Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:28, 06 sty 2016

Do góry
Marzec 2015
Wymiana brzóz poczochrańców na long trunk aby było symetrycznie
Kupiłam przez internet wyjątkowo wysoko szczepione okazy. Takie jak potrzebowałam aby szybciej dogoniły dwie starsze brzozy po prawej stronie ogrodu

Pierwsza ruszyła sesleria

i zaczyna magnolia gwiezdzista

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:55, 06 sty 2016

Do góry
Wiele osób robi przegląd roku 2015. Więc zanim zaczną kwitnąc tulipany umilamy sobie ten zimny, śnieżny czas energetycznymi zdjęciami

styczeń 2015
Zaczął się bezśnieżnie...
Są jeszcze poczochrane brzozy i w bukszpanach nie ma konwalnika

Laurowisnie jeszcze nie cięte i nie przesadzone

ale szybko przypruszyło....
Kulki pod magolią pozmieniane

W oczekiwaniu na start różanki

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:40, 06 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Coś tam mogę zdradzić Może pojawią się brzozy, skrzynie warzywnikowe, domek wypoczynkowy i murek oporowy Może...ale dzięki tym planom-marzeniom odzyskałam chęć życia, więc będę walczyć o te marzenia ze wszystkich sił!

Trzymam zatem kciuki za wszystkie marzenia i sil do walki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:35, 06 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Coś tam mogę zdradzić Może pojawią się brzozy, skrzynie warzywnikowe, domek wypoczynkowy i murek oporowy Może...ale dzięki tym planom-marzeniom odzyskałam chęć życia, więc będę walczyć o te marzenia ze wszystkich sił!

No to niech się spełni!
Samo nic się nie dzieje, ale Ty masz dużo zapału do pracy i świetnych pomysłów więc na pewno się uda, a my będziemy kibicować i kciuki trzymać!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:33, 06 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Z całych sił życzę spełnienia tych marzeń :***
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:22, 06 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Ok wiec nie pytam

Malutki pod lasem 00:53, 06 sty 2016

Do góry
Agatko, ja mam już zrobione przez tatusia dwa i dwa mi się zmieszczą między maliny, a brzozy z czego się bardzo cieszę, bo robione były, żeby wstawić je za garaż. Miałam wtedy pomroczność jasną i dopiero później uświadomiłam sobie jak ja będę ten kompost zza tego garażu wyciągać
Pogubiłam się po drodze... 19:58, 04 sty 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Przepraszam a wy teraz o lisciu? Walduś brzozy obejrzałam i wszystkie da się wyprowadzić

To w praktyce jeżeli trzeba podnieść piętro trochę wyżej robi się tak jak Ci właśnie opisałem. Szuka się najmocniejszej gałęzi z której trzeba wyprowadzić przewodnik, mając jeszcze na uwadze to, aby miał on jak najmniejszy kąt odchylenia od pionu. Twoje brzozy z reguły są tak szczepione aby od razu przybierały formę ,,penduli" i dlatego jest to nieco utrudnione.
Pogubiłam się po drodze... 16:01, 04 sty 2016

Do góry
Przepraszam a wy teraz o lisciu? Walduś brzozy obejrzałam i wszystkie da się wyprowadzić
Pogubiłam się po drodze... 12:29, 04 sty 2016

Do góry
waldek727 napisał(a)
Wstaw fotkę to Ci powiem.
Nie. Nie swoją, tylko brzozy.

Walduś nie podlinkuje ci bo nie umiem mam na stronie 172 taka samotną brzozę
Pogubiłam się po drodze... 12:14, 04 sty 2016

Do góry
Wstaw fotkę to Ci powiem.
Nie. Nie swoją, tylko brzozy.
Pogubiłam się po drodze... 11:48, 04 sty 2016

Do góry
waldek727 napisał(a)
Ameli.
Jak chcesz, to zajrzyj tutaj.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5935-w-samym-sloncu?page=52
byłam ślad zostawiłam Walduś a może ty wiesz czy da się brzozy youngii poprowadzić wyżej, bo się obawiam że będą za niskie i za bardzo będą mi na drogę spływać? wymyśl coś, bo mi oprócz drutu nie przychodzi nic do głowy
Tu ma być ogród :) 23:56, 03 sty 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Oj udany i pracowity ten rok miałaś. Wszystko tak ładnie się komponuje ze sobą, ślicznie

Co ile masz posadzone brzozy?

Pracowity na pewno i ogólnie można powiedzieć, że udany, ale bez kłód pod nogi się też nie obyło: spalony trawnik, wyrwane przez wichurę 15 serbów, fundament w miejscu sadzenia drzew i jeszcze kilka drobniejszych rzeczy

Brzozy są posadzone w dwóch rzędach: pierwszy rząd przy narożniku 2 drzewa w odległości od siebie 2,2 m i drugi rząd, w kształcie łuku, 3 brzozy w odległościach od siebie od 2,5 do 3,5 m.
Pogubiłam się po drodze... 16:24, 03 sty 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
czytałam że ta co piszesz ma przewodnik,i jej wysokość jest uzależniona od tego jak się go poprowadzi, rośnie do 4m,moją od 3-5m,spróbuję wczesną wiosną je trochę drutem podnieść i zobaczę po roku czy to coś dało

U mojej sąsiadki są takie brzozy, tylko nie wiem które
ale one za nic w swiecie do góry nie pójdą
Tu ma być ogród :) 16:08, 03 sty 2016

Do góry
Oj udany i pracowity ten rok miałaś. Wszystko tak ładnie się komponuje ze sobą, ślicznie

Co ile masz posadzone brzozy?
Pogubiłam się po drodze... 15:46, 03 sty 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Jakie to brzozy ?
Kasiu youngii, zastanawiam się czy da się jakoś puścić kilka gałęzi na pion,żeby wyżej poszły
Pogubiłam się po drodze... 15:40, 03 sty 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Chciałbym w tym roku chociaż jakiś zrobić ten tył,ale coś czuję że ciężko będzie. Jeszcze się zastanawiam czy da radę te moje brzozy puścić z metr wyżej,tylko że one na ok dwóch metrach szczepione i nie wiem czy da się je wyżej poprowadzić?

Jakie to brzozy ?
Pogubiłam się po drodze... 15:36, 03 sty 2016

Do góry
Chciałbym w tym roku chociaż jakiś zrobić ten tył,ale coś czuję że ciężko będzie. Jeszcze się zastanawiam czy da radę te moje brzozy puścić z metr wyżej,tylko że one na ok dwóch metrach szczepione i nie wiem czy da się je wyżej poprowadzić?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:14, 03 sty 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Plany :

-dosadzić we wglebniku traffki
-zasadzić brakujące drzewa czyli brzozy i grusze na tyłach i brzozy w przedogrodku
- pod sadzonymi drzewami rabaty wg możliwości
-dokończenie rabaty przy tarasie
-dokończenie płyt na ścieżce
-miejsce na warzywnik
-oswietlenie
-i najważniejsze ZADASZENIE TARASU

Plus kilka zmian nasadzen

Uffff az się zmeczylam tyle tego

Wypisałaś działania noworoczne, ja się nie wypisusję, tylko podtrzymuję i nakłaniam i przygniatam eM
nie zobaczył jeszcze jak mu sosna oścista fytoftorozą umiera, eM już mi do bloków chce uciekać, choroba jakaś mi się szwęda i do głupot napędza....trzymaj się postanowień
w Nowym Roku
Tu ma być ogród :) 07:18, 03 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jak sadziliśmy te brzozy, eM walczył o każdy m2 trawnika, dziś pewnie byłoby mi łatwiej zrobić większe rabaty, bo już trochę mu przeszła ta miłość do trawnika
Nie wiem co oni mają z tymi trawnikami, ja z tyłu wywalczylam rabaty na 140 i dla mnie za wąsko,posadziłam hortensje od siatki tak z 60 cm,ale chcę dosadzić im z tyłu na wiosnę tuje,wydaje mi się trochę za mało dla tui,hortensji i czegoś z przodu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies