Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Zielona 00:06, 03 maj 2014

Małgoś. Melduję, że stipa ma się dobrze. Mam wrażenie, że nawet lepiej ode mnie... Ale forma wróci. Trawki formę hartuję poprzez werandowanie. Dzień na tarasie, a noc spędza w domu Dziękuję. Bardzo. Wciąż jestem pod wrażeniem ekspresowej przesyłki. Uściski zostawiam.
Margarete 00:41, 03 maj 2014

Luiza napisał(a)
Witaj Małgosiu. Co do ogrodu botanicznego mam takie samo zdanie. Ze względu na pracę w rejonach ogrodu przynajmniej raz w roku chodzimy tam na spacer. Któregoś roku ( era przedogrodowiskowa ) chciałam znaleźć ogród japoński i okazało się, że właśnie jestem w tym miejscu. Okropność. Bałagan, trawa nie skoszona, a drzewa niepoprzycinane. Tak jest chyba zawsze.

No własnie, a szkoda..........taka duża aglomeracja , tylu chętnych do zwiedzania, spacerowania, fajnie połozony ogród w tym kompleksie na zdrowiu, przydałby sie taki pokazowy ogród z prawdziwego zdarzenia jak np ma Wrocław, tym bardziej że Łódź est miastem akademickim, ma kierunki przyrodnicze na UŁ, w większości miast Europy tego typu ogrody działaja na prawach instytutów przy wyższych uczelniach........naprawde szkoda...........

Pozdrawiam majowo !
Margarete 00:42, 03 maj 2014

Zielona napisał(a)
Małgoś. Melduję, że stipa ma się dobrze. Mam wrażenie, że nawet lepiej ode mnie... Ale forma wróci. Trawki formę hartuję poprzez werandowanie. Dzień na tarasie, a noc spędza w domu Dziękuję. Bardzo. Wciąż jestem pod wrażeniem ekspresowej przesyłki. Uściski zostawiam.

Cieszę sie że ma sie dobrze, ja swojej nie hartowałam jeszcze.............zrobie to w niedziele, u nas zimnica straszna wiec nie było atmosfery do jakichkolwiek działan ogrodowych. Poza tym popadywało...........

Życzę poprawy formy !
Pozdrawiam majowo !
Bea 09:48, 03 maj 2014

Małgosiu,

tulipany podziwiałam.

Bardzo ładny ten blado różowy z postrzępionym brzegiem, angelique i exotic nie ustępują urodą.

Chyba na jesieni będą kupione w większej ilości i posadzone u mnie.

Łączka niezapominajkowa cudna, u mnie tylko biała i niebieska zapominajka posadzona w donicach, ale też cieszy.

Dla pocieszenia ja też w piątek pracowałam, ale następny długi wolny.

Pozdrawiam niestety dzisiaj u nas deszczowo, może jutro będzie lepiej.
Robertop 12:17, 03 maj 2014

Margarete, niestety naszym parkom jeszcze dużo brakuje Pozdrawiam deszczowo
popcorn 20:21, 03 maj 2014

hej,
zaglądam i pozdrawiam! Dopiero przyjechałam i pookrywałam pędem rośliny w ogrodzie. Jak będzie mróz sporo się zniszczy, musiałabym nieć z 5x więcej włókniny
pozdrawiam!!
Margarete 21:52, 03 maj 2014

Przepis Zbyszka na miksturę z wrotyczem zamieszczony u bety - ku pamięci

" 2 razy robiłem podlewanie (oprysk) z konewki. Widzę że on ma nie tylko właściwości owadobójcze ale i odżywcze. Popsikałem żurawki i rh. Możesz lać po wszystkich roślinach bez obawy. Zbierasz wrotycz tyle aby było pół wiadra. Zalewasz to wodą do pełna i niech tak stoi 24 h.
Po tym czasie wybierasz wrotycz z płynu a resztę cedzisz przez sitko (aby Ci nie zatykało sitka w konewce). Nic nie rozcieńczasz tylko takim roztworem jak jest podlewasz ( po roślinach też). Stosuję to 2 tygodnie".

W załączeniu linki https://www.ogrodowisko.pl/watek/1779-dla-odmiany-czas-na-zmiany?page=514

Na pewno mi się przyda

Potem bede szukac........ więc chomikuje ten przepis u siebie równiez.
Margarete 21:54, 03 maj 2014

Bea napisał(a)
Małgosiu,

tulipany podziwiałam.

Bardzo ładny ten blado różowy z postrzępionym brzegiem, angelique i exotic nie ustępują urodą.

Chyba na jesieni będą kupione w większej ilości i posadzone u mnie.

Łączka niezapominajkowa cudna, u mnie tylko biała i niebieska zapominajka posadzona w donicach, ale też cieszy.

Dla pocieszenia ja też w piątek pracowałam, ale następny długi wolny.

Pozdrawiam niestety dzisiaj u nas deszczowo, może jutro będzie lepiej.

U nas dzis dla odmiany lało od rana do...17.............więc i tym razem z ogr.ódkowania nic nie wyszło.
Teraz jeszcze i przymrozkiem straszą..........
Margarete 21:55, 03 maj 2014

Robertop napisał(a)
Margarete, niestety naszym parkom jeszcze dużo brakuje Pozdrawiam deszczowo

Oj tak, masz niestety rację..........
Pozdrawiam Robercie !
Margarete 21:57, 03 maj 2014

popcarol napisał(a)
hej,
zaglądam i pozdrawiam! Dopiero przyjechałam i pookrywałam pędem rośliny w ogrodzie. Jak będzie mróz sporo się zniszczy, musiałabym nieć z 5x więcej włókniny
pozdrawiam!!

No własnie chyba tez bedę musiała tak zrobic, patrzyłam i zarówno nanorweskiej jak i na naszych stronach z godzinową prognoza pokazują dzis w nocy i jutro przymrozki, lece do ogrodu przykrywac...
Pozdrawiam Karolina !