Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 12:44, 02 wrz 2016

Do góry
pamiętam..
Ogród z widokiem na jezioro 12:43, 02 wrz 2016

Do góry
Jola pytałaś u Reni o róże pnące. napiszę Ci co mam i wiem.
mam Louis Odier tegoroczna z wiosny, zbudowala potężny krzak, miała tylko mszyce, plamistosci nie. teraz bruzdownica ja toczy ale zrobiłam oprysk i może sie pozbede małpy poza tym kwitnie i pachnie cudnie...

mam New Dawn - jako pierwsza złapala plamistośc i mam wrażenie ze poraziła inne, poza tym śmieciuch gigantyczny ale baty puscila na 2m. choć teraz lyse bo wszystko oberwać musialam. u mnie w pażdzierniku pojdzie pod płot. jak pomimo wszystko sie na nią zdecydujesz to krzaczek, dwa mogę Ci dać u mnie tez tegoroczna.
Ogród z pergolą 12:35, 02 wrz 2016

Do góry
tak z Renia rozrk. pojęcia nie mam jak to wogole wyglada...w życiu w Skierniewicach nie byłam może ustalmy godzinę spotkania a godzinkę wczesniej zanim dojedziemy na miejsce ustalimy telefonicznie gdzie parkujemy?
Działeczka Asi :) 12:34, 02 wrz 2016

Do góry
Asia tutaj masz podsumowanie Bozgi hortensji pelnych, według mnie najpiękniejszych
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5534-hortensjada?page=431
Działeczka Asi :) 12:32, 02 wrz 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)

Aniu a mogłabyś przy okazji cyknąć kilka fotek tych obelisków? Mój emuś niedawno się "naumiał" spawać i to jest bardzo dobry pomysł żeby zrobić to samemu. Bo gotowe są drogie niemożebnie.

takie na kompie znalazlam

u mnie obelisk 2m wysoki do tego dospawane ok 30cm kątownika i on w ziemi siedzi. szer boku 40cm, przewiązki co 25cm ale nie na jednym boku tylko tak na około obelisku..niewiem jak to wyjaśnić..co bok to przewiązka 25cm wyżej o!
Ogród z pergolą 12:24, 02 wrz 2016

Do góry
idealnie to w Skierniewicach na tym się skupię i na szukaniu ambrowców ciiiii żeby Renia nie wiedziała...
Ogródek z futrzakami i kamieniami 12:16, 02 wrz 2016

Do góry
Masz u siebie William and Catherine?
Ogródek z futrzakami i kamieniami 12:05, 02 wrz 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Ja jednak wolę te ciemne róże w odcieniach różu czy jak niektórzy piszą z nutą lila .śliczna jest Clare marshall, princess Ann, fohr , zarowiasty sir John ktory cały czas kwitnie.lady of megging i old port ale 2 ostatnie plamy złapała. Ventilo to cudeńko. Mam też harlow carr, słodkie kwiatki ale malutkie. Oczywiście żelazna baronesse.i to tak na szybko to moje ciemne panny ☺

czyli ta http://www.floribunda.pl/sir-john-betjeman-ausvivid-id-2543.html kwitnie non stop?
Ventilo sliczna rzeczywiscie..ona powtarza czy non stop tłoczy?i pachnie

w sobotę jadę na świeto róż i mam nadzieję cos przytargać probuje stworzyć sobie jakąś liste polecanych kwitnących bez przerwy i pachnących koniecznie, co byś mi poleciła?
Działeczka Asi :) 11:59, 02 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Asia my obeliski robilismy sami tzn trzeba znaleźć kogos kto spawa. kupujesz drut zbrojeniowy u nas 12m kosztuje 25zł, mi zostały z budowy i rysujesz Panu jaki ma byc wysoki gdzie przewiązki i tyle. ja mam dwu-metrowe obeliski i 4nożne ale teraz bym chyba 3nozne robiła..ale u mnie kwadratowo wszędzie to wydawalo mi się że bedzie spójnie..

Aniu a mogłabyś przy okazji cyknąć kilka fotek tych obelisków? Mój emuś niedawno się "naumiał" spawać i to jest bardzo dobry pomysł żeby zrobić to samemu. Bo gotowe są drogie niemożebnie.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 11:56, 02 wrz 2016

Do góry
pokaz by się przydał

Zagajanka napisał(a)
1. Możesz zawsze sprobowac
2. Obojętnie, to jest ciecie korekcyjne, ale tnij tak, by kikuty ukryć

wiesz nie przyciełam tych badyli bo non stop co innego do roboty mi ogrod wymyslał a teraz widze paki na szczytach..!to juz zostawiałam takie pokraki
Działeczka Asi :) 11:52, 02 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

zgadzam się z Toszką, skaczesz Asia po rabatach, cos planujemy potem co innego i tak naprawdę sama niewiesz co masz robić. skup się teraz na roslinach ktore juz masz w ogrodzie do posadzenia żeby ich nie zmarnować. jak zrobisz jedną rabatę to zaplanujemy kolejną

Dobrze, dobrze... już nie krzyczcie
Wiem, że macie rację i dobrze radzicie, ale ja żem w goracej wodzie kąpana
Ogród z pergolą 11:51, 02 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
aaa pamiętam, ze tez ja o Tobie nie pomyślałam spytac..i chyba tanie jakies dorwałaś?
Nom, 70 zł za trzy dałam Czy jakoś tak
Ogród z pergolą 11:49, 02 wrz 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Jakby miały to być trzmialiny na pniu różnej wysokości, to ja u nas wiosną na targach widziałam różniaste, takie 180 też Ja szukałam trzech jednakowej wysokości, to wzięłam takie gdzieś 150 są szczepione.

aaa pamiętam, ze tez ja o Tobie nie pomyślałam spytac..i chyba tanie jakies dorwałaś?
Ogród z pergolą 11:47, 02 wrz 2016

Do góry
hindsight napisał(a)
Aniu, ale jaki efekt chcesz uzyskać? Osłonić od słońca latem, osłonić się od wzroku sąsiadów, czy może jeszcze coś innego? Bo to chyba podstawa do wyboru roślin.

magia forum..prosisz o pomoc czy ktoś widział jakąś roślinke w szkołce niech da znać a tu dyskusja sie rozwija czy ja wogóle tą roślinkę potrzebuje i czy oby napewno ona do mnie pasuje
Dominika moje skarpy sa nudne...jest płasko potrzebuje czegoś wyzszego dlatego Danusia zaproponowala mi trzmieliny na pniu bo je poleca i jak widać po jej realizacjach często stosuje.
taras mam od południa i jest gorąco na nim napewno i słonecznie ale od kiedy mamy żagiel jest naprade super, nie potrzebuję dodatkowych wysłon a sąsiedzi..no cóż poza tym że nawet dzień dobry nie mówią, wprowadzają sie do końca września i jesli chodzi o siedzenie na tarasie to zasłoniliśmy się od nich placem zabaw

centralnie za naszym placem zabaw jest ich taras a okno które widzimy jako jedyne nie zaslonięte to jedna z sypialni ich dzieci, bez przesady nie przeszkadza mi
trzmielina na mniu ma nadać dynamiki na skarpach i fajnie gdyby korony byly na wysokosci siedzących na tarasie to by chyba troszkę przytulniej czy ciekawiej było
Działeczka Asi :) 11:37, 02 wrz 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Prosiłam cię o zakup hortensji. Wybierz, czy mają się przebarwiać, czy nie. Druga okazja na ich zakup będzie w lipcu (tak by nie kupować w ciemno i by uniknąć pomyłek)

Teraz posadzisz i już w przyszłym roku będą mocne, silniejsze.
Skup się po kolei rabata po rabacie. Wybór hortek determinuje resztę wyborów.

Kurcze... jak cię dopadnę... jak tobą potrząsnę to będziesz... dżeeeeeemmmmm!

zgadzam się z Toszką, skaczesz Asia po rabatach, cos planujemy potem co innego i tak naprawdę sama niewiesz co masz robić. skup się teraz na roslinach ktore juz masz w ogrodzie do posadzenia żeby ich nie zmarnować. jak zrobisz jedną rabatę to zaplanujemy kolejną
Działeczka Asi :) 11:34, 02 wrz 2016

Do góry
Asia my obeliski robilismy sami tzn trzeba znaleźć kogos kto spawa. kupujesz drut zbrojeniowy u nas 12m kosztuje 25zł, mi zostały z budowy i rysujesz Panu jaki ma byc wysoki gdzie przewiązki i tyle. ja mam dwu-metrowe obeliski i 4nożne ale teraz bym chyba 3nozne robiła..ale u mnie kwadratowo wszędzie to wydawalo mi się że bedzie spójnie..
Tu ma być ogród :) 11:24, 02 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ja bym do tego rozchodnikach dała albo coś w turkusie/szarości/srebrze np trawy i tam chyba masz nawet Ml.albo w drugą stronę Brazowe trawy (ja to mówię choć ich nie lubię)

oooo tak brązowe trawy to byłby czad
Z Pszenicznej ... 11:21, 02 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
jak tam Agatka 1 września?przeżyłaś? teraz już więcej spokojnie będzie przynajmniej dopóki są w szkole/przedszkolu
jaki plan działań? będę kciuki trzymać

Dziś dopiero Zośka pierwszy dzień w przedszkolu więc zobaczę jakie wrażenia będzie miała, Antek IV klasa, nowy wychowawca, nowe przedmioty...

A plan działań ? dziś wyjeżdżamy na weselicho, wracamy w poniedziałek wiec najpierw przyjemność, potem harówka. Priorytety ustalę w przyszłym tygodniu buziaki
U Agi - czyli słońce i piach 11:15, 02 wrz 2016

Do góry
Aga zagladam non stop praktycznie i mało fotek widzę, weź no troche pokaz tego ogrodu
Ogród z rzeźbą 11:13, 02 wrz 2016

Do góry
jesteś faaajnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies