Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:23, 28 maj 2014

Do góry
AlKa napisał(a)

Różyczka urocza, ale dlaczego nikt nie zauważył jakie Ana surfinki ma. Pierwszy raz takie widze. Super graja z kosmosami

a te surfinie są śliczne i pięknie pachną, zobaczymy jak będą rosły...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:20, 28 maj 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Ależ u ciebie ślicznie......jak zawsze.....

I ja musze u siebie zwiększyc obszr roslin zadarniających, zarówno ta runianka jak i oregano wyglądaja u ciebie świetnie. Gęsto sadziłaś je na początku ? nie wiem ile sadzonek kupic i jak je posadzic....

Poza tym za tujami pod lasem mam taki fragment ogrodu gdzie nic nie rośnie bo tam cien od lasu i wilgoć a do tego czasem pies lata wzdłuz ogrodzenia, robi sie klepisko - zatanawiam sie na czyms zadarniającym cieniolubnym.........musze popytac....moze cos ci do głowy wpadnie........póki co zarasta mi to miejsce zielskiem z lasu ....ktos rozpoznał to zielsko jako podgarycznik- ciężki do wyplenienia chwast wiec musze cos tam innego posadzic ale nie wiem co.
p.s. ciesze sie że peknięta róza dała rade

Małgosiu u mnie raczej wszystko gęsto było sadzone runianki na m2 sadziłam z 6szt oregano na tym małym kawałku mam z 6 sadzonek ale widzę, że ładnie się rozrasta. Z innymi zadarniaczami nie pomogę bo nie mam i się nie interesowałam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:20, 28 maj 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Ależ u ciebie ślicznie......jak zawsze.....

I ja musze u siebie zwiększyc obszr roslin zadarniających, zarówno ta runianka jak i oregano wyglądaja u ciebie świetnie. Gęsto sadziłaś je na początku ? nie wiem ile sadzonek kupic i jak je posadzic....

Poza tym za tujami pod lasem mam taki fragment ogrodu gdzie nic nie rośnie bo tam cien od lasu i wilgoć a do tego czasem pies lata wzdłuz ogrodzenia, robi sie klepisko - zatanawiam sie na czyms zadarniającym cieniolubnym.........musze popytac....moze cos ci do głowy wpadnie........póki co zarasta mi to miejsce zielskiem z lasu ....ktos rozpoznał to zielsko jako podgarycznik- ciężki do wyplenienia chwast wiec musze cos tam innego posadzic ale nie wiem co.
p.s. ciesze sie że peknięta róza dała rade

Małgosiu u mnie raczej wszystko gęsto było sadzone runianki na m2 sadziłam z 6szt oregano na tym małym kawałku mam z 6 sadzonek ale widzę, że ładnie się rozrasta. Z innymi zadarniaczami nie pomogę bo nie mam i się nie interesowałam
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:39, 28 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
z tą wytrawną ogrodniczką to poszalałaś

No kto, jak kto, ale Ty masz ogród pierwsza klasa i wszystko Ci pięknie rośnie, więc rękę ogrodniczki masz na pewno Buziaki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:01, 28 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
tak miskanty bo chcę posadzić jakieś przy pergoli by zasłonić matę

Jesli mają być wielkie to silberfeder, grosse fontaine i rotsilber mają nawet 3 m ....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:38, 27 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a powiedz czy powojniki ciachasz wiosną? bo mi wzięły i odbiły i nie wiem jakie im podpory dać, czy takie tymczasowe czy odraz stałe

Ciacham bardzo wczesna wiosną. ALe w tym roku dokładnie odmianę po odmianie na stronie chyba e-clematisy doczytałam czy kwitną na pędach jednorocznych (wtedy trzeba ciąc nisko) czy na dwuletnich (wtedy ciacham na 1,2-1,5 m) i w tym roku zapowiada sie ostre kwitnienie czyli przycięłam prawidłowo. aczkolwiek już szara plamistość je zaatakowała a ja ja opryskiem na grzyba. Jesli znow całe zbrązowieją to mimo ze pięknie kwitna wyciepie!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:26, 27 maj 2014

Do góry
Ania dwie roślinki po prawej od Alfreda do przesadzenia bendom i buksy a Maje to już masz umówioną na konkretny termin?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:06, 27 maj 2014

Do góry
a powiedz czy powojniki ciachasz wiosną? bo mi wzięły i odbiły i nie wiem jakie im podpory dać, czy takie tymczasowe czy odraz stałe
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:40, 27 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu nie fochaj się
ja obiecuję że Cię odwiedzę w pierwszym tygodniu sierpnia i kawkę z miłą chęcią wypiję, chłopakom wystarczy woda hahahah.
Róże dadzą popis, wiedzą że muszą pięknie i długo kwitnąć bo przyjedzie Pani z telewizorni...

Tofam Cię i Twoich chłopaków... i pamiętaj .. popas u mnie Pierwszy tydzień sierpnia.. czyli spotkanie 2 lata po spotkaniu ogrodowiska Szkoda, że nie było cie pierwszy raz...
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:32, 27 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ale piękna ta piwonia, moje są takie pojedyncze...

Pełne maja jedna wadę.. pokładają sie pod ciężarem... dlatego mam różne No własnie.. jedną mam do przesadzenia ..
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:23, 27 maj 2014

Do góry
ale piękna ta piwonia, moje są takie pojedyncze...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:20, 27 maj 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

A jak dawkujecie???
Sam florovit do baniaczka lejecie? Czy z wodą zmieszany?

Ja mam po biohumusie takie ustrojstwo....może być? Nie przedawkuję???
wlewam florowit do dozownika i hulaj dusza, piekła nie ma
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:17, 27 maj 2014

Do góry
Aniu nie fochaj się
ja obiecuję że Cię odwiedzę w pierwszym tygodniu sierpnia i kawkę z miłą chęcią wypiję, chłopakom wystarczy woda hahahah.
Róże dadzą popis, wiedzą że muszą pięknie i długo kwitnąć bo przyjedzie Pani z telewizorni...
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:52, 27 maj 2014

Do góry
z tą wytrawną ogrodniczką to poszalałaś
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:49, 27 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
też tak robię... za leniwa jestem na konewkę i lanie po całości

A jak dawkujecie???
Sam florovit do baniaczka lejecie? Czy z wodą zmieszany?

Ja mam po biohumusie takie ustrojstwo....może być? Nie przedawkuję???
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:45, 27 maj 2014

Do góry
oj, a Ty masz problem z wysokim stanem wód bo nie pamiętam....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:38, 27 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

A ja idę na kompromis leję z dozownika do magicznej siły Florovitem po roślinie (liściach ) i ziemi. Dzisiaj wszystko zmyło, bylo pochmurno od rana więc nie zaszkodziło
też tak robię... za leniwa jestem na konewkę i lanie po całości
Opuchlaki 21:37, 27 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Kasiu powiedz jaki ten rozczyn zrobić z tego płynu od wszawicy? wrotyczu szukałam ale chyba ślepa jestem i nie uwidziłam w okolicy.

Jezeli nie masz go w okolicy to mozna kupic susz w sklepie zielarskim
Mysle ze z plynem bede zaczynac 10 ml na 10 l. wody. Nie wiem czy nie bedzie za slaby, bo nie jest koncentratem...trzeba probowac i obserwowac
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:35, 27 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aniu masz na myśli miskanty? Zebrinusy, grosse fontaine, silberfeder, morning ligt oraz gracillimus oraz rozplenica saint paul(?)
Średnie to u mnie tylko rozplenica medium oraz buchanani. Reszta to małe trawy
tak miskanty bo chcę posadzić jakieś przy pergoli by zasłonić matę
Roztoczańskie klimaty 21:33, 27 maj 2014

Do góry
ładne jeżówki kupiłaś, mam je tzn miałam w tamtym roku, chyba wyszły...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies