Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród długi 15:25, 21 lis 2021

Do góry
No cóż, nie drzewka kochane, a drzewo, a właściwie mała sadzonka. Oto on, ambrowiec amerykański Slender Silhouette.

Poczekam sobie na efekt, oj poczekam. Posadziłam już i to niemal na środku (!). Także jest szaleństwo
Sałatka pokrzywowa 13:59, 21 lis 2021

Do góry
Pogoda jest zmienna, ale pozwoliła chociaż trochę podziałać. Naniosłam trochę dobroci do szklarni i wysiałam mieszankę pikantna sałat.
Wzejdzie? Ma jeszcze szansę? Jest dość ciepło, może choć trochę świeżych listków urośnie

Wczoraj mój M. tak się bawiuńkał - przygotował wałki siatkowe, do których przerzucił wszystkie liście, jakie mamy w zasobach - większość przywieziona z miasta

Jeszcze parę świeżutkich zdjęć, dzisiejszych - w tej chwili leje

Ogród Basi i Romka 13:01, 21 lis 2021

Do góry
Szukałam coś kwitnącego i znalazłam niezawodne nagietki, lwia paszcza, smagliczka i jedna prymulka w ukryciu

Cis - Taxus 12:55, 21 lis 2021

Do góry
We wrześniu posadziłam cisy i jeden źle wygląda. Wszystkie sadzone w takiej samej ziemi. Nie wiem czy to przemarznięcie po październikowych przymrozkach czy coś innego mu dolega. Za nim widać zdrowego cisa, rosną obok siebie. Mam u siebie dużo cisów i pierwszy raz widzę cos takiego.

Ogród Basi i Romka 12:54, 21 lis 2021

Do góry
Dziś zimno, mokro i wietrznie, ale to koniec listopada taki mały szybki spacer, bo zimno

Wczoraj tak na szybko obsadziłam moją donicę, na wiosnę dostanie jakieś kolorowe kwiaty

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 12:35, 21 lis 2021

Do góry
Miałam pokazać gabaryty grabów, niestety już bez liści
Sałatka pokrzywowa 12:13, 21 lis 2021

Do góry
Mgduska napisał(a)
Trochę jesiennych (?) kwiatów

Jak ładnie kolorystycznie Ci się zgrały
Zazdroszczę ogrodowej pogody
Sałatka pokrzywowa 11:14, 21 lis 2021

Do góry
To moje ukochane sosny
od frontu

za domem

Lecę do ogrodu, wyszło słońce
Sałatka pokrzywowa 11:12, 21 lis 2021

Do góry
Trochę pospamuję zielenią

Sałatka pokrzywowa 11:08, 21 lis 2021

Do góry
Moje przedszkola wszystko wciśnięte do wilgotnej ziemi i ma się dobrze
Budlejka

ciski

pysznogłówki

A tak sieją się rośliny samoistnie - nie zawsze da się przesadzić

Sałatka pokrzywowa 11:05, 21 lis 2021

Do góry

Sałatka pokrzywowa 11:02, 21 lis 2021

Do góry
Czerwonozawijkowa może i późno startuje, ale za to najdłużej jest jesienią

Sałatka pokrzywowa 11:00, 21 lis 2021

Do góry
Ciemierniki - cuchnący:

wschodni:

Dużo zielonego wciąż dają jednoroczne - maczki kalifornijskie, ośmiały, lwie paszcze

Sałatka pokrzywowa 10:57, 21 lis 2021

Do góry
Trochę jesiennych (?) kwiatów

Ogród prawie wymarzony … 08:50, 21 lis 2021

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Posadzone. Na dobre. Rezygnuje z kolumnowych bo uważam , że te pasują tu rewelacyjnie. Koniec do wiosny. Jeszcze tylko jutro paliki i gotowe. Na wiosnę agrowłóknina i kamyki .
Trzeba wzrok wytężyć aby je teraz dojrzeć ale myśle , że na wiosnę będzie widać efekt.

. Justyna nie kładz tej agrowłókniny, to jest najgorsze paskudztwo jakie może być że aż dziwi mnie że sprzedają to w sklepach ogrodniczych. Wiem z kamykamki to ładnie to wygląda, ale za parę lat będziesz żałować że położyłaś bo będą marnieć krzewy. Jest tutaj wątek na temat maty przeciw chwastom to poczytaj.
Działka prawie w Borach Tucholskich 06:50, 21 lis 2021

Do góry
Hania nieliczne jeszcze się bronią (kalina)

Basiek
"... pień tego drzewa, ma pełno tych sęków, chociaż nie wiem jak to nazwać, ale podoba mi się "
w jesiennym nastroju powiedziałbym że to blizny życia po straconych szansach i nadziejach ale ponad sękami jest życie i młode gałązki i tej wersji się trzymajmy , zwłaszcza że nowy bardzo wygodny fotel przed kominkiem plus JD No7 wyraźnie poprawiają perspektywę

Ogród w remoncie 23:36, 20 lis 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Gdyby tak te dęby, robiły by za lizaki. Pomiędzy okna może jeden wyżej szczepiony i po bokach troszkę niższe. Albo wszystkie jednakowe

Jeżeli chodzi o drzewka które chcesz obok domu posadzić to jaka to strona.
Dęby Green dwarf i ew też bym tu widziała deby Green pillar muszą być posadzone od południowej strony. Wtedy jesienią się pięknie przebarwiają.

Lilaki 1,4 m w zupełności wystarczy jak szczepiony. One dosyć szybko przyrastają trzeba je trzymać w ryzach. Nie przytniesz to będzie luźno rósł.
Mam lilaki jednego bardzo dużego (kula) i przycinam go każdego roku solidnie. Kazdego roku po głównym kwitnieniu na młodych gałązkach znowu kwitnie mniej, ale zapach jest.
Dwa mam mniejsze ale celowo Przycinam w prostokąty. Maja bardzo ładne UlistwIenie a jesienią przebarwiają się na kolor cytrynowy.

Mozesz też posadzić trzmieliny zimozielone na patyku szczepione też ładnie się prezentują.

Mirkowy ogród (początki) 23:24, 20 lis 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Na jednak już zakończę sezon i przesadzanie traw zostawię na wiosnę.

Dziś jeszcze zadołowałam sadzonki (moje ukorzeniane własnoręcznie) cisy.
Kilka posadziłam we wrześniu a dla tych muszę znaleźć miejsce

U mnie tez koniec nasadzeń i głównie przesadzania. Jutro jeszcze tulipany posadzę i chyba to wszystko. Byle do wiosny
N-ce Garden 23:21, 20 lis 2021

Do góry
pawel2806 napisał(a)

Hortensje po letnich deszczach poległy, ale czego się nie robi żeby wyglądały dobrze . Nie ma ogrodów idealnych możemy tylko oszukiwać rzeczywistość, albo nie pokazywać wszystkiego .
Sekret moich hortensji, każdy kwiat podwiązany osobno, operacja pracochłonna ale efekt doskonały

Paweł to Ty tak sznurkiem kazdą gałązkę do gałązki??? O kurcze nie wpadłabym na to. Ale fakt - wyglądają jak w szeregu
Migawki z ogródka 23:15, 20 lis 2021

Do góry
Dziś pracowity dzionek. Pogoda była piękna, nic tylko działać. To część dzisiejszych planów, reszta leżała obok same kupione albo prezenty. Jutro będę sadzić to, co w tym roku wykopałam

A to magnolia kupiona w poniedziałek internetem. Alba superba. Ma tak pod 1.40 po posadzeniu. Pączków nie ma, ale to lepiej może. Niech się ukorzeni i przezimują ładnie i tyle.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies