Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 14:29, 27 mar 2022

Magara napisał(a)

Poczytałam o Twoich zmaganiach w kufajce i bardzo jestem z siebie dumna, że mój kompost w warzywniku wylądował jesienią
Teraz tylko czekam aż zrobi się naprawdę ciepło, żeby kupowany i dowożony na rabaty dorzucić

Asia, co to za ładne listki?
Te listki to prawdopodobnie kokorycz pełna Purple Bird
Zapomniałam opisać, i teraz musiałam przeprowadzić poważne dochodzenie, żeby ustalić tożsamość w/w.
Nigdy wcześniej nie miałam tej roślinki, więc nic więcej Ci o niej nie napiszę . Ale mogę relacjonować jej postępy
galgAsia 14:33, 27 mar 2022

mrokasia napisał(a)
Ale Ty masz tego kwiecia! Piękne kwiatuszki.
Magnolie i u mnie pękają. Trochę się martwię bo jednak nocami jest na minusie, krótko się pocieszę kwiatami .
Kaśku, faktycznie trochę się uzbierało Chyba moje wewnętrzne dziecko uwielbia kolorowe kwiatuszki

Wiesz, czuję się trochę oszukana na okoliczność magnolii March till Frost. Kończy się marzec, a ona wcale nie jest skora do kwitnienia... Pocieszam się, że ona młodziutka jest, więc może dlatego...
galgAsia 14:37, 27 mar 2022

Basieksp napisał(a)
Śliczne wiosenne kwiaty u Ciebie koty też, fajnie leżakują no i magnolie, zaczyna się pokaz
Wiesz, Basiu, mam tylko podejrzenie graniczące z pewnością , że te moje kwiatki są posadzone tak jakoś po bałaganiarsku, niespójnie. Jak już wreszcie kiedyś ogarnę ten mój ogrodowy chaos, spróbuję je jakoś ładniej posadzić, wtedy można będzie pokazywać je z lepszej perspektywy

Magnolie dopiero zaczynają, wszystko co dobre jeszcze przed nami
tulucy 14:59, 27 mar 2022

Hiacynty i u mnie szaleją. Widzę przez okno. A przylaszczki to nie wiem, za daleko są. Ale może z lornetką bym polatała

Oj nosi mnie. Ale i tak, jak już będę mogła wyjść, to chyba siły za dużo nie będzie. Powoli trzeba będzie działać.
Basieksp 21:24, 27 mar 2022

galgAsia napisał(a)
Wiesz, Basiu, mam tylko podejrzenie graniczące z pewnością , że te moje kwiatki są posadzone tak jakoś po bałaganiarsku, niespójnie. Jak już wreszcie kiedyś ogarnę ten mój ogrodowy chaos, spróbuję je jakoś ładniej posadzić, wtedy można będzie pokazywać je z lepszej perspektywy

Magnolie dopiero zaczynają, wszystko co dobre jeszcze przed nami

Ja tam lubię taki ogrodowy bałagan
Magara 22:59, 27 mar 2022

galgAsia napisał(a)
Te listki to prawdopodobnie kokorycz pełna Purple Bird
Zapomniałam opisać, i teraz musiałam przeprowadzić poważne dochodzenie, żeby ustalić tożsamość w/w.
Nigdy wcześniej nie miałam tej roślinki, więc nic więcej Ci o niej nie napiszę . Ale mogę relacjonować jej postępy

Wyguglałam, bardzo ładna, relacjonuj
Ja mam tylko kokoryczki
antracyt 06:45, 28 mar 2022

Też miałam zimną sobotę, a do tego niedzielę z gości. Weekend zleciał i właściwie nic w ogrodzie nie podziałałam.
U Ciebie wszystko jak podpędzone rośnie
galgAsia 09:01, 31 mar 2022

U mnie susza na całego. Nie pada już chyba od miesiąca. Kiepsko to widzę...
Przesilenie wiosenne rzuciło mnie na twarz, nie mam siły, ochoty ani czasu na nic. Jak to dobrze, że jest na co zwalić...
W ogrodzie w zasadzie nic nie robię. Więc i pisać nie mam o czym. Wstawię może kilka kolorowych obrazków...

galgAsia 09:03, 31 mar 2022

galgAsia 09:10, 31 mar 2022