Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Anda 13:08, 11 mar 2022

DariaB napisał(a)

Nie mam podmurówki tam gdzie są przęsła, więc będzie się pchał.

Można go łatwo usunąć. U mnie przerasta od sąsiadki i go bez problemu wyrywam. I to rzadko, raz czy dwa w sezonie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
DariaB 13:10, 11 mar 2022

Anda napisał(a)

Dito

Andzia przetłumacz, to jakaś roślinka zadarniająca?
DariaB 13:13, 11 mar 2022

Anda napisał(a)

Można go łatwo usunąć. U mnie przerasta od sąsiadki i go bez problemu wyrywam. I to rzadko, raz czy dwa w sezonie.

Czyli barwinek? A czy te miskanty i seslerie mogłyby zostać? To jest miskant Kleine Fontane, więc jeszcze urośnie, to młodziutkie sadzonki.
Anda 14:16, 11 mar 2022

DariaB napisał(a)

Andzia przetłumacz, to jakaś roślinka zadarniająca?

Nie, nie, to znaczy, że w pełni sie zgadzam z powyższym, taki skrót
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:17, 11 mar 2022

DariaB napisał(a)

Czyli barwinek? A czy te miskanty i seslerie mogłyby zostać? To jest miskant Kleine Fontane, więc jeszcze urośnie, to młodziutkie sadzonki.

Mogą zostać, ale barwinek, jeśli mu sie tam spodoba, to po paru latach wrośnie w te trawy. Musiałabyś go trochę ograniczać
MartaCho 14:22, 11 mar 2022

A możesz może podzielić seslerie? One się dość rozrastają na szerokość- może podziel każdą na pół i daj je gęściej? Jest już taka możliwość z Twoimi sadzonkami?
Szmaty nie dawaj...
Inspiracja na przedpłocie od Edytki z Tu ma być ogród?
DariaB 14:35, 11 mar 2022

MartaCho napisał(a)
A możesz może podzielić seslerie? One się dość rozrastają na szerokość- może podziel każdą na pół i daj je gęściej? Jest już taka możliwość z Twoimi sadzonkami?
Szmaty nie dawaj...
Inspiracja na przedpłocie od Edytki z Tu ma być ogród?

Hej Marta Trafiłaś z inspiracją Ogród Edytki znam z instagrama
Mogę seslerie podzielić, jasne, że tak, mogę też dokupić. Tylko tam serio było straszne chwastowisko. Co ja się omęczyłam, żeby to do chociaż trochę doprowadzić do porządku. I boję się, że jak na wiosnę wszystko ruszy to znowu ja znowu się wypuknę żeby to wyplewić.
O tak było, na dodatek, twarda zbita ziemia,kamienie, trzeba było motyką kopać.
DariaB 14:36, 11 mar 2022

Anda napisał(a)

Mogą zostać, ale barwinek, jeśli mu sie tam spodoba, to po paru latach wrośnie w te trawy. Musiałabyś go trochę ograniczać

A może jeszcze runianka japońska? Może da radę do słoneczka.
DariaB 14:36, 11 mar 2022

Anda napisał(a)

Nie, nie, to znaczy, że w pełni sie zgadzam z powyższym, taki skrót

Nie znałam tego skrótu, ale już będę
Anda 14:42, 11 mar 2022

DariaB napisał(a)

A może jeszcze runianka japońska? Może da radę do słoneczka.

Nie da Jak coś ma w nazwie japońska to przeważnie nie lubi suchych patelni
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies