Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

Alija 20:27, 28 mar 2022

Kasiu, u Ciebie wiosna w pełni, wszystko kwitnie, słońce świeci, cudnie po prostu.
My jeszcze trochę musimy poczekać, ale trudno.
Misy bardzo mi się podobają, super. Obejrzałam też zdjęcia z wycieczki, ciekawe miejsca, stroje.
Przeczytałam też wszystko, co piszesz na temat lotosów, bo synuś przywiózł mi nasionka i muszę się nimi zająć.
Będę próbować.
Kasiek 21:16, 28 mar 2022

basia3012 napisał(a)
Pięknie Kasiu u Ciebie, wiosennie. Tak jak dziewczyny piszą u nas będzie tak może za miesiąc. Na razie wszystko siedzi w ziemi.
Ten sklep, który pokazałaś to ma w ofercie piękne dekoracje. Najbardziej te szklane świeczniko-wazony mi się spodobały.
Pozdrawiam.

Basienko, mi tez one sie podobaja, mysle zeby je kupic i wykorzystac do dekoracji ogrodowej. Pomysle jeszcze o nich

Kasiek 21:16, 28 mar 2022

Dorota321 napisał(a)
Zachwycającą masz wiosnę, dużo wcześniejszą niż u nas. Zachwyca mnie każdy kwiatuszek u Ciebie.

Dorotko, dziekuje
Kasiek 21:22, 28 mar 2022

Martka napisał(a)
Kasiek, u Ciebie wiosna na całego i słonecznie Cudne zdjęcia. Misy - czyżbyś je produkowała?

Jeszcze cieplo, bardzo cieplo, za chwile sie to zmieni Misy, tak, calkiem przypadkowo, pierwsze prototypy byly dla mnie do ogrodu, nastepne partie juz na zamowienia. I tak sie to pociagnelo

Kasiek 21:30, 28 mar 2022

Alija napisał(a)
Kasiu, u Ciebie wiosna w pełni, wszystko kwitnie, słońce świeci, cudnie po prostu.
My jeszcze trochę musimy poczekać, ale trudno.
Misy bardzo mi się podobają, super. Obejrzałam też zdjęcia z wycieczki, ciekawe miejsca, stroje.
Przeczytałam też wszystko, co piszesz na temat lotosów, bo synuś przywiózł mi nasionka i muszę się nimi zająć.
Będę próbować.

Alijko, u mnie narazie cieplutko, ale koncem tygodnia ma spasc tutaj snieg, temperatury spadna drastycznie...To nie jest pogoda optymalna dla roslin....Trudno, na to nie mamy wpywu.

Polecam obejrzenie tych filmow, naprawde sa dobre.

Masz nasionka? Czyli...Witaj w lotosowym klubie Pokazuj i chwal sie swoimi osiagnieciami, jestem bardzo ciekawa
Trzymam kciuki, chociaz jestem pewna, ze w rekach tak dobrej ogrodniczki, napewno urosna

Kasiek 21:44, 28 mar 2022

Wczoraj, wreszcie posadzilam ostatnio kupione, kolejne piwonie- moja milosc, taka na zawsze i do konca. Byly kupione w sklepie budowlanym, wiec bardzo dokladnie obejrzalam im korzenie.

Takie niespodzianka moga sie zdazyc, obcielam ten kawalek, reszta korzenia wyglada dosc dobrze.

Przygotowalam im miejsce i...Teraz czekam na kwiaty. Jestem pewna ze zakwitna mi jeszcze w tym roku.

Wyprobowalam sobie, ze w mojej ziemi, najlepszy sposob sadzenia, to sadzenia na 3 centymetry. Ogolnie jest przyjeta norma 3 do 5 cm.
Musze jeszcze dokupic lawy wulkanicznej i posypac naokolo piwonii.
Gruszka_na_w... 21:51, 28 mar 2022

Ojejku, jaka wiosna już u Ciebie. U nas pewnie za miesiąc tak będzie.
Zazdroszczę szachownicy. Mojego ogrodu nie chciała zaakceptować.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasiek 21:58, 28 mar 2022

Wczoraj rowniez, znalazlam te malenstwa...
Wschodzace prosto z ziemi, kwiaty , paki kwiatowe piwonii. W tamtym roku, jedna z piwonii tak mi zaczela rosnac, odrazu kwiatami, potem bakteria znajdujaca sie w ziemi
( nazwy zapomnialam) zaatakowala, niziutko znajdujacy sie przy ziemi pak kwiatowy, i...Zczernial, zasechl, musialam go usunac, ale...Cos mi w glowie zakielkowalo...Szukalam powodu, dlaczego, i znalazlam. Dlatego teraz, wszystkim moim piwoniom rozsypuje naokolo krzaka, lawe.
Ta, chroni nisko znajdujace sie paki, przed atakiem bakteri.
Zobaczymy jak sie to bedzie sprawowalo w tym roku.
A oto znalezione maluszki. Ledwo, lewdo przy ziemi, paki dwa W pozostalych, tez nie za duzych czesciach, widac ze tez sa ukryte paki.

Kasiek 22:09, 28 mar 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ojejku, jaka wiosna już u Ciebie. U nas pewnie za miesiąc tak będzie.
Zazdroszczę szachownicy. Mojego ogrodu nie chciała zaakceptować.

Ladna jest, bardzo ladna...Malutka taka i wydawaloby sie, ze delikatna...A to taka silna baba z niej Sprobuj, zmien miejsce
Monika83 08:13, 29 mar 2022

Kasiek napisał(a)
Pierwsza piwonia ma sie dobrze, dzisiaj dojrzalam kolejne. Te, sa dla mnie niespodzianka...
.
W marcu twoja piwonia ma już pąk kwiatowy?