Ciacham bardzo wczesna wiosną. ALe w tym roku dokładnie odmianę po odmianie na stronie chyba e-clematisy doczytałam czy kwitną na pędach jednorocznych (wtedy trzeba ciąc nisko) czy na dwuletnich (wtedy ciacham na 1,2-1,5 m) i w tym roku zapowiada sie ostre kwitnienie czyli przycięłam prawidłowo. aczkolwiek już szara plamistość je zaatakowała a ja ja opryskiem na grzyba. Jesli znow całe zbrązowieją to mimo ze pięknie kwitna wyciepie!!!
Tofam Cię i Twoich chłopaków... i pamiętaj .. popas u mnie Pierwszy tydzień sierpnia.. czyli spotkanie 2 lata po spotkaniu ogrodowiska Szkoda, że nie było cie pierwszy raz...
Aniu nie fochaj się
ja obiecuję że Cię odwiedzę w pierwszym tygodniu sierpnia i kawkę z miłą chęcią wypiję, chłopakom wystarczy woda hahahah.
Róże dadzą popis, wiedzą że muszą pięknie i długo kwitnąć bo przyjedzie Pani z telewizorni...
Jezeli nie masz go w okolicy to mozna kupic susz w sklepie zielarskim
Mysle ze z plynem bede zaczynac 10 ml na 10 l. wody. Nie wiem czy nie bedzie za slaby, bo nie jest koncentratem...trzeba probowac i obserwowac
piękne te łubiny gdybym się nie obawiała że się rozsieją to bym sobie posadziła Czytałam że spaliło się ok 50 hektarów lasu, słyszałam jak jadzie od nas kilka jednostek w kierunku Nowogrodu i wiedziałam że nie wróży to nic dobrego...
Aniu masz na myśli miskanty? Zebrinusy, grosse fontaine, silberfeder, morning ligt oraz gracillimus oraz rozplenica saint paul(?)
Średnie to u mnie tylko rozplenica medium oraz buchanani. Reszta to małe trawy