Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:10, 04 paź 2024

Do góry
TAR napisał(a)
Rozchodniki sa zarabiste przez caly sezon a trzmielina tylko jesienia

Bardzo lubię wczesnowiosenne oblicze trzmieliny. Jest wtedy niesłychanie subtelna.

Bywały takie lata, że jej intensywne wybarwienie jesienią było trochę męczące dla oka.
zdjęcia z ubiegłej jesieni

Ogrod nad bajorkiem 21:07, 04 paź 2024

Do góry

Te kwiatuszki juz ponad miesiac zdobia na rabatce
Ogrod nad bajorkiem 21:05, 04 paź 2024

Do góry
Elu to oprocz Early Snow zamow sobie jeszcze Praecox. Bedzie Pani zadowolona.

U mnie on rosnie w rabacie w bylinach i jesienia obsypuje sie setkami cudownych kwiatuszkow. Tez clematis jesienny. Jakby musniety fioletowym cieniem
Ogród prawie wymarzony … 19:03, 04 paź 2024

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
A ja mam nowych lokatorów
Rozplenica Fairy Tails i Miskant Brazil

Rozplenica jest przepiękna ♥️❤️♥️❤️
Justyś super lokatorzy też mam tą rozplenice Fairy,śliczna jest❤ i cholernie szybko się rozrasta tak jak rozplenica Flamingo
Wiejski ogród Magdy 18:59, 04 paź 2024

Do góry
Ichigo napisał(a)
Rabata, której chyba jeszcze nie pokazywałam - z hortensjami ogrodowymi i zawilcami. Pod starą jabłonką "papierówką". Zdjęcie z sierpnia.

Bardzo pomysłowe i fajne nasadzenie hort z obwódką z wikliny, po liściach można stwierdzić że co najmniej 3 odmiany są tam posadzone. Kocham horty ogrodowe ale nie wszystkie u mnie kwitną...
Ogród hortensjowo różanecznikowy 18:52, 04 paź 2024

Do góry
Ichigo napisał(a)
Wspaniały prezent, najlepszy dla każdej ogrodniczki
Jaka to odmiana, bo na zdjęciu nie widać?

No jak urodziny to... Wszystkiego najlepszego i samych ogrodowych sukcesów Ci życzę
Przeglądam sobie powoli Twój wątek i wiem już, do kogo się zwrócić w razie hortensjowych zapytań Piękne trawy, takie właśnie bym chciała u siebie.
Magda witaj w moim wątku to prawda prezent trafiony i najlepszy i prosto do ogrodu To jest hybrydowy ciemiernik Snow Dance i dziękuje bardzo za życzenia Odnośnie hortek śmiało pytaj, rozplenice to moje ulubione trawy, nie które odmiany w krótkim czasie stają się wielkimi potworami.

Edit. Co do ciemierików hybrydowych to polecam serię Ice'N one mają duży kwiat i troszkę rosną wysokie..
Roses Rose.

Roses White.

Roses Picotee.

Roses Rosetta.

Roses Frosted.

Roses Dark Picotee.

Roses Rosado.

Roses Red.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:39, 04 paź 2024

Do góry

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 15:06, 04 paź 2024

Do góry
A takie miałam do tej pory

Ogród hortensjowo różanecznikowy 15:06, 04 paź 2024

Do góry
I taki o to prezent dostałam dziś od córki na urodziny
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 15:04, 04 paź 2024

Do góry
Wyszło słońce, hip,hip,hura!
O takie popierdółki:
Dmuchawca miałam jednego, dokupiłam dwa. Panienka z parasolką mnie urzekła . Jeżówek dokupię jeszcze ze dwie albo sobie zażyczę pod choinkę

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:09, 04 paź 2024

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:59, 04 paź 2024

Do góry
Magara napisał(a)
Heh Ja też mam kaloszki, bardzo eleganckie, crocsy, różowe, z kokardkami Małżonek się ze mnie śmieje, że te moje "pańciowe" buty to się nadają do chodzenia po chodniku w Wielkim Mieście tylko, ale one jakoś żyją i się sprawdzają Nie ukrywam jednak, że zwykłe czarne gumiaki też mam - dwa rozmiary większe niż trzeba, żeby tylne łapy w grubych skarpetach się zmieściły

U nas leje od nocy... Jesień idzie

Zbitka słów "crocsy różowe z kokardkami" brzmi bajecznie. Muszą cudownie wyglądać na Twych stopach. Też preferuję większy rozmiar kaloszy z uwagi na możliwość ogrzania stóp grubymi skarpetami.
Od wczoraj u mnie zagościła jesienna szaruga. Mży, powiewa i niebo pokryte szarościami.

Graby jeszcze zielone. Rumieni się jedynie klon Ginnala.

Świdośliwom chyba nie dane będzie się intensywnie przebarwić.

Wycinam i wycinam, a na rabatach wciąż gęsto.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:49, 04 paź 2024

Do góry
nicol21 napisał(a)
Witam się w klubie zabłoconych kaloszy.....

Szkoda, że te dni są coraz krótsze i coraz chłodniej jest.

Pewną pociechę stanowią pojawiające się jesienne przebarwienia.
Ten nieformowany żywopłot najbardziej lubię wiosną (kwitnienie) i jesienią.
dereń biały Sibirica

trzmielina oskrzydlona

Rajska jabłonka Ola gubi już liście.

Ogród prawie wymarzony … 12:36, 04 paź 2024

Do góry
A ja mam nowych lokatorów
Rozplenica Fairy Tails i Miskant Brazil

Rozplenica jest przepiękna ♥️❤️♥️❤️
Ogród z zegarem 12:15, 04 paź 2024

Do góry
Agatorek napisał(a)
Kuchnia

Kuchnia bajer! Bardzo podobają mi się takie wnętrza na obrazkach!( pewnie i w rzeczywistości też, ale akurat nie miałam okazji widzieć) Sama oczywiście u siebie wolę jasne wnętrza( wiesz, że ciągnie mnie do bieli w architekurze) choć w pracy "socjalny" idzie troszkę w kierunku loftu
Ale bardzo zainspirowała mnie ta fotka i... zrobiłam sobie...podobny bukiecik! Mam plan zrobić na niedzielę jeszcze bardziej podobny, ale w tym kolorze pomarańczu wystąpi chyba dalia. Wyszło trochę taniej i szybciej niż remont mojej kuchni, który akurat jest niewykluczony, ale ja mam ciągoty do stylu cottage i może szałwiowego koloru mebli, choć może w połączeniu z np. kredensem w kierunku bieli( starej bieli, kremu...) Też mam zaznaczonych ful inspiracji, ale jeszcze kompletnie nie jestem zdecydowana jak ta kuchnia miałaby wyglądać w całości, tym bardziej, że potrzebuje kilku zmian funkcjonalnych w tej co mam.
Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku!
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 11:28, 04 paź 2024

Do góry
Pan rozkłada... grubo! Dobrze, że ustaliłam dziś że tyle obornika to ma być na całą działkę. I nie chcę kolejnych 4 wywrotek za 3 tyg.... wystarczy tego złota.

Wzgórze chaosu 11:16, 04 paź 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Iwonko, bardzo wdzięcznie te hortki leżą na hakone i faktycznie mają przecudny kolor przebarwienia( zamawiam kilka patyczków z dostawą osobistą!!! - mogą być dostarczone nawet maju, czy później, ale koniecznie osobiście, a nawet z eskortą! )
Przepięknie u Ciebie po tych wszelkich zmianach! Ogród nabrał niesamowitej lekkości i innego rodzaju uroku
To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:03, 04 paź 2024

Do góry
prosze bardzo, znalazlam

ale w innym miejscu jeszcze doczytalam, ze bydlecy tez sie nadaje do mokrych gleb, ulatwia przepuszczalnosc gleby zeby nie robily sie zastoiny. W sumie jest uniwersalny.
Ogród z koniczynką 09:57, 04 paź 2024

Do góry
Przegapiłam cały sezon letni u Ciebie, wstyd i hańba! Kolorki w ogrodzie cudne, na łopatki rozłożyła mnie fotka z jeżówkami i ogórecznikiem oraz ta tutaj, coś pięknego!:

Rumianka napisał(a)

A nowego sąsiada szczerze współczuję, jak to mówią: "Głupota pcha do przodu, by być widoczną. Mądrość zostaje w tyle, by widzieć".
Zielony Chram 09:26, 04 paź 2024

Do góry
Darecka napisał(a)
07.09.2024 ... Lewa strona altany w uaktualnionym parę miesięcy temu wydaniu, chodzi mi po głowie, aby na kratki dać clematisy, póki niewidoczne jeszcze na zdjęciu bluszcze hedera się zbytnio nie rozhasają:

Moim zdaniem klematisy na kratkach byłyby cudne, kiedyś miałam pomysła żeby zrobić nasadzenia cieniowane, czyli biały, lekko różowy, ciemniejszy różowy, amarantowy aż do ciemnego fioletu. Wyglądałoby to zjawiskowo moim zdaniem
Te pajęczynki na rozchodnikach to nie przędziorki?
Dalie masz całkiem , całkiem, przeczytałam odmianę Franz Kafka i od razu otworzyła mi się w umyśle ciężka literatura

Darecka napisał(a)
...

Siostry masz wybitnie zdolne, z resztą cała Wasza Rodzina jak pisze Agnieszka, utalentowana
ale to wnętrze przepiękne, podobają mi się różne style wnętrz, ale sama najlepiej czuję się właśnie w takim stylu trochę prowansalsko i jasno
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies