Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

Alija 14:47, 28 mar 2022

Darcia, trudno się dziwić, że masz bardzo dobry humor, po takich zakupach, każdy by miał.
Zakupy wspaniałe, super.
Piękne kompozycje z bratkami w ciekawych pojemnikach, na dodatek urocze białe ptaszki, ślicznie.
ElzbietaFranka 19:24, 28 mar 2022

Kozibród to chwast. Mam go w awatarze. Kwitnie tylko na jeden dzień później się zamyka i robi dmuchawce bardzo się rozsiewa więc trzeba uważać. Może w krótkim czasie zajac teren.
To taki ładniejszy mlecz.

Pozdrawiam
ElzbietaFranka 19:28, 28 mar 2022

Darcia zakupy jak ta lala. Mam dużo krzaków z twoich zakupów. Dobry wybór.
U mnie w trawach jeszcze spokój..zimne noce więc nic nie rosnie
Magleska 20:42, 28 mar 2022

Daria fajnie poszalałaś zakupowo
nicol21 21:28, 28 mar 2022

Oj dobrze wiem jak takie zakupy poprawiają humor i dają powera do działania. Nie ważne, że kieszen sporo lżejsza
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
SlonecznyOgrod 11:40, 29 mar 2022

anpi napisał(a)
Daria, rododendron czaderski! A jakie super zakupy!!! Nareszcie rozpoczął się czas grzebania w ziemi... Moje nowe nakolanniki już czują upływ czasu Jeszcze wprawdzie w rabatach nie sadzę, ale już doniczki czekają. A ja zrywam darń, mieszam ziemię, nie mówiąc ,że już się styrały przy czyszczeniu rabat Ciebie też czeka już sporo sadzenia! Fajnie czuć te emocje z zakupów , potem radość jak się posadzi( u mnie jeszcze jak się znajdzie właściwe miejsce ,albo w ogóle jakieś miejsce) i później już tylko zachwyty, pomijając drobne niepowodzenia, szkodniki i kaprysy roślin...:

W końcu mamy ten czas, na który czekaliśmy p ó ł . r o k u
Jak ja się cieszę, będę sadzić chciałam drzewa, krzewy i mam te odmiany co chciałam
Też dołączę do Twojego klubu zrywania darni, bo graby chcę posadzić na brzegu trawnika, znaczy się zmniejszyć trawnik po całej linii nakolanniki już zjechałaś, a moje nowe leżą i leżą
SlonecznyOgrod 11:44, 29 mar 2022

Nowa12 napisał(a)
Szybko ci te miskanty I rozplenice ruszyły. Moje to jeszcze w głębokim śnie. Ostróżki też już dorodne .

W tym miejscu trawy zawsze szybko ruszają, najszybciej na O.
A starsze ostróżki pewnie się już wyostróżkowały bo nie widzę ich wcale, krótkowieczne są
SlonecznyOgrod 11:52, 29 mar 2022

Dorota321 napisał(a)
Donice już z wiosennymi kwiatkami, aż się buzia na ich widok cieszy.
Trawnik zwertykulowany, pięknie wygląda. U mnie też już po tej czynności.
Zastanawiam się nad Twoim bluszczem, ja bym znaczną część wycięła i zostawiła tylko kilka opadających pędów. Po co zakrywać całkowicie misternie ułożone kamienie. W kilku miejscach można by posadzić rojniki dla urozmaicenia. To taka luźna sugestia, być może Ty dążysz do zakrycia tych kamieni.
Ja pod świerkami walczę z nadmiarem bluszcza i barwinka. Ciężka praca.
Zakupy wypasione, na pewno pięknie wpasują się w ogród, a krokusy pięknie wyglądają w takiej kępie.

Też tak mówię, że się buzia cieszy na ten widok
Fajnie, że i u Ciebie już po wertykulacji
Bardzo dziękuję za sugestię, cenie sobie to, że ktoś się dzieli swoimi spostrzeżeniami i podpowiada bluszczowi nie dam wszystkiego zasłonić o nie nie a rojniki itp mam bardzo blisko oczka na skarpie (załączę foto)
Ogród tylko czeka żebym mu posadziła nowe rośliny sam tego chciał, daję słowo!

SlonecznyOgrod 12:22, 29 mar 2022

effka napisał(a)
Daria, piękne zakupy Zazdroszczę Ci pozytywnie, że masz jeszcze miejsce na nowe zachcianki u mnie ciasnota...

Z nowych roślin jestem zadowolona już się nie mogę doczekać aż puszczą listki, no i tych kalin pagodowych aż zakwitną
Zawsze możesz uszczupić trawnik ale z drugiej strony szkoda bo masz piękny rekreacyjny
Cieszę się, że i Ty do mnie zajrzałaś
sarenka 12:26, 29 mar 2022

Świetne zakupy
Zaglądam teraz do wątkow i patrzę co która kupiła czy panuje kupić