Też mam te wszystkie kwiatki i żylistki ale dzwonki najbardziej lubię. Świetna dostałaś propozycję liliową , skorzystaj bo lilie piękne. Pozdrówka zostawiam.
.... a ja już tak się nastawiłam na szałwię, bo skoro chopiny wyrastają takie wysokie to szałwia ich nie przerośnie..... ale lawenda też mi się podoba,
Planuję/ planowałam przed różami posadzić szałwie .... lub mooooże lawendę i zrobić obwódkę z trzmieliny którą będę przycinać. Nie będzie to zbyt nadźgane ?
Sebek ----ja jakoś nie mogę upolować a mam dobre wtyki . więc jak coś ...to ja jezdem baaardzo chętna.
The Magda ------ to wszystko możliwe że masz jeżówkę w środku rozplenicy , bo u mnie one razem się rozsiewają jedna na drugą . wyrwij i wsadź . to różowa jeżówka z wielkim kwiatkiem na prawie 15 cm.
wyrwać musisz , bo będą konkurować .
Jolusia ------ witam i pozdrawiam ...internet jest taki malutki ...
Finka ------przytargałam cudna trawkę . ofoce z bliska . ta z ubiegłego roku już pięknie się zabiera a ta z czerwca też niczego sobie . zieloniutka .
kocimiętka rośnie bardzo ładnie . jedna bardziej stojąca , druga ładnie się pokłada . na razie słabo kwitnie , więc nie widzę różnicy w kwiatach . za to szałwia od ciebie szaleje . Marta czy to możliwe że siewki z różowej szałwii mogą wyjść normalne fioletowe . coś mi się zdaje że tak zakwitła . jedna już tak zakwitła na niebiesko- fioletowo .
primula vialli przerosła nawet najwyższa hostę . nie przypuszczałam że on taki wysoki w tamtym roku był tak normalnie średni a w tym wybujał pod niebo .
Syla -----no własnie Ania Monte pisze że to nie shekspeere . ta róża to znowu pomyłka . w tym sęk że dokupuję co roku i już mi się wszystkie mylą . ale trochę pewników w nazwach mam .
Ależ zapraszam,zapraszam serdecznie,w moje skromne progi.Posmakujesz mojej wiśniowej naleweczki,a i truskaweczki też jeszcze dojrzewają.Dziękuje Elu za odwiedzinki i milutki komentarz.Pozdrawiam cieplutko
Ależ u Ciebie kolorowo i smakowicie (poczęstowałam się truskawkami)
Doniczkowe aż kipią od kwiecia, szałwia (ostatnio najbardziej przykuwa moją uwagę) dorodna i piękna.
Tak ładnie u Ciebie, że jeszcze sobie posiedzę w kąciku kawusiowym i jeszcze jedną truskaweczkę skubnę
co za trawsko przytargałaś? pokaż pokaż...róże świetne jak zwykle z resztą. U mnie też już kwitną choć trochę później niż zwykle. Dzisiaj dla odmiany leje i leje...zimno w rzece full wody i nerwowe sprawdzanie.
i prosze mi tu pokazać nasadzenia kocimiętki, a ja jeszcze mam taką jedną inną, lalala....Nepeta nervosa 'Blue Moon'
Primula vialii piękna i różowa szałwia też szaleją
Renatko, szałwia jest piękna i muszę o niej pomyśleć i gdzieś upchnąć.
Coś ciekawego w Jysku bo ja szukam leżaków drewnianych i ławki na placyk żwirowy bo nareszcie go skończyłam..
U nas też nad ranem burza, pies siedział mi 3 godziny i głowie, troszke popadało i jest przyjemnie chłodno. Wczoraj M rozsypał nawóz na trawnik, nie podlałam i deszczyk dzisiaj mnie wyręczył
pozdrawiam
Ewcia,moją szałwię lekarską możesz zobaczyć u mnie na zdjęciach.
Ma takie kwiatuszki niebiesko-fioletowe.
I ogólnie jest dość duża.
A szałwia omszona jest bardziej zwarta i niższa.
Na kwiatki trzeba trochę poczekać bo dość wolno przyrasta.
No i niestety lubią ją ślimaki podgryzać.
Ja mam fioletową i jasnoniebieską.
Jak zrobi się ładniejsza pogoda to zrobię fotki.
A mur u Ciebie coraz to ładniejszy.
Sporo pracy i zapału w to wkładasz to i efekty są.