Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Anita1978 20:39, 26 kwi 2014

U mnie też leje! Caaaały dzień! Masakra! Tyłek mi przyrósł do kanapy.....
Krys 21:32, 26 kwi 2014

Witaj Małgosiu u mnie też leje ,ale z przerwami w których skakałam do ogrodu a powiedz czy trawka żyje ?
Bogdzia 22:35, 26 kwi 2014

Krys napisał(a)
Witaj Małgosiu u mnie też leje ,ale z przerwami w których skakałam do ogrodu a powiedz czy trawka żyje ?

U mnie przerw nie było cały dzień deszcz na ogól niezbyt mocny ale chwilami i mocny się zdarzał. Miłej niedzieli.
Nikita 22:43, 26 kwi 2014

Margarete napisał(a)

Coś ty Eluś - nie słysząłaś? nie czytałas? .ja ten Ogrodowiskowy język bardzo lubię, ostatnio cytowałam w kilku watkach twoja miare wysokości roslin : "do cycków" opisując moje trzmieliny na pniu....

Miarę "do cycków" też często używam...ale ostatnio jak kupował dla koleżanki magnolię i dzwoniłam do niej, mówiąc, że jest wysoka "do cycków" to mnie zagięła pytaniem (cytuję dokładnie):..."Do cycków mówisz? Ale jesteś na obcasach, czy na boso".... po prostu rozbroiła mnie!

Ale Małgoś ten grad rozpierduchę ci zrobił w ogródku, u mnie w "szmaragdowym" raczej był spokój....szkód nie odnotowałam.

Dzisiaj od rana pada, ale i tak sobie zajęcie znalazłam na działce...zbudowałam domek dla owadów.

Małgoś miłej niedzieli życzę.
paniprzyroda 08:27, 27 kwi 2014

Pisałam o werbenach dla Karoli... oczywiście o Tobie też myślałam Małgoś, a jak rosną jeżówki z nasion? Pozdrawiam cieplutko
Madzenka 09:31, 27 kwi 2014

W ubiegłym roku ulewa i gradobicie wytlukły mi hortensje... Cóż zdarza się też z tulipanami....
U mnie wczoraj pogoda była jak na zamówienie
Pokażcie te wstrętne carexy bo jestem ciekawa które ?
Mala_Mi 21:22, 28 kwi 2014

U Małgosi cisza... i cieszę sie, że też przyczyniłam sie do słowotfórstwa forumowego
Margarete 22:14, 28 kwi 2014

makkasia napisał(a)
szkoda tulipków ...ale fotki są
Jak się czuje Twoja stipa ...poproszę o zdjęcia
ściskam

Kasiu Makasiu gdzies mi umknał twój post ale juz odpowiadam, stipa rosnie, ma już źdźbła dośc długie bo ponad 30 cm ale cały czas słabo sie zagęszcza, oto ona :
Margarete 22:20, 28 kwi 2014

Krys napisał(a)

Trawka żyje jak najbardziej, jak jutro zrobie foto to sama sie przekonasz, podzieliłam ja na 6 małych sadzonek i wykończyłam nimi brzeg nowej rabatki pod lasem. Na rabacie mam sadzone jesienia hortensje vanilki, tak szpalerze 6 sztuk - a do tego za hortensjami posadziłam miskaty gracilimusy, przed hortkami kulki bukszpanowe a na brzeg u własnie carrexy od ciebie i zurawki w kolorze ciemno-różowo-bordowym.
Kwiatki od ciebie - te duża kępe przeciełam łopata na 2 częsci i tez juz rosną, pozostałe sadzonki tez posadzone.
Nie dziekuje bo podobno za rośliny sie nie dziekuje żeby dobrze rosły
Margarete 22:25, 28 kwi 2014

paniprzyroda napisał(a)

Jestem ci winna informacje o jeżówkach...nie wzeszły mi..........albo cos xle zrobiłam albo załałam je albo.......nie mam umiejetności............ani jezówki z nasion od ciebie ani z nasion od Karoliny, ani werbena z moich własnych zbieranych jesienia nasion..........kicha jakas.............nieudacznik ze mnie