Jola pytałaś u Reni o róże pnące. napiszę Ci co mam i wiem.
mam Louis Odier tegoroczna z wiosny, zbudowala potężny krzak, miała tylko mszyce, plamistosci nie. teraz bruzdownica ja toczy ale zrobiłam oprysk i może sie pozbede małpy poza tym kwitnie i pachnie cudnie...
mam New Dawn - jako pierwsza złapala plamistośc i mam wrażenie ze poraziła inne, poza tym śmieciuch gigantyczny ale baty puscila na 2m. choć teraz lyse bo wszystko oberwać musialam. u mnie w pażdzierniku pojdzie pod płot. jak pomimo wszystko sie na nią zdecydujesz to krzaczek, dwa mogę Ci dać u mnie tez tegoroczna.
tak z Renia rozrk. pojęcia nie mam jak to wogole wyglada...w życiu w Skierniewicach nie byłam może ustalmy godzinę spotkania a godzinkę wczesniej zanim dojedziemy na miejsce ustalimy telefonicznie gdzie parkujemy?
takie na kompie znalazlam
u mnie obelisk 2m wysoki do tego dospawane ok 30cm kątownika i on w ziemi siedzi. szer boku 40cm, przewiązki co 25cm ale nie na jednym boku tylko tak na około obelisku..niewiem jak to wyjaśnić..co bok to przewiązka 25cm wyżej o!
w sobotę jadę na świeto róż i mam nadzieję cos przytargać probuje stworzyć sobie jakąś liste polecanych kwitnących bez przerwy i pachnących koniecznie, co byś mi poleciła?
Aniu a mogłabyś przy okazji cyknąć kilka fotek tych obelisków? Mój emuś niedawno się "naumiał" spawać i to jest bardzo dobry pomysł żeby zrobić to samemu. Bo gotowe są drogie niemożebnie.
magia forum..prosisz o pomoc czy ktoś widział jakąś roślinke w szkołce niech da znać a tu dyskusja sie rozwija czy ja wogóle tą roślinkę potrzebuje i czy oby napewno ona do mnie pasuje
Dominika moje skarpy sa nudne...jest płasko potrzebuje czegoś wyzszego dlatego Danusia zaproponowala mi trzmieliny na pniu bo je poleca i jak widać po jej realizacjach często stosuje.
taras mam od południa i jest gorąco na nim napewno i słonecznie ale od kiedy mamy żagiel jest naprade super, nie potrzebuję dodatkowych wysłon a sąsiedzi..no cóż poza tym że nawet dzień dobry nie mówią, wprowadzają sie do końca września i jesli chodzi o siedzenie na tarasie to zasłoniliśmy się od nich placem zabaw
centralnie za naszym placem zabaw jest ich taras a okno które widzimy jako jedyne nie zaslonięte to jedna z sypialni ich dzieci, bez przesady nie przeszkadza mi
trzmielina na mniu ma nadać dynamiki na skarpach i fajnie gdyby korony byly na wysokosci siedzących na tarasie to by chyba troszkę przytulniej czy ciekawiej było
zgadzam się z Toszką, skaczesz Asia po rabatach, cos planujemy potem co innego i tak naprawdę sama niewiesz co masz robić. skup się teraz na roslinach ktore juz masz w ogrodzie do posadzenia żeby ich nie zmarnować. jak zrobisz jedną rabatę to zaplanujemy kolejną
Asia my obeliski robilismy sami tzn trzeba znaleźć kogos kto spawa. kupujesz drut zbrojeniowy u nas 12m kosztuje 25zł, mi zostały z budowy i rysujesz Panu jaki ma byc wysoki gdzie przewiązki i tyle. ja mam dwu-metrowe obeliski i 4nożne ale teraz bym chyba 3nozne robiła..ale u mnie kwadratowo wszędzie to wydawalo mi się że bedzie spójnie..
Dziś dopiero Zośka pierwszy dzień w przedszkolu więc zobaczę jakie wrażenia będzie miała, Antek IV klasa, nowy wychowawca, nowe przedmioty...
A plan działań ? dziś wyjeżdżamy na weselicho, wracamy w poniedziałek wiec najpierw przyjemność, potem harówka. Priorytety ustalę w przyszłym tygodniu buziaki