to ja dziś nic nie kopię ale tez Cię myślowo wesprę
posiałaś juz ten poplon? wiesz zabierasz się za ten nowy teren tak jak ja powinnam rok temu, żałuję że sie tak pospieszyłam z trawnikiem..teraz M mnie przeklina z każdą prośbą o nowa rabatę
Kasia super dzięki Tobie ile kasy zaoszczędzone, u mnie ilości trzmieliny przycięłaś a tutaj drzew
ja szukam ambrowcow kolumnowych Kasia, dwóch. dasz mi namiary na tą szkółkę?
u mnie 2m graby po 50zł, ładne nie patyki. ale niewiem czy wysyłają
no właśnie tak go czaruję wiem że vanilki będą za jabłonkami na tzw. rabacie ognistej. posadzilam juz tam jeżówki Meteor Pink, red barona i rozchodnika chocolate drop i na tylach ma być 6m szpaler vanilek. no ale trzeba trawnik zlikwidować i jak Iwona radzi teraz ziemie przygotować na wiosenne działania a jemu ciężko za robotę się kolejną wziąć
do tego powoli sobie tyly planuję i tam też kolejny szpaler limek chyba...
wiesz co są mu obojętne, jakby ich nie było to by nie zrobiło to na nim wrażenia. natomiast hortensje to zachwala pod niebiosa
teraz go urabiam na przekopywanie darni z obornikiem jak zaleciła Toszka ale ciężko mu to przychodzi zaakceptować...
wydaje mi się że nawet gdy nie jest rownoboczny to moznaby jakos sensownie to tam ułozyć. ja tez mam cięzką różankę bo widzę ją z tarasu i z przyszłej altany, patrzę już na nią sezon i planuję zmiany. plecy koniecznie i właśnie wypełnienie z traw żeby nóg nie bylo widać
ja jeszcze będę może w przyszłym sezonie sadzić tam z 3 trzmieliny na pniu bo zanim trawy osiągają swoj rozmiar to nie ma piętra
6x10x12 to tak łopatologicznie licząc 30m kwadratowych? :/
Marta spokojnie
Serbów też bym tam nie sądziła. Może cis jako tło po całości.. buk w rogu przed nim gracek np. Przed nim te 4róże potem roplenice przed nimi ale pomiędzy poprzednimi 4 różami te 2 na pni i na obwodce lawenda? W rozplenice kulki bukowe wpleść?u lekarza jestem i rysunku ci nie strzelę ale zrozumiałaś mnie wogole??
Asia pytam o to południe bo też mam i raczej w południe uciekamy w bardziej cieniste zakątki.. jeśli będą takie w ogrodzie to luzik. Ja sobie chwale południowy taras bo poza miesiącami letnimi jest porostu przyjemnie ciepło i bardzo widno w domu
I ja mam Swany i gdzieś już pokazywałam tę "ośmiornicę" w tym sezonie...
Strasznie mnie denerwowała, więc przycięłam te długie pędy i teraz wyglada jako tako. Natomiast nie jest niestety biała, tylko pod wpływem wilgoci jest prawie cały czas różowa, co dyskwalifikuje ją z mojej białej rabaty W tym sezonie jako pierwsza podłapała mączniaka i na wiele procent czeka ją eksmisja.
Przycinanie na wiosnę na 15-20 cm coś da na chwilę, ale ona, jako to róza okrywowa, i tak wypusci swoje "baty" i w sezonie trzeba będzie to znowu korygowac.
u mnie to miejsce do wczoraj to tez była tragedia...i nagle mnie tak wzięło bo wszędzie skwar a tam cień jest to się wzięłam. M kosił za siatką a jak wrócil to ja juz taki rozpizdziel tam zrobiłam że musiał mi juz pomóc i jest bajka
fusy z kawy też zbierać? ale ja z mlekiej piję to mogą być??
troszkę pracy było nie powiem, najgorsze że parę mini ślimaczków znalazłam i krzyki były ale M wszystkie za siatkę wyrzucal i mam nadzieję że zapamiętają już od maleńkiego że do tego ogrodu wstęp wzbroniony!