Bardzo pomysłowe i fajne nasadzenie hort z obwódką z wikliny, po liściach można stwierdzić że co najmniej 3 odmiany są tam posadzone. Kocham horty ogrodowe ale nie wszystkie u mnie kwitną...
Magda witaj w moim wątku to prawda prezent trafiony i najlepszy i prosto do ogrodu To jest hybrydowy ciemiernik Snow Dance i dziękuje bardzo za życzenia Odnośnie hortek śmiało pytaj, rozplenice to moje ulubione trawy, nie które odmiany w krótkim czasie stają się wielkimi potworami.
Edit. Co do ciemierików hybrydowych to polecam serię Ice'N one mają duży kwiat i troszkę rosną wysokie..
Roses Rose.
Roses White.
Roses Picotee.
Roses Rosetta.
Roses Frosted.
Roses Dark Picotee.
Roses Rosado.
Roses Red.
Wyszło słońce, hip,hip,hura!
O takie popierdółki:
Dmuchawca miałam jednego, dokupiłam dwa. Panienka z parasolką mnie urzekła . Jeżówek dokupię jeszcze ze dwie albo sobie zażyczę pod choinkę
Zbitka słów "crocsy różowe z kokardkami" brzmi bajecznie. Muszą cudownie wyglądać na Twych stopach. Też preferuję większy rozmiar kaloszy z uwagi na możliwość ogrzania stóp grubymi skarpetami.
Od wczoraj u mnie zagościła jesienna szaruga. Mży, powiewa i niebo pokryte szarościami.
Graby jeszcze zielone. Rumieni się jedynie klon Ginnala.
Świdośliwom chyba nie dane będzie się intensywnie przebarwić.
Pewną pociechę stanowią pojawiające się jesienne przebarwienia.
Ten nieformowany żywopłot najbardziej lubię wiosną (kwitnienie) i jesienią.
dereń biały Sibirica
Kuchnia bajer! Bardzo podobają mi się takie wnętrza na obrazkach!( pewnie i w rzeczywistości też, ale akurat nie miałam okazji widzieć) Sama oczywiście u siebie wolę jasne wnętrza( wiesz, że ciągnie mnie do bieli w architekurze) choć w pracy "socjalny" idzie troszkę w kierunku loftu
Ale bardzo zainspirowała mnie ta fotka i... zrobiłam sobie...podobny bukiecik! Mam plan zrobić na niedzielę jeszcze bardziej podobny, ale w tym kolorze pomarańczu wystąpi chyba dalia. Wyszło trochę taniej i szybciej niż remont mojej kuchni, który akurat jest niewykluczony, ale ja mam ciągoty do stylu cottage i może szałwiowego koloru mebli, choć może w połączeniu z np. kredensem w kierunku bieli( starej bieli, kremu...) Też mam zaznaczonych ful inspiracji, ale jeszcze kompletnie nie jestem zdecydowana jak ta kuchnia miałaby wyglądać w całości, tym bardziej, że potrzebuje kilku zmian funkcjonalnych w tej co mam.
Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku!
Pan rozkłada... grubo! Dobrze, że ustaliłam dziś że tyle obornika to ma być na całą działkę. I nie chcę kolejnych 4 wywrotek za 3 tyg.... wystarczy tego złota.
Iwonko, bardzo wdzięcznie te hortki leżą na hakone i faktycznie mają przecudny kolor przebarwienia( zamawiam kilka patyczków z dostawą osobistą!!! - mogą być dostarczone nawet maju, czy później, ale koniecznie osobiście, a nawet z eskortą! )
Przepięknie u Ciebie po tych wszelkich zmianach! Ogród nabrał niesamowitej lekkości i innego rodzaju uroku
ale w innym miejscu jeszcze doczytalam, ze bydlecy tez sie nadaje do mokrych gleb, ulatwia przepuszczalnosc gleby zeby nie robily sie zastoiny. W sumie jest uniwersalny.
Przegapiłam cały sezon letni u Ciebie, wstyd i hańba! Kolorki w ogrodzie cudne, na łopatki rozłożyła mnie fotka z jeżówkami i ogórecznikiem oraz ta tutaj, coś pięknego!:
A nowego sąsiada szczerze współczuję, jak to mówią: "Głupota pcha do przodu, by być widoczną. Mądrość zostaje w tyle, by widzieć".
Moim zdaniem klematisy na kratkach byłyby cudne, kiedyś miałam pomysła żeby zrobić nasadzenia cieniowane, czyli biały, lekko różowy, ciemniejszy różowy, amarantowy aż do ciemnego fioletu. Wyglądałoby to zjawiskowo moim zdaniem
Te pajęczynki na rozchodnikach to nie przędziorki?
Dalie masz całkiem , całkiem, przeczytałam odmianę Franz Kafka i od razu otworzyła mi się w umyśle ciężka literatura
Siostry masz wybitnie zdolne, z resztą cała Wasza Rodzina jak pisze Agnieszka, utalentowana
ale to wnętrze przepiękne, podobają mi się różne style wnętrz, ale sama najlepiej czuję się właśnie w takim stylu trochę prowansalsko i jasno