Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

viva 20:36, 29 maj 2014

Mariolu, zapach bardzo trafiony, mój ulubiony. Miły tam klimacik Muszę u siebie odnowić goździki, bo gdzieś zaprzepaściłam je.
Z siewami mam różnie, czasem się coś zaweźmie i ani rusz do góry nie chce iść. Z fizys to tak ja

Zapomniałam zapytać czy pokazała kwiatki kupiona wiosną Laguna. Ciekawa jestem czy prawdziwa
popcorn 21:58, 29 maj 2014

Jaki busz hostowy! Cudnie W ogóle szaleją Ci te rośliny! Drugi rok ogrodu nowego, prawda? Nieźle

pozdrawiam!!
Milka 13:18, 30 maj 2014

Dawno nie byłam, ale u Bogdzi widziałam cię wspaniałe hosty, te mysie lubię bardzo i pachnący słodki goździk, dziękuję chyba też mam, ale ten mój biały go zdominował, fajne roslinki
...co za nowy plan z żurawkami?
to niby skromne, bardzo klimatyczne i zachwyca pozdrawiam Mariola
Mala_Mi 16:36, 30 maj 2014

Mariola, fizys masz bardzo jak należy
Rabaty chociaz nowe, wyglądają na dojrzałe.. a kocimiętka zajedzie ci na 2 kostki... teraz obcięta do trnasportu, ale ta ma szerokość zacna
Z szałwia poczekaj aż przekwitnie trochę, przytniesz i przesadzisz.
Mam też sporo nie tak wzrostem posadzone i chodzę i dumam.... ale ogród nie z gumy Żebyś słuszałą jak mi sie westchnęło teraz

I białego orlika nie mam.... i nie widziałam.. ogród nie z gumy.... nie będę mieć
ewsyg 16:44, 30 maj 2014

paniprzyroda napisał(a)

I do Ciebie mus zajrzeć, ale staram się chociaż ogarnąć swój wątek Z różami to u mnie różnie bywa
Dla Ciebie barwinek, który sobie ostatnio przywiozłam jest dwa razy większy niż mój zwykły, a tajemnica uprawy polega na tym, że dostaje podobno papu z borowiny, jak zresztą wszystkie rośliny w owym ogrodzie

Papu z borowiny ? a co to jest ?
monteverde 00:11, 31 maj 2014

paniprzyroda napisał(a)

W nowym busz w piętrze średnim i niskim na wysokie piętro jeszcze muszę trochę poczekać. Nie mogę też planować nasadzeń blisko budynku, bo budowa trwa... Ale pocieszam sie myślą, że jak posadzę wszystko teraz, to co potem? ogród z gumy nie jest
Z kompozycjami różnie bywa
Tobie miałaby się stipa nie udać?!! A te łany własnoręcznie wysiewanych bylin, które oglądam u Ciebie?
Nie przepadam za swoim fizys na forum, ale to była wyjątkowa sprawa w wyjątkowym ogrodzie
Słodkie goździki dla Ciebie

cd host

Sporo host w jakiej ilości? u mnie też troszkę, muszę w końcu policzyć wpadnę zobaczyć gaury jak rosną pozdrówka
paniprzyroda 00:52, 31 maj 2014

viva napisał(a)
Mariolu, zapach bardzo trafiony, mój ulubiony. Miły tam klimacik Muszę u siebie odnowić goździki, bo gdzieś zaprzepaściłam je.
Z siewami mam różnie, czasem się coś zaweźmie i ani rusz do góry nie chce iść. Z fizys to tak ja

Zapomniałam zapytać czy pokazała kwiatki kupiona wiosną Laguna. Ciekawa jestem czy prawdziwa

Niestety, z Laguną porażka. W ogóle nie wystartowała. Dziś ją wyjęłam z donicy, korzenie czarne, gałązki w środku też. Zastanawiam się, czy to może być wina tego smarowidła, którym były oklejone całe gałązki, a nie tylko końcówki. Z tego samego źródła pozostałe ładnie rosną, jedna w gruncie, dwie w donicach. Tymczasem
paniprzyroda 00:58, 31 maj 2014

Margarete napisał(a)
Ależ ładnie u ciebie, ostrózki nigdy nie miłam w ogrodzie, a to wdzięczna roslina jest i buduje wyższe pietro w bylinach..........cóz sie dziwic mój tzw " ogród'.....mam dopiero tak naprawd drugi sezon, z tym że w ubiegłym roku dopiero tworzyły sie rabaty...
Przywrotnik ci sie rozszalał, mój tez ładnie przyrósł a pomyslec ze aby miec efekt w ub roku wsadziłam 2 kepki obok siebie bo mi sie wydawało że pojedyncza kepa to zginie w morzu kory na prawie pustej wtedy rabacie.....
Pozdrawiam!

Małgoś, na tym samym wózku jedziemy, nowy też ma drugi rok, a róże są w nim m.in. i dzięki Wam, zaraziłyście mnie skutecznie w ubiegłym roku na Święcie Róży Jak sobie przypomnę ten błysk w Waszych oczach przy stoiskach
W tej fazie też jest cudna
paniprzyroda 01:11, 31 maj 2014

popcarol napisał(a)
Jaki busz hostowy! Cudnie W ogóle szaleją Ci te rośliny! Drugi rok ogrodu nowego, prawda? Nieźle

pozdrawiam!!

Hosty mam w starym, w nowym nie mam jeszcze cienia.
Karolina, to podzielę się z Tobą tym buszem wypieliłam dziś wszystkie siewki, w tym roku nie pozwolę się jej rozsiać, bo mam jej już wystarczającą ilość.

za chwilę zakwitną przetaczniki po prawej, a na razie cieszy szałwia

mam wrażenie, że różowa jest bardziej kompaktowa

paniprzyroda 01:15, 31 maj 2014

irena_milek napisał(a)
Dawno nie byłam, ale u Bogdzi widziałam cię wspaniałe hosty, te mysie lubię bardzo i pachnący słodki goździk, dziękuję chyba też mam, ale ten mój biały go zdominował, fajne roslinki
...co za nowy plan z żurawkami?
to niby skromne, bardzo klimatyczne i zachwyca pozdrawiam Mariola

Różowe i białe goździki, chyba nikomu nie sprawiają zawodu, wystarczy im pozwolić się rozsiewać
Plan z żuraweczką do przemyślenia