Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 16:03, 28 mar 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Pierwsze tulipanki rozumiem ? Też bym się cieszyła
Jeżówki ładnie Ci ruszyły
Donica z bratkami prześliczna

Dziękuję Wiolu Tulipany w takiej ilości to pierwsze , mam białe już kilka lat przy tarasie, bardzo mało, ale co roku powtarzają, są śliczne, dostałam z dobrej ręki widocznie
Jeżówki tak mnie cieszą, ale siewek to bym chyba nie rozpoznała
olciamanolcia 16:09, 28 mar 2022

Wiaan napisał(a)

Z tej radości mi się wszystko myli

Hahaha ja tez mylę żurawek z jeżówka oczywiscie z nazwy . I nie tylko z radości ale ciagle
Judith 16:32, 28 mar 2022

Kilka lat temu będąc w centrum ogrodniczym powiedziałam panu z pewną siebie miną, że szukam trzmieliny japońskiej Golden Princess. Pan spojrzał na mnie dziwnie i stwierdził, że nie zna takiej odmiany. Westchnęłam sobie głęboko z myślą, jacyż ci ludzie w CO są niezorientowani, no doprawdy... I zaczęłam tłumaczyć jak wygląda.
I wtedy pan zapytał grzecznie i łagodnie: to pani tawułę ma na myśli?

Kurtyna
Martka 17:50, 28 mar 2022

Wiaan, tulipany cieszą, moje serce truchleje na hasło "hakonechloa", u mnie żadna na razie nie pokazuje listków...... biorąc pod uwagę straty z poprzedniego sezonu jestem gotowa na najczarniejsze scenariusze. Pięknie masz posprzątane, wręcz wycackane. Będzie się działo lada dzień i na różańce
U mnie EEmperiory mają już spore pączki, ale wszystkie małe i przy samej ziemi te główki tworzą. Susza to chyba spowodowała.

Judith - padłam
olciamanolcia 17:52, 28 mar 2022

Ja jeszcze mam problem z …. hortensjami…chocuaz mam tylko bukietowe to jak ktoś mnie pyta to się zastanawiam czy to ogrodowe czy bukietówki
Agatorek 20:50, 28 mar 2022

Judith napisał(a)
Kilka lat temu będąc w centrum ogrodniczym powiedziałam panu z pewną siebie miną, że szukam trzmieliny japońskiej Golden Princess. Pan spojrzał na mnie dziwnie i stwierdził, że nie zna takiej odmiany. Westchnęłam sobie głęboko z myślą, jacyż ci ludzie w CO są niezorientowani, no doprawdy... I zaczęłam tłumaczyć jak wygląda.
I wtedy pan zapytał grzecznie i łagodnie: to pani tawułę ma na myśli?

Kurtyna

Prawie identycznie kiedyś tez pomyliłam trzmielinę z tawułą. I to też w rozmowie z osobą, która akurat była z branży ogrodowej
Wiaan 12:04, 29 mar 2022

Co do pomyłek to moja koleżanka nie znosi żurawek, a uwielbia jeżówki. Wysłała męża po zakupy, i zamiast jeżówek kupił żurawki, miały być różowe to kupił różowe. Mnie z nazwy zawsze one się mylą
Wiaan 12:08, 29 mar 2022

Jak minie zapowiadane załamanie pogody myślę o cięciu katalp. Bardzo się rozrosły i nie wiem jak bardzo radykalnie je przyciąć.

olciamanolcia 13:35, 29 mar 2022

Aneta ostatnio byłam u mnie w mieście w szkółce . Właściciel ma prywatną katalpę… co roku obcina ją do zera… i co roku ma potężne gałęzie . Jak podjadę do niego bo niebawem będzie miał w sprzedaży drzewka zrobie Ci zdjęcie
Wiaan 14:12, 29 mar 2022

olciamanolcia napisał(a)
Aneta ostatnio byłam u mnie w mieście w szkółce . Właściciel ma prywatną katalpę… co roku obcina ją do zera… i co roku ma potężne gałęzie . Jak podjadę do niego bo niebawem będzie miał w sprzedaży drzewka zrobie Ci zdjęcie

Super Mąż chce ją konkretnie ogolić bo jest potężna w sezonie.