Miarę "do cycków" też często używam...ale ostatnio jak kupował dla koleżanki magnolię i dzwoniłam do niej, mówiąc, że jest wysoka "do cycków" to mnie zagięła pytaniem (cytuję dokładnie):..."Do cycków mówisz? Ale jesteś na obcasach, czy na boso".... po prostu rozbroiła mnie!
Ale Małgoś ten grad rozpierduchę ci zrobił w ogródku, u mnie w "szmaragdowym" raczej był spokój....szkód nie odnotowałam.
Dzisiaj od rana pada, ale i tak sobie zajęcie znalazłam na działce...zbudowałam domek dla owadów.
W ubiegłym roku ulewa i gradobicie wytlukły mi hortensje... Cóż zdarza się też z tulipanami....
U mnie wczoraj pogoda była jak na zamówienie
Pokażcie te wstrętne carexy bo jestem ciekawa które ?
Kasiu Makasiu gdzies mi umknał twój post ale juz odpowiadam, stipa rosnie, ma już źdźbła dośc długie bo ponad 30 cm ale cały czas słabo sie zagęszcza, oto ona :
Trawka żyje jak najbardziej, jak jutro zrobie foto to sama sie przekonasz, podzieliłam ja na 6 małych sadzonek i wykończyłam nimi brzeg nowej rabatki pod lasem. Na rabacie mam sadzone jesienia hortensje vanilki, tak szpalerze 6 sztuk - a do tego za hortensjami posadziłam miskaty gracilimusy, przed hortkami kulki bukszpanowe a na brzeg u własnie carrexy od ciebie i zurawki w kolorze ciemno-różowo-bordowym.
Kwiatki od ciebie - te duża kępe przeciełam łopata na 2 częsci i tez juz rosną, pozostałe sadzonki tez posadzone.
Nie dziekuje bo podobno za rośliny sie nie dziekuje żeby dobrze rosły
Jestem ci winna informacje o jeżówkach...nie wzeszły mi..........albo cos xle zrobiłam albo załałam je albo.......nie mam umiejetności............ani jezówki z nasion od ciebie ani z nasion od Karoliny, ani werbena z moich własnych zbieranych jesienia nasion..........kicha jakas.............nieudacznik ze mnie