. +6 więc może przejdzie naturalną stratyfikację i wykiełkuje...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:35, 31 sty 2016

Do góry
Uff 30 stron wstecz ogarnelam zdrowie wrocilo, brzozy przyciete, rewolucja w planach. Tyyyle traw i roz! I bedzie wiecej! Runianka boska jest, ale hakone juz zamowiona. Masz oko i wyczucie czekamy na efekt jeszcze wiekszego wow

Milego!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies