Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:23, 30 paź 2021

Do góry
Basiek tak jakoś przeleciało

i wszystko takie pokręcone

Zieleń, drewno i antracyt 17:20, 30 paź 2021

Do góry
Ewa, wstawiam szybkie zdjęcia poglądowe.
Łączka krokusowa to jest element fioletowy (ona już jest). Ale jak dosadziłam 2 róże, to nie dam rady między nimi kosić trawy. Dlatego, tam gdzie nie ma paskowania chcę posadzić coś niskiego zielonego, w czym wiosną będą mogły być krokusy.

Między heptakodium a klonem jest 1,2m. Oba są posadzone w ten sposób, żeby dom sąsiadów z naszego tarasu nie był widoczny Chcę je poprowadzić tak jak na zdjęciu poniżej.

Nic do siedzenia tu nie będzie. To miejsce lubię oglądać z ławki pod drewutnią i wtedy najładniej wygląda łączka. Słońce jest tam cały dzień, wszystkie rośliny są dobrze doświetlone.
Przesłoną warzywnika ma być docelowo żywopłot z bukszpanu (ale tak bardziej symbolicznie, bo tylko do wysokości skrzyń. Róże tam trafiły, bo na przyśmietnikowej przez bliźniaka zrobiło się za ciemno.
April podbija las... 17:05, 30 paź 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Co za kolory, w pięknym świetle je złapałaś

Ostatnie momenty ze słońcem, trzeba łapać, bo zaraz ma być ponuro, mokro i zimno. Będziemy się już tylko zdjęciami pocieszać i snuć plany na wiosnę.

Dzisiejsze już troszkę inne, mniej ciepłe, a może robiłam trochę wcześniej.

Dokupiłam astry, ale zdecydowanie za mało...
April podbija las... 16:54, 30 paź 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
O mniam, mniam, mniam!!!!

Ten rdest to ten September coś tam????

Cześć Kasiu Tak to September Spire. Ma piękny kolor. Lubię takie zimne odcienie. Mogliby jeszcze stworzyć taki bardziej fioletowy.

Dereń Cappucino

Róża Ghita Renaissance jeszcze nie daje za wygraną

Leonardo da Vinci też jeszcze podrzuca pojedyncze kwiaty

Zieleń, drewno i antracyt 16:49, 30 paź 2021

Do góry
Zuza, mam parę pytań

Co planujesz właściwie w tym miejscu? Jaka ma być jego funkcja? Czy chcesz tam przesłonę warzywnika, ławeczkę itp.?

Gdzie jest północ?

Jaka jest odległość pomiędzy klonem i hepta? Oba są właściwie soliterami, więc albo jedno, albo drugie. Klon będzie dość duży, hepta mniejsze, ale i tak stoją wg mnie o wiele za blisko siebie.
April podbija las... 16:44, 30 paź 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Trawy o zachodzie- miodzio! Lubie tę zwiewność. Serdeczności zostawiam.

Witaj Haniu. Też uwielbiam jak słońce prześwieca przez trawy. U mnie jeszcze traw ciągle za mało. Będę nad tym pracować w przyszłym sezonie.
Molinia Karl Foester jest też fajna. Pierwszy raz się nie pokłada. To ta wielka trawa za cisem. Ma ponad dwa metry.
pozdrawiam

April podbija las... 16:28, 30 paź 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Aprilku śliczną masz jesień w ogrodzie

To chyba pierwszy raz, że podoba mi się jesień w moim ogrodzie. Nigdy nie przepadałam za tą porą roku. Zaczyna się to zmieniać
Dziś jednak musiałam powycinać kwiatostany rdestów bo przemarznięte wyglądały brzydko. Innych bylin nie ruszam. Poczekają do wiosny.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 16:28, 30 paź 2021

Do góry
Witam Ewciu, G. z tej strony. Pisałem do Admina ale groch o ścianę się rozbił nic odzewu i jakoś tak poczułem się o.l.a.n.y.. Więc założyłem nowe konto i postaramy się przypiąć nasz wątek do nowego. A tak prywatnie to żyjemy i mamy się dobrze. musimy się umówić na spotkanie. Pozdrawiamy G. i A.
April podbija las... 16:20, 30 paź 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Pięknie, bardzo bujnie masz
Śliczne te zurawki!

Dzięki Agnieszko. Ta jesień jest piękna, wyjątkowo kolorowa. Szkoda że nie mam czasu się nią cieszyć.
A żurawkę polecam, jest zupełnie niekłopotliwa.

Ogród prawie wymarzony … 13:17, 30 paź 2021

Do góry
nicol21 napisał(a)
Bardzo dorodna Twoja jesien. A i wiosna zapowiada się nie ubogo Bedzie pięknie, ale wiadomo że tych cebul można napchać masę. Tylko potem jak żyć z tymi liśćmi!
EE uwielbiam - mój ulubiony tulipan, ze względu na wygląd ale i to że powtarza.

Nie wiem czy ta rozplenica z czarnym kwiatem nie potrzebuje się dobrze zadomowić. u siostry się sieje jak głupia [liczę na sadzonki ].
W biurze widziałam że w tym roku też się przebarwiła na żółto-czerwonawo-brązowo. Fajnie tak.

Ta czarna rozplenica ma już 6 lat. Corocznie pięknie kwitła mam nadzieje że to jej ostatni taki występ
Przyzwyczaiła mnie do swojej obfitości a tu lipa

Co do tulipanów to wszystkie uwielbiam - trochę ciezko mi się przemóc do czerwonych i żółtych- do pomarańczowych się przekonałama liście - fakt nie zdobią zbytnio ale już się przyzwyczaiłam.

to ta sama rozplenica dwa sezony temu
Małymi krokami-Ogród Wioli 12:42, 30 paź 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Kolejna świdośliwa w jesiennych kolorkach...uwielbiam ją a do tego przebarwione trawy...mniam

Magia normalnie co rośnie przed werbeną? Czy to imperata?
Ptasi gaj 11:30, 30 paź 2021

Do góry
CD
Igły sosnowe wszędzie wiatr zrobił swoje

Osiedlowy ogródek 11:29, 30 paź 2021

Do góry
Kokesz napisał(a)
Viola, to ta szałwia z Madery, którą wysiałam w zeszłym roku

Edit. Zdjęcia z zeszłego roku, to jesień 2020r.
W tym roku nie wysiałam tej szałwi, teraz żałuję bo długo kwitła.

Jest cudna. Zamawiam nasiona jeśli je jeszcze masz. Powiedziałabym, że ta szałwia jest ładniejsza od tych
wszystkich, które są obecne na rynku. Wydaje mi się, że ma grubsze kłosy i przez to może być bardziej widoczna w ogrodzie. Kiedy ją wysiewałaś? Chodzi mi o miesiąc wysiewu nasion i kiedy zaczyna kwitnąć.
Ptasi gaj 11:22, 30 paź 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Ela, zostaw te naparstnice, nic nie tnij., wiosną dopiero.
Tez masz liści od groma!
Dęby i trawy boskie. Uważam, że dalej będzie co oglądać, jak tylko nam pokażesz.
U mnie klony w tym roku tez jakies bidne, a najgorzej bez, jakiś szkodnik liście załatwił i polazł na liście hortensji.

Jak radzisz tak zrobię one mają 50 cm średnicy. I takich kolosów mam ok 30 tak się mają dobrze u mnie.

Ja już przestałam zwracać uwagę na bzy i inne krzaki. Ten rok dał im takie przyrosty że nic nie widać tylko badyle. U nas nie było sucho tylko co tydzień solidnie lało. Trawnik był podlewany ostatni raz przed wyjazdem na wakacje i tak miał mokro ale na wszelki wypadek podlaliśmy wrazie czego jakby rodzina zaniedbała.

Teraz jest sucho na podwyższeniach podleje rododendrony jutro.

Liście Red Sunset, jedynyn owoc na kapalcie

Mazurskie klimaty Małgorzaty 11:10, 30 paź 2021

Do góry
malgorzatakarpacz napisał(a)
Pigwóweczką poczęstujemy się póżniej

Nie wiedziałam że z agrestu też można zrobić nalewkę. A pigwówkę też pierwszy raz robimy. Na razie wygląda jak Twoja . Po jakim czasie nadaje się do picia? Bo czytałam gdzieś że powinna 2 lata leżakować .
April podbija las... 10:32, 30 paź 2021

Do góry
O mniam, mniam, mniam!!!!

Ten rdest to ten September coś tam????

April napisał(a)

Ogród Basi i Romka 10:31, 30 paź 2021

Do góry
Tu jeszcze co nie co kwitnie

A tu ciemiernik chyba ma pąki

April podbija las... 10:16, 30 paź 2021

Do góry
kocham Brachytrichy, chyba sporo ich jeszcze dosadzę na nowych rabatach. Ale to oczywiście już wiosną. Teraz już tylko dołuję donice które stoją zwykle na tarasie.

Grab kolumnowy, poniżej kalina

I szok, jak wiele kwiatów ma w tym roku świecznica White Pearl. Zgubiła już liście ale kwitnie na całego

Przerwa, pora iść do ogrodu. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
April podbija las... 10:09, 30 paź 2021

Do góry
Klon NN

Buk purpurowy

Sumak laciniata

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:07, 30 paź 2021

Do góry
Milka napisał(a)

metasekwoja

Na 2 i 3 focie to metasekwoja? Nie mogę rozpoznać igieł. Ma prosty pień, ale u ciebie jakiś gęsta.
Mam 4 szt i też zaczynają taki kolorek dawać. Szkoda, że dużo gałązek opada.

Jesień ma to do siebie, że niezauważalna roślina w sezonie jak zmienia kolor jest piękna i wtedy się jej przypatruje.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies