Trudno, jeśli zbutwieją, nie było czasu targać ich do ziemi, bo musiałabym chłopaków zaangazowac, ale mam tez nowe pojemniki obsadzone jesienią, a te zostały zadołowane.
Poza tym, liczę na te w gruncie
Na tych moich zdjęciach to mam wrażenie że się wszystko lepiej prezentuje niż w realu ale porządek staram się trzymać cały czas przez co nie mam zaległości. Wiosną to czasem nawet śnieg wywożę na taczkach by go było mniej
Nie wiem w jakim wieku masz tych chłopaków ale może im się zmienić jak poznają swoje żony
Miło mi to słyszeć Danusiu, cała przyjemność po mojej stronie
Wielkie serducho masz Sylwia, wszystkie krety z okolicy przygarnęłaś na zimę
Tu właśnie mój błąd, chciałem szybko i korzenie zostały. Co nagle to po diable.
Przeczytalam troche w necie na temat modrzewia syberyjskiego. Piekna trwala deska. Poprzednio miałam na mysli modrzewia tego co u nas rosnie. Ten syberyjski z racji ze rosnie w ekstremalnych dla nas warunkach jest trwady i porownywalny z naszym debem.
Mozna dostac bez problemu w skladach to co wyczytalam trzeba sie znac bo laika moga oszukac. Fachowcy sie pewnie znaja.
Sama teraz sie zastanawiam czy tez nie zrobic z tego modrzewia zadaszenia nad tarasem i dosztukowac tarasu deska.
Trzeba kosztorys zrobic.
Ja już popełniłam falstart - podzieliłam na cztery i przesadziłam kępę krokusów teraz przykrył śnieg - no zobaczymy co będzie A poza tym - siedzę wieczorkami i robię sobie "nasiona na taśmie" - rzodkiewka, marchewka, boćwina, sałata i jednoroczne kwiatki
Dziękuję Danusiu .......mój ogród mały ,więc nie ma tyle roboty ,co w dużych ogrodach
z jednej strony cieszę się ,że mam tylko tyle ogrodu ,bo w większym chyba nie dałabym rada sama wszystkiego ogarnąć
Tak jak już wiele razy pisałam skalniak robiła firma - ja w nim pozmieniałam bardzo dużo do tej pory sama ......i jeszcze pozmieniam
Ścieżki też robili fachowcy .....ale cały tył ogrodu ,zmiany w przedogródku i boki domu - to już sama własnymi rękami ogarniałam czasami trochę wykorzystałam syna -przeniósł skrzynie warzywne i pergole .....trochę kamyczki pomógł rozwieść ......
Planuję dużo zmian na wiosnę jeszcze poczynić - głównie w nasadzeniach - bardzie je ujednolicić ,większe plamy kolorystyczne zrobic ........oby tylko zdrowie dopisało i pogoda
Pozdrawiam cieplutko