Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogródek Agam 19:56, 21 maj 2014

Do góry
Aga - lista imponująca Czy możesz mi powiedzieć/pokazać jak teraz wygląda Twoja stipa? Dostałam od Margarete sadzonki. popikowałam w małe doniczki i podlewam... ale są takie mizerne, że zastanawiam się, czy nie powinnam ich czymś podkarmić... Jak Ty produkowalaś swoje, że już wylądowały na rabacie?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:10, 21 maj 2014

Do góry
Martuś- japończyka pokażę jak zakwitnie
Tłuściochy niezłe, sama oszalałam na ich punkcie
po cięciu powinien być zamierzony efekt
jak dojdzie jeszcze stipa i zakwitną jeżówki -ulalala, nie moge się doczekać

Ten powojnik Princess Diana ma sie świetnie-rosnie jak głupi , zaglądam codziennie i nadzoruje by się właściwie oplatał
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:25, 19 maj 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Małgoś, jak tam zębolog? kiedy sadzisz roślinki? Trochę przywiędły, ale na pewno się wezmą
pozdrawiam!

ps jakby Ci jakaś stipa została, to chętnie przygarnę!

Zabek zrobiony - jedno wypełnienie nawet nie bolało, bo nieduże . O roslinach zapomniałam
Pewnie że ci dam, szkda że sie dzis nie odzwałaś i nie przypomniałas sie, ja taka zakrecona byłam, wiesz od jednego lekarza do drugiego...... Jak sie spotkamy u Bożenki to ci dam, ok ?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 21:42, 19 maj 2014

Do góry
Małgoś, jak tam zębolog? kiedy sadzisz roślinki? Trochę przywiędły, ale na pewno się wezmą
pozdrawiam!

ps jakby Ci jakaś stipa została, to chętnie przygarnę!
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:07, 18 maj 2014

Do góry
Asiu...macham niedzielnie
Bardzo dorodne hosty,moja lawenda podobnie wygląda,a stipa czeka na pikowanie
Buziaki zostawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:16, 16 maj 2014

Do góry
kraania napisał(a)
Asiu, u mnie stipa nie przetrwała jednak. A u Ciebie pięknie rośnie

Parę stip wyglądało nieciekawie. Z jednej strony tylko wypuściły więc wyrzuciłam, ale pozostałe wyjątkowo ładne. I mam mnóstwo maleńkich siewek na rabacie przed domem.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:11, 16 maj 2014

Do góry
Asiu, u mnie stipa nie przetrwała jednak. A u Ciebie pięknie rośnie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:43, 16 maj 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Lawenda w pączkach?? To mnie zdziwiłaś Ale stipą jestem po prostu zaskoczona i zauroczona. Mało, która trawa jest teraz taka piękna a tu proszę, jednoroczna a najwytrwalsza.
Ściskam mocno Joanko i wiem co przeżywasz

Polinko,
zarówno laweenda jak i stipa mnie zaskoczyły. Lawendy posadzone w ubiegłym roku ale mają wyjątkowo słoneczne stanowisko i pewnie dlatego tak wystartowały. Po zimie wyglądały bardzo ładnie jakby dopiero posadzone, a teraz tak wcześnie w pąkach. Parę stip po zimie wyrzuciłam bo były tak pół na pół żywe, te na zdjęciach nawet ładne jak na jednoroczne
Dziękuje Polinko i pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 12:40, 16 maj 2014

Do góry
Asiu ,ślicznie stipa wygląda ,hosty też ,spore już kępki .pozdrawiam
Ogród niby nowoczesny ale... 21:18, 14 maj 2014

Do góry
dzwonek karpacki i stipa, która przezimowała....2 szt mam takie.

orliki mam i ja...jakieś przedpotopowe ale są

i brunnera czeka aż napełnie gabion i będzie sobie kolo niego rosła

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 11:38, 12 maj 2014

Do góry
bociek napisał(a)

Gosiu, wpadlam z rewizyta do Ciebie i musze powiedziec, ze to zdjecie mnie zachwycilo Przepiekna, sytlowa rabata Super

Bardzo fajne zakupy

Co do Carexow i ich zimowania, zalezy ktore. Ta zima byla wyjatkowo lagodna, wiec trawki swietnie sobie poradzily, nawet nie zimujaca w zasadzie u nas stipa przezyla. Z mojego doswiadczenia moge powiedziec, ze Frosted curls bardzo ladnie zimuje (nawet bezsniezna i mrozna zime 2012 przezyla bez uszczerbku, podczas gdy wiele miskantow padlo), Carex Ice Dance podobnie, Evergold ma slabsza tolerancje na wiekszy mroz, ale jak ja okryjesz nie powinno byc klopotu nawet przy bardzo niskich temperaturach, natomiast Praire Fire absolutnie wymaga okrycia, jest bardzo delikatna

Pozdrawiam serdecznie

Zgadzam się frosty przezimują bez problemu ale u mnie praire Fire też przezimowała ściachalam ja prawie doczeka i wypuszcza nowe przyrosty..... Mam zamiar kupić jakieś carexy ....nie wiecie może które lepiej zimują:-?
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:36, 10 maj 2014

Do góry

Gosiu, wpadlam z rewizyta do Ciebie i musze powiedziec, ze to zdjecie mnie zachwycilo Przepiekna, sytlowa rabata Super

Bardzo fajne zakupy

Co do Carexow i ich zimowania, zalezy ktore. Ta zima byla wyjatkowo lagodna, wiec trawki swietnie sobie poradzily, nawet nie zimujaca w zasadzie u nas stipa przezyla. Z mojego doswiadczenia moge powiedziec, ze Frosted curls bardzo ladnie zimuje (nawet bezsniezna i mrozna zime 2012 przezyla bez uszczerbku, podczas gdy wiele miskantow padlo), Carex Ice Dance podobnie, Evergold ma slabsza tolerancje na wiekszy mroz, ale jak ja okryjesz nie powinno byc klopotu nawet przy bardzo niskich temperaturach, natomiast Praire Fire absolutnie wymaga okrycia, jest bardzo delikatna

Pozdrawiam serdecznie

Witaj Kasiu. Fajnie, że wpadłaś do mnie - cieszę się, że podoba Ci się coś co robię z moim ogrodem. Jeżeli chodzi o trawy to chyba się jeszcze zastanowię co tam posadzę czy to faktycznie mają być trawy czy jednak coś innego. Pozdrawiam
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:30, 10 maj 2014

Do góry
bociek napisał(a)

Bardzo fajne zakupy

Pozdrawiam serdecznie

Gosiu rabatka zachwyca
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:39, 10 maj 2014

Do góry

Bardzo fajne zakupy

Pozdrawiam serdecznie
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:48, 10 maj 2014

Do góry
beta napisał(a)
cudny kolor ma ta żurawka powyżej...no a trawa....można pozazdrościć...i zazdroszczę

Ona rzeczywiscie wiosna i latem jest bardzo intensywna, na jesieni troche plowieje A trawa naprawde wcale nie jest taka super Slowo

Mirka napisał(a)
Bociek właśnie jestem na kominach u Ciebie i buszuję po waszych ogrodachZ
mojego.pozbywam się na razie.chaszczy i robię sadzonki np.z werbeny.dobrej nocki życzę

Oj musze i ja chwasty ograniczyc poki male Z moich wysiewow nic nie wyszlo. Rozsiewalam werbene, jezowki i dzwonki irlandzkie. Nic nie wzeszlo Tym bardziej podziwiam Twoje dokonania

Marzena2007 napisał(a)
Kasia do kiedy dzielisz trawy. Podzieliłam carex frosted curls, dadzą radę....

Mysle, ze sie pozbieraja, chociaz ja dziele wczesna wiosna jak przycinam, albo jesienia. Frosted curls jest dosc mocna, wiec sadze, ze powinna dac rade, ale pewnie bedzie chorowac. Tylko jak Ci w razie czego przyzolknie to nie wyrzucaj od razu

Kindzia napisał(a)
Kolejne pytanie do fachury...tym razem od innej fachury Dziewczynki, Wasza wiedza i doświadczenie jest bezcenna A reszta korzysta

Buziaczki Bociuchna

Oj Kasia, nie przeceniaj mnie, naprawde. Ze mnie fachura, jak z koziej d... traba jerychonska

Buziole

Gocha napisał(a)
Witam. Cudny ogród. Wpadłam i chciałabym zostać na stałe w celu czerpania wiedzy- oczywiście jeżeli można- zanaczam i będę zaglądać. Pozdrawiam

Gosiu, witaj, rozgosc sie Zapraszam serdecznie. Pozdrowka i dzieki za mile slowa

ana_art napisał(a)
Kasia czy Ty masz miskanta gnom? widziałam je pierwszy raz u nas i dumam co to za typ

Nie, gnoma nie mam i nic o nim nie wiem

Urszulla napisał(a)
Boćku, potwierdź mi trawy na zupełnie suche stanowisko, tzn. pod zadaszeniem gdzie nie pada:
Carex buchanani i Stipa?
a inne?

Ula, oprocz podanych przez Ciebie kostrzewy Poza tym trzcinniki, proso rozgowate, owies wieczniezielony i cala masa innych

ewa004 napisał(a)
Bociusiu buziaczki zostawiam

Ewulek, cmokasy

Magda_ napisał(a)

zrób pięknie ten kawałek działki bo ja mam identyczny to będę mogła zalukać od ciebie

Hahaha, Magda Tu juz duzo robic nie bede Tylko najnizsze pietro, ale nie wiem czy w tym roku

Bogdzia napisał(a)
Fajne cisy i czerwone żurawki, kolor obłędny.Pozdrówka.

Dzieki Bozenko Pozdrowionka
Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:42, 09 maj 2014

Do góry
Boćku, potwierdź mi trawy na zupełnie suche stanowisko, tzn. pod zadaszeniem gdzie nie pada:
Carex buchanani i Stipa?
a inne?
Ogród z łezką 22:28, 08 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

A ja myślę, że tam powinnaś mieć coś jaśniejszego, nie jednolicie zielonego...a Morning Light?

Trudno jest znaleźć roślinę identyczną, ale inną Wiem, bo niedawno właśnie takiej szukałam...stipa mi się spodobała bardzo intensywnie u Any między kulkami buksikowymi. I bardzo chciałam...ale poczytałam, że nie zimuje...i zaczęło się szukanie właśnie takiej samej, ale innej Bociusię też męczyłam, molinię oglądałam...podobnych szukałam I Marzenka mi wystrzeliła z carexem Buchanani...ani to podobne w pokroju, ani takie wysokie, ani takie zwiewne jak stipa Ale właśnie wtedy zastanowiłam się nad taką samą ale inną, wiesz, znaczenie tego I rosną u mnie Buchanani

Kuleeee .. Znam to , szukanie zamiennika..ale z drugiej strony , jak bym się miała co roku wściekać i wykopywać te zmarznięte stipy to..dziękuje

Buziaki Kasiu
Ogród z łezką 20:11, 08 maj 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Zebrinus mówisz? mam już w jednym miejscu (faktycznie ładny), a tam szukam czegoś o bardziej zwiewnych liściach.

Tu poniżej fotka z lipca ubiegłego roku....o coś takiego mi chodzi....wiem, że pampasowa jest kapryśna i często wymarza, więc szukam jakiegoś zamiennika

sorki, że u Ciebie wkleiłam jak przeczytasz usunę

A ja myślę, że tam powinnaś mieć coś jaśniejszego, nie jednolicie zielonego...a Morning Light?

Trudno jest znaleźć roślinę identyczną, ale inną Wiem, bo niedawno właśnie takiej szukałam...stipa mi się spodobała bardzo intensywnie u Any między kulkami buksikowymi. I bardzo chciałam...ale poczytałam, że nie zimuje...i zaczęło się szukanie właśnie takiej samej, ale innej Bociusię też męczyłam, molinię oglądałam...podobnych szukałam I Marzenka mi wystrzeliła z carexem Buchanani...ani to podobne w pokroju, ani takie wysokie, ani takie zwiewne jak stipa Ale właśnie wtedy zastanowiłam się nad taką samą ale inną, wiesz, znaczenie tego I rosną u mnie Buchanani
Mój kawałek planety 14:03, 08 maj 2014

Do góry
Aaaaa, i jeszcze lewa strona z wrzosowiskiem - świerk serbski lubi zasadową glebę, a wrzosy i wrzośce kwaśną....
trawy różnie - u mnie stipa tenussima woli piaszczystą kwaśną glebę, a na ten przykład rozplenice wolą zasadową..
Ostnica - Stipa 13:07, 07 maj 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Moja stipa dzisiaj

moje jeszcze nie są tak okazałe . Czy już je powoli hartujesz ? Czy na razie tylko w domu trzymasz ? Będziesz wysadzać po 15 maja ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies