Aga - lista imponująca Czy możesz mi powiedzieć/pokazać jak teraz wygląda Twoja stipa? Dostałam od Margarete sadzonki. popikowałam w małe doniczki i podlewam... ale są takie mizerne, że zastanawiam się, czy nie powinnam ich czymś podkarmić... Jak Ty produkowalaś swoje, że już wylądowały na rabacie?
Martuś- japończyka pokażę jak zakwitnie
Tłuściochy niezłe, sama oszalałam na ich punkcie
po cięciu powinien być zamierzony efekt
jak dojdzie jeszcze stipa i zakwitną jeżówki -ulalala, nie moge się doczekać
Ten powojnik Princess Diana ma sie świetnie-rosnie jak głupi , zaglądam codziennie i nadzoruje by się właściwie oplatał
Zabek zrobiony - jedno wypełnienie nawet nie bolało, bo nieduże . O roslinach zapomniałam
Pewnie że ci dam, szkda że sie dzis nie odzwałaś i nie przypomniałas sie, ja taka zakrecona byłam, wiesz od jednego lekarza do drugiego...... Jak sie spotkamy u Bożenki to ci dam, ok ?
Parę stip wyglądało nieciekawie. Z jednej strony tylko wypuściły więc wyrzuciłam, ale pozostałe wyjątkowo ładne. I mam mnóstwo maleńkich siewek na rabacie przed domem.
Polinko,
zarówno laweenda jak i stipa mnie zaskoczyły. Lawendy posadzone w ubiegłym roku ale mają wyjątkowo słoneczne stanowisko i pewnie dlatego tak wystartowały. Po zimie wyglądały bardzo ładnie jakby dopiero posadzone, a teraz tak wcześnie w pąkach. Parę stip po zimie wyrzuciłam bo były tak pół na pół żywe, te na zdjęciach nawet ładne jak na jednoroczne
Dziękuje Polinko i pozdrawiam
Zgadzam się frosty przezimują bez problemu ale u mnie praire Fire też przezimowała ściachalam ja prawie doczeka i wypuszcza nowe przyrosty..... Mam zamiar kupić jakieś carexy ....nie wiecie może które lepiej zimują:-?
Witaj Kasiu. Fajnie, że wpadłaś do mnie - cieszę się, że podoba Ci się coś co robię z moim ogrodem. Jeżeli chodzi o trawy to chyba się jeszcze zastanowię co tam posadzę czy to faktycznie mają być trawy czy jednak coś innego. Pozdrawiam
Gosiu, wpadlam z rewizyta do Ciebie i musze powiedziec, ze to zdjecie mnie zachwycilo Przepiekna, sytlowa rabata Super
Bardzo fajne zakupy
Co do Carexow i ich zimowania, zalezy ktore. Ta zima byla wyjatkowo lagodna, wiec trawki swietnie sobie poradzily, nawet nie zimujaca w zasadzie u nas stipa przezyla. Z mojego doswiadczenia moge powiedziec, ze Frosted curls bardzo ladnie zimuje (nawet bezsniezna i mrozna zime 2012 przezyla bez uszczerbku, podczas gdy wiele miskantow padlo), Carex Ice Dance podobnie, Evergold ma slabsza tolerancje na wiekszy mroz, ale jak ja okryjesz nie powinno byc klopotu nawet przy bardzo niskich temperaturach, natomiast Praire Fire absolutnie wymaga okrycia, jest bardzo delikatna
Ona rzeczywiscie wiosna i latem jest bardzo intensywna, na jesieni troche plowieje A trawa naprawde wcale nie jest taka super Slowo
Oj musze i ja chwasty ograniczyc poki male Z moich wysiewow nic nie wyszlo. Rozsiewalam werbene, jezowki i dzwonki irlandzkie. Nic nie wzeszlo Tym bardziej podziwiam Twoje dokonania
Mysle, ze sie pozbieraja, chociaz ja dziele wczesna wiosna jak przycinam, albo jesienia. Frosted curls jest dosc mocna, wiec sadze, ze powinna dac rade, ale pewnie bedzie chorowac. Tylko jak Ci w razie czego przyzolknie to nie wyrzucaj od razu
Oj Kasia, nie przeceniaj mnie, naprawde. Ze mnie fachura, jak z koziej d... traba jerychonska
Buziole
Gosiu, witaj, rozgosc sie Zapraszam serdecznie. Pozdrowka i dzieki za mile slowa
Nie, gnoma nie mam i nic o nim nie wiem
Ula, oprocz podanych przez Ciebie kostrzewy Poza tym trzcinniki, proso rozgowate, owies wieczniezielony i cala masa innych
Ewulek, cmokasy
Hahaha, Magda Tu juz duzo robic nie bede Tylko najnizsze pietro, ale nie wiem czy w tym roku
A ja myślę, że tam powinnaś mieć coś jaśniejszego, nie jednolicie zielonego...a Morning Light?
Trudno jest znaleźć roślinę identyczną, ale inną Wiem, bo niedawno właśnie takiej szukałam...stipa mi się spodobała bardzo intensywnie u Any między kulkami buksikowymi. I bardzo chciałam...ale poczytałam, że nie zimuje...i zaczęło się szukanie właśnie takiej samej, ale innej Bociusię też męczyłam, molinię oglądałam...podobnych szukałam I Marzenka mi wystrzeliła z carexem Buchanani...ani to podobne w pokroju, ani takie wysokie, ani takie zwiewne jak stipa Ale właśnie wtedy zastanowiłam się nad taką samą ale inną, wiesz, znaczenie tego I rosną u mnie Buchanani
Aaaaa, i jeszcze lewa strona z wrzosowiskiem - świerk serbski lubi zasadową glebę, a wrzosy i wrzośce kwaśną....
trawy różnie - u mnie stipa tenussima woli piaszczystą kwaśną glebę, a na ten przykład rozplenice wolą zasadową..