Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Spełnione marzenia 16:07, 25 sie 2021

Do góry
Po 1,5 roku budowania wymarzonego domu- wreszcie mieszkamy!!! Mogę oglądać nasz ogród codziennie.

Chwasty w trawniku 15:55, 25 sie 2021

Do góry
To nie jest rdest ani koniczyna
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:40, 25 sie 2021

Do góry
Zachwycała architektura budynku opery. Wydaje się taka "betonowa", zimna, nieprzyjazna, ale to mylne wrażenie. Pusto było tutaj tylko bardzo wczesnym rankiem. Później dach opery, strome podjazdy i schodki opanowują miłośnicy biegania i spacerowania.

Obok budynku opery powstaje nowoczesna siedziba muzeum Muncha.

Główne drogi w mieście nie kojarzą się jedynie z kamiennymi torowiskami i asfaltem. Bardzo dba się o zachowanie architektonicznego ładu. Nie mają żadnych pokus, aby wznosić jakieś drapacze chmur.

W ogródku emerytki 15:27, 25 sie 2021

Do góry
Dziś niemożliwe stało się możliwe,
Uwieczniłam moment znikania czerwonego wraka
Emuś, na wszelki wypadek stanął w bramce, żeby sąsiad się nie rozmyślił

Tu jeszcze widoczny między tujami.
Na dole podjazdu.

I już poza posesją.
Nawet mu pomachałam na "żegnaj"
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:25, 25 sie 2021

Do góry
Wszystko, co dobre z reguły kończy się szybciej niż byśmy chcieli. Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe życzenia i odwiedziny.
Na szczęście żyjemy w częściowo cyfrowym świecie i wspomnienia będzie można wspomóc zdjęciami i filmami.
Plażowanie nad wodą i wylegiwanie się na tarasach z widokiem, na dłuższą metę może być nużące. Skoro byłam już tak blisko siedziby prawdziwego króla, to szkoda byłoby to zmarnować. Wyruszyliśmy więc skoro świt do Oslo.
Miasto leży na wzgórzach okalających zakończenie Oslofjorden. Na każdym kroku widać troskę o zgodną koegzystencję ludzi i natury. Wszechobecne elektryczne hulajnogi i rowery, tramwaje wodne, sprawna komunikacja miejska- to wszystko sprzyja wysokiej jakości powietrza, ciszy i sprawnemu poruszaniu się po tej sporej aglomeracji. O dziwo hulajnogi nie stanowią żadnego zagrożenia dla ruchu pieszego.
Już pierwsze widoki zwiastowały, że będzie mi się tam podobało.
Wyglądają swojsko- nieprawdaż?

Bardzo podobały mi się rzeźby rozmieszczone w przestrzeni miejskiej. Takie bez napinki.
Symbol góry lodowej

Pokryty mchem pies i różne przyjemne dla oka abstrakcje.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 15:02, 25 sie 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
Wstawiam dla Malgol fotkę rdesta Golden Arrow.

Dzięki Kasia Sorry ,ze tak wpadam tylko w interesach,ale ostatnio życie pozaogrodowe mnie przytłoczyło. jak mam chwile wytchnienia to koszę trawnik i ...tyle. na forum czasu nie starcza choć czasem zerkam,żeby zupelnie nie byc w tyle.
Ten rdest mi sie podoba i za Twoja radą posadzę go pod sosną zamiast hortki Mam nadzieję,że on jakichś strasznych ilości wody nie potrzebuje? Bo z tego powodu rezygnuje z tej miejscówki dla hortensji. jednak wody miałaby za mało
W ogródku emerytki 14:53, 25 sie 2021

Do góry
W B. pokazały się cebulowe, to troszkę sobie kupiłam

A w ogrodniczym też co nieco
Skusiłam się na tę jeżówkę nn, bo ma ciekawy kolor, choć za pełnymi nie przepadam.

I na rudbekię nn i na zwykłą jeżówkę nn

Jeżówkę posadzę na rabateczce.
April podbija las... 13:54, 25 sie 2021

Do góry
Widok z paprociowiska

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 13:49, 25 sie 2021

Do góry
effka napisał(a)

Łazienka ciągle nie dokończona, brakuje zabudowy meblowej kotła i szafek nad geberitem (oczywiście będą podobnie jak blat i dodatki,w części bambusowe)

Ewa łazieneczka czadowa, taka w moim klimacie też mam dwie umywaleczki, robiłam dwie łazienki rok temu
Belki odjazd, jest klimat francja elegancja i natura
April podbija las... 13:42, 25 sie 2021

Do góry
Słuchajcie, bo cały czas gadam a parę zdjęć by się przydało.
Na końcu działki, za rabatą z misą, zaczyna powstawać kolejne miejsce zwane Rabata pod górką.
Jest już ławeczka, będzie chyba i druga. Posadziłam hortensje Pink i Sweet Anabelle. Jako wypełniacz jest żurawka Dark Secret. Na razie dwa prosa North Wind ale będzie więcej. Jest też bez Aurea i rdesty Vesuvium. Będzie jeszcze rdest Blackfield, którego muszę przesadzić z innego miejsca i łany hakone. Ale to już wiosną bo sił braknąć zaczyna. Jeszcze tylko wyłożę kartony i wysypię korę bo to zawsze ochrania korzenie zimą.
Kilka fotek

CDN...
Brzozowy raj 13:14, 25 sie 2021

Do góry
Po roślinach widać, że zbliżamy się do jesieni

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 12:33, 25 sie 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)

Nie wiem czy dożyję nowej nawierzchni z basenem u siebie,
basen już jest ale jeszcze w pudle spakowany...
Mega widok rozwalasz system Milunia
Ogród do odnowy 12:27, 25 sie 2021

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:23, 25 sie 2021

Do góry
Właściwie to został tylko okrojony na maksa nienaruszalny pas wokół dom (na szerokość samochodu) ale kto wie koncepcja może się zmienić

może ta grusza japońska oprze się chorobom (zarazie)
Ogród do odnowy 12:23, 25 sie 2021

Do góry
Ogród długi 12:18, 25 sie 2021

Do góry
Takie tam
Ogród do odnowy 12:16, 25 sie 2021

Do góry
Ogród do odnowy 11:33, 25 sie 2021

Do góry

zadziwia mnie to najprostrze zestawienie

Ogród do odnowy 11:28, 25 sie 2021

Do góry
Smuteczek - dobrze odczytujecie nastrój ogrodu.

Siewki drzew różnych w południowej granicy ogrodu odbierają słońce rabatom. Nie zakwita nadal budleja, Vernonia mocno się ociąga, część astrów nawet bez pąków kwiatowych, dzielżan i jeżówki na mało słonecznych stanowiskach ledwo zipią

A rano tylko 4C!

ale by nie smędzić za bardzo

wielka kępa sadźca nie podparta przed ulewami to żałosny widok - pamiętajcie by te duże podeprzeć

Baby Joe trzyma pion bez podpórek i hortensjami czas się cieszyć

Zieleń, drewno i antracyt 11:19, 25 sie 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Czytam o wyprawie rowerowej, dzielna jesteś ale tak jak piszeszały trening, odpowiednie przygotowanie i jest ok następne Mazury a potem może Kaszuby? polecam

Basiu, wszędzie, byle było płasko. Niestety moje kolano nie nadaje się na nadmierne róznice wysokości. Kaszuby tez piękne

Właśnie się rozsiadłam z kawą na ławce pod sauną i kontempluję widoki Rudzielec tez się stęsknił za nami i ogrodem. Odsypia swoje wakacje.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies