Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

w Oborze też mogą być ogrody 23:44, 05 maj 2014

Do góry
Co będzie lepsze na czerwoną ściane domu gdzie mają być białe rh
Miscanthus sinensis ' 'Blütenwunder'', Miscanthus sinensis Graziella czy może Stipa brachytricha ???
Pomysł na ogród 10:21, 05 maj 2014

Do góry
4. turzyca morrowa

5. stipa

6. ........................?

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:42, 03 maj 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Małgoś. Melduję, że stipa ma się dobrze. Mam wrażenie, że nawet lepiej ode mnie... Ale forma wróci. Trawki formę hartuję poprzez werandowanie. Dzień na tarasie, a noc spędza w domu Dziękuję. Bardzo. Wciąż jestem pod wrażeniem ekspresowej przesyłki. Uściski zostawiam.

Cieszę sie że ma sie dobrze, ja swojej nie hartowałam jeszcze.............zrobie to w niedziele, u nas zimnica straszna wiec nie było atmosfery do jakichkolwiek działan ogrodowych. Poza tym popadywało...........

Życzę poprawy formy !
Pozdrawiam majowo !
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:06, 03 maj 2014

Do góry
Małgoś. Melduję, że stipa ma się dobrze. Mam wrażenie, że nawet lepiej ode mnie... Ale forma wróci. Trawki formę hartuję poprzez werandowanie. Dzień na tarasie, a noc spędza w domu Dziękuję. Bardzo. Wciąż jestem pod wrażeniem ekspresowej przesyłki. Uściski zostawiam.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:15, 02 maj 2014

Do góry
powracając na front ... ... wspominałam o dosadzonych miskantach i firletkach ... plus rozplenice

kwiaty firletki będą sobie migać między brzózkami ... mam białą i zupełnie nieoczekiwanie zrobiło się tak nostalgicznie ...

pomiędzy doniczką a zielonym R mało widoczne kropki ... to lawenda !

M - miskant ml ... na dużym zdjęciu czerwona kropeczka
R - rozplenica Hamelin czy jakoś tak
F - firletka biała

różowe kropli przy doniczkach to róże tylko jakie ... oto jest pytanie ... wrócimy do tego

pod brzozami będzie sobie powiewać stipa ... i między różamicarex amazon mist ... albo też stipa

nie oznaczone jeżówki i miskant malapantus tam gdzie kończy się murek betonowy a płyta na jego kontynuację zaczyna ...

http://www.pinterest.com/pin/437975132484764509/

http://www.pinterest.com/pin/437975132484468615/

Ostnica - Stipa 23:47, 30 kwi 2014

Do góry
ja od dwóch tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką stipa arundinaceaw ilości 2 szt
bardzo mi się spodobała w szkółce i już jest u mniue w domu na rabacie. Przez ogrodowisko polubiłam wszytskie trawy i turzyce!!!!

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:58, 30 kwi 2014

Do góry
to se przyleź po ta stipa .
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:08, 30 kwi 2014

Do góry
Nula napisał(a)
Aneta cudnie wygladają Twoje tulipany,a żurawki co ile sadzisiałaś żeby powstała obwódka?
o ile rabaty wytyczałam z centymetrem względem planu o tyle rośliny sadziłam bez linijki, więc one sadzone są na oko raczej blisko, myślę że tak co 20-30cm
w bukszpanach są hakone i stipa
Kiedyś będzie tu pięknie 14:25, 29 kwi 2014

Do góry
a to moje ostatnie zakupy. jak wpadłam do szkólki to nie wiedziałamna co się rzucić najpierw : żurawki citronellki, trawka red baron, stipa, przywrotniki i szałwia omszona. Dodatkowo kilka zadarniających roslinek, żdeby zatrzymać korę na rabatach.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:09, 29 kwi 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

Kasiu Makasiu gdzies mi umknał twój post ale juz odpowiadam, stipa rosnie, ma już źdźbła dośc długie bo ponad 30 cm ale cały czas słabo sie zagęszcza, oto ona :

dziękuję bardzo moja nie jest taka wysoka, gdzie ją trzymasz w domu czy na zewnątrz?
...ja latam z moją w dzień w zaciszku na zewnątrz a nocy w domu ...jaki znaleźć sposób na podpędzenie naszych ukochanych stip ???
Makowo na Kociewiu 09:24, 29 kwi 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

W tym roku zakupiłem stipę i trochę się martwię że będzie rośliną jednoroczną skoro Twoja nie przeżyła tak łagodnej zimy jaką mieliśmy w tym roku

Przemek u innych stipa zimuje Ja muszę sobie ją sama zrobić
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:57, 28 kwi 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Marzenko, jak Ty pięknie potrafisz wykorzystać te brązowe turzyce. Super u Ciebie wyglądają. Ja kupiłam na próbę i jakoś nie mogę sobie z nimi poradzić, chyba straszna tradycjonalistka ze mnie...

Zastanawiałaś się, gdzie upchnę 17 Amazonów - dziś domówiłam i będę upychać w sumie 45 .

Graby przed ogrodzeniem nieziemskie, moje marzenie - na kiedyś.

Jagoda moje bronze krązyły po ogrodzie... Trzy razy byly przesadzane... Az zobaczyłam u Any art w towarzystwie z forsted curls. Posadż je razem pomiędzy danicami, będzie pięknie. U mnie za jasne tło robi stipa. Ponadto gdy się rozrosną nabierają urody.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:14, 28 kwi 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
szkoda tulipków ...ale fotki są
Jak się czuje Twoja stipa ...poproszę o zdjęcia
ściskam

Kasiu Makasiu gdzies mi umknał twój post ale juz odpowiadam, stipa rosnie, ma już źdźbła dośc długie bo ponad 30 cm ale cały czas słabo sie zagęszcza, oto ona :
Słoneczny ogród słonecznej safikey 20:45, 28 kwi 2014

Do góry
W ogrodzie nadal wspaniale, rozaneczniki Cunningham's White wkrotce zakwitna i puscily nowe liscie:

Pomiedzy 3 rozanecznikami posadzilam trawe stipa arundinacea

Mój pierwszy kiscien nabiera kolorow i batdzo mi się podoba

Przesadzone zurawki odzyly w lekkim sloncu a funkie mega mocno mi się podobaj, w koncu to moje pierwsze hosty

Kazdego dnia mój ogrodek pooba mi się coraz bardziej, alez jestem szczesliwa!
Makowo na Kociewiu 19:56, 27 kwi 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
stipa pomimo przykrycia nie przezimowała ale rosną następne

W tym roku zakupiłem stipę i trochę się martwię że będzie rośliną jednoroczną skoro Twoja nie przeżyła tak łagodnej zimy jaką mieliśmy w tym roku
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:44, 27 kwi 2014

Do góry
Łukasz w tej trawce to etykietka na pewno zła była bo to nie jest na pewno Frosed curls bo za wysoka i za sztywna tylko stipa. Miłego popołudnia
Ogród cioci 14:29, 27 kwi 2014

Do góry
Paulinko mam nadzieję że przesyłkę piękną dostaniesz Przemyślane rabaty dopiero jak weszłam na O. Wcześniej misz masz na wielu rabatach nadal namieszane ale z przodu obwódki wszystko trochę uporządkowują Ja jednak lubię mój bałaganik

Basiu

Kasiu te wysokie trawy to stipystipa tenuissima 'fountain' i stipa tenuissima. Rojników było setkę chyba. Ja już nie mam gdzie sadzić to wzięłam kilka tylko Tulipany trzeba wykopywać bo ich cebulka obumiera przy kwitnieniu a przybyszowa wytwarza się poniżej starej. Nie koniecznie co roku ale co dwa to na pewno bo cebulki są coraz głębiej i nie kwitną . To zależy też od gleby

Elu trawki to stipy

Marzenko tiramisu też bym zjadła Te liście krokusów przeszkadzały w sadzeniu a wyciąć jeszcze nie można bo zielone i chcę coby kwitły. Co było robić?? Kucyki i już
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:14, 26 kwi 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Dziękuję Jolu
A co sie stało z werbeną?
Stipa ruszy jak wysadzisz na działkę.
pozdrawiam

Nie wiem nie wzeszła, miałam też od Ani Antre i rownież nie wzeszła, może za głeboko posiałam albo ziemia nie taka jak być powinna, albo zbyt póno posiałam. Ktoś napisał na forum, chyba Montewerde, że ma to związek z długoscią dnia. Może potrzebuje więcej ciemności do wschodów. Szkoda bo bardzo mi sie podoba. Spróbuje ponownie za rok. Pozdrawiam Joasiu i dzieki za zainteresowanie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:05, 26 kwi 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Ale ty jesteś "wyrywna"... u ciebie juz nawet rh zbierają sie do kwitnienia.............no,no,no, nie mówiąc juz o wypasionych stipach i werbenach. Moja werbena ani drgneła z ziemi, stipa o połowe mniejsza a rh do kwitnienie daleko. Jedyne co mi sie udało to tulipany - jak w pracy mówiłam jesienią że posadziłam 460 cebul (krokusów, tulipanów, narzyców, czosnków łącznie) to się koleżanki porozumiewawczo spoglądały po sobie z usmieszkiem a wczoraj jedna z nich weszła do mojego ogrodu - i ta jej mina.bezcenna

Małgosiu,
moje rh juz na dobre kwitną ale dzisiaj fotek nie dało sie zrobić bo cały dzień leje.
Widziałam Twoje cudne tulipany, prawdziwy raj dla oczu.
Ogromny żal, że grad dokonał takiego zniszczenia.
Małgosiu, u mnie po dzisiejszych opadach deszczu białe tulipany powykładały się, były mocno rozwinięte, duże kwiaty i nie wytrzymały pod naporem wody. A jutro również deszcz.
Taki los ogrodnika
Dziękuję za pochwałę moich sadzonek, te narazie w domu to żaden kataklizm im narazie nie zagraża.
buziaki
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:59, 26 kwi 2014

Do góry
Ale ty jesteś "wyrywna"... u ciebie juz nawet rh zbierają sie do kwitnienia.............no,no,no, nie mówiąc juz o wypasionych stipach i werbenach. Moja werbena ani drgneła z ziemi, stipa o połowe mniejsza a rh do kwitnienie daleko. Jedyne co mi sie udało to tulipany - jak w pracy mówiłam jesienią że posadziłam 460 cebul (krokusów, tulipanów, narzyców, czosnków łącznie) to się koleżanki porozumiewawczo spoglądały po sobie z usmieszkiem a wczoraj jedna z nich weszła do mojego ogrodu - i ta jej mina.bezcenna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies