Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ewa004 23:09, 27 maj 2014

Marzenko dzisiaj jak trąbili o nawałnicach we Wrocławiu ,to pomyślałam o Tobie i Twoim ogrodzie .
Ale mam nadzieje że jesteście bezpieczni .
Konstancja30 23:09, 27 maj 2014

omal nie zamknęłam laptopika ... a tu takie obrazki ... Madżen nigdy nie mam ich dość

te buksiki w żurawkach z różą ponad to cudne jest ... a byłam zdecydowana na lawendę ... nie no zwariuje człowiek na zielono ... w dodatku
Zielona 23:23, 27 maj 2014

Marzenko, czy Twoi Sąsiedzi często zaczepiają Cię w sprawie ogrodu? Twój raj widać od frontu, więc musi wzbudzać zainteresowanie. Czy często odpowiadasz na pytania, albo oprowadzasz po ogrodzie?

Wybacz pytanie, ale wyobraziłam sobie, że gdybym mieszkała w okolicy, nie umiałabym Cię nie zaczepić

PS Zerknęłaś na opowieść Robaczka z CHFS?
Sebek 23:24, 27 maj 2014

U mnie szałwie już zaczęły kwitnąć - chyba pierwszy raz coś mi kwitnie wcześniej niż Tobie Mam pytanie co to za białą trawkę masz między carexami Frosted Curls a Bronze Form, ta na rogu przy ramie z bukszpanu?
Madzenka 23:34, 27 maj 2014

Juzia_G napisał(a)

A jak dawkujecie???
Sam florovit do baniaczka lejecie? Czy z wodą zmieszany?

Ja mam po biohumusie takie ustrojstwo....może być? Nie przedawkuję???

Juzia od dwoch lat leję pęłny baniaczek florovitu i podłączam szlauf. Rośliny daja radę.
Jesli stosuję magiczną siłe to w dawkach podanych na opakowaniu ale z florovitem i biohumusem się nie patyczkuję
Madzenka 23:35, 27 maj 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Madżenn, jak u Ciebie za płotem? Jak graby. Trzeba Gabrysię pocieszyć. U niej coś jest nie tak z wodą.

Dopiero byłam....
U mnie lajcik, na razie... Południe Wrocławia cierpi...
Madzenka 23:38, 27 maj 2014

ana_art napisał(a)
a powiedz czy powojniki ciachasz wiosną? bo mi wzięły i odbiły i nie wiem jakie im podpory dać, czy takie tymczasowe czy odraz stałe

Ciacham bardzo wczesna wiosną. ALe w tym roku dokładnie odmianę po odmianie na stronie chyba e-clematisy doczytałam czy kwitną na pędach jednorocznych (wtedy trzeba ciąc nisko) czy na dwuletnich (wtedy ciacham na 1,2-1,5 m) i w tym roku zapowiada sie ostre kwitnienie czyli przycięłam prawidłowo. aczkolwiek już szara plamistość je zaatakowała a ja ja opryskiem na grzyba. Jesli znow całe zbrązowieją to mimo ze pięknie kwitna wyciepie!!!
Madzenka 23:40, 27 maj 2014

Konstancja30 napisał(a)
omal nie zamknęłam laptopika ... a tu takie obrazki ... Madżen nigdy nie mam ich dość

te buksiki w żurawkach z różą ponad to cudne jest ... a byłam zdecydowana na lawendę ... nie no zwariuje człowiek na zielono ... w dodatku

Iza wiesz że dla mnie na przodzie rabaty musi być coś zmiozielonego lub trawa.... Chociaż vivę mam bez frontu... Ale za to kulki od czasu do czasu...teraz się kulki bukszpanowe wtopily w lawendę...
Madzenka 23:43, 27 maj 2014

Zielona napisał(a)
Marzenko, czy Twoi Sąsiedzi często zaczepiają Cię w sprawie ogrodu? Twój raj widać od frontu, więc musi wzbudzać zainteresowanie. Czy często odpowiadasz na pytania, albo oprowadzasz po ogrodzie?

Wybacz pytanie, ale wyobraziłam sobie, że gdybym mieszkała w okolicy, nie umiałabym Cię nie zaczepić

PS Zerknęłaś na opowieść Robaczka z CHFS?

Zdarzają sie miłe komentarze i rozmowy. Niektórzy cichaczem robią zdjęcia, inni udają zę łancuch z rowera spadl aby sie zatrzymać Niech oglądają bo niedługo npbusz lrzesłoni widok i tylko lrzez bramę wjazdową będzie można zerkac.
Aktulnie już niewiele widać bo cisy dorastają do gabionów i to jest zwarta zaslona. M własnie narzekał, że już z kanapy przy kuchni nic nie widzi... Bo ostatnie prześwity zaslonił stożek gigant
Jesli ktoś pyta zawsze chętnie rozmawiam ale raczej z pewna dozą niesmialości podchodzą
Madzenka 23:45, 27 maj 2014

Sebek napisał(a)
U mnie szałwie już zaczęły kwitnąć - chyba pierwszy raz coś mi kwitnie wcześniej niż Tobie Mam pytanie co to za białą trawkę masz między carexami Frosted Curls a Bronze Form, ta na rogu przy ramie z bukszpanu?

To niezniszczlna molinia- holcus molis oś tam... Wylazła... Wyrywana, strzyżona... Ciągle jest... Musze ją własnie znów ciachnąć i znależć miejsce w ciemnym kącie

Sebek ja zidentyfikowałam przyczynę póżniejszego kwitnięcia... Cięzka gleba... Ale szałwia potrzebuje dwóch dni aby pokazać krasę