Dziękuję Wiolu Tulipany w takiej ilości to pierwsze , mam białe już kilka lat przy tarasie, bardzo mało, ale co roku powtarzają, są śliczne, dostałam z dobrej ręki widocznie
Jeżówki tak mnie cieszą, ale siewek to bym chyba nie rozpoznała
Kilka lat temu będąc w centrum ogrodniczym powiedziałam panu z pewną siebie miną, że szukam trzmieliny japońskiej Golden Princess. Pan spojrzał na mnie dziwnie i stwierdził, że nie zna takiej odmiany. Westchnęłam sobie głęboko z myślą, jacyż ci ludzie w CO są niezorientowani, no doprawdy... I zaczęłam tłumaczyć jak wygląda.
I wtedy pan zapytał grzecznie i łagodnie: to pani tawułę ma na myśli?
Wiaan, tulipany cieszą, moje serce truchleje na hasło "hakonechloa", u mnie żadna na razie nie pokazuje listków...... biorąc pod uwagę straty z poprzedniego sezonu jestem gotowa na najczarniejsze scenariusze. Pięknie masz posprzątane, wręcz wycackane. Będzie się działo lada dzień i na różańce
U mnie EEmperiory mają już spore pączki, ale wszystkie małe i przy samej ziemi te główki tworzą. Susza to chyba spowodowała.
Co do pomyłek to moja koleżanka nie znosi żurawek, a uwielbia jeżówki. Wysłała męża po zakupy, i zamiast jeżówek kupił żurawki, miały być różowe to kupił różowe. Mnie z nazwy zawsze one się mylą
Aneta ostatnio byłam u mnie w mieście w szkółce . Właściciel ma prywatną katalpę… co roku obcina ją do zera… i co roku ma potężne gałęzie . Jak podjadę do niego bo niebawem będzie miał w sprzedaży drzewka zrobie Ci zdjęcie