Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

Kawa 12:32, 02 wrz 2016

Asia chcesz całkiem białe czy takie które są np zielone białe a później lekko różowe
czy takie które białe a późńiej mocno rożówe

widziałeaś wątek Bozenki - hortensjada?

idź pooglądaj i zdecyduj
anna_t 12:32, 02 wrz 2016

BasiaLT napisał(a)

Aniu a mogłabyś przy okazji cyknąć kilka fotek tych obelisków? Mój emuś niedawno się "naumiał" spawać i to jest bardzo dobry pomysł żeby zrobić to samemu. Bo gotowe są drogie niemożebnie.

takie na kompie znalazlam

u mnie obelisk 2m wysoki do tego dospawane ok 30cm kątownika i on w ziemi siedzi. szer boku 40cm, przewiązki co 25cm ale nie na jednym boku tylko tak na około obelisku..niewiem jak to wyjaśnić..co bok to przewiązka 25cm wyżej o!
anna_t 12:34, 02 wrz 2016

Asia tutaj masz podsumowanie Bozgi hortensji pelnych, według mnie najpiękniejszych
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5534-hortensjada?page=431
Zana 12:40, 02 wrz 2016

Asiu cieszę się, że czerwone róże posadzone (o ile dobrze dopatrzyłam). Bardzo pięknie wyciachałaś kulę bukszpanową. Dylematy i gorące decyzje ogrodowe u Ciebie widzę trwają nieustannie (ale nie przejmuj się, jeszcze długo tak będzie). Cały czas dopinguję
asiak 12:42, 02 wrz 2016

hindsight napisał(a)
No i się Asi dostało po doopce

Asia, pewnie czeka cię zakup przez internet, niestety. Ja bym kupowała z polecanych sklepów, bo niestety różnie to bywa. Limelight na pewno łatwiejsza do kupienia. Magical Moonlight podobno może się pokładać, ńie wiem, czy to Madzenka pisala, czy ktoś inny. Zapytaj najlepiej Bożenkę, to będziesz miała pewność.

Która ci się bardziej podoba? No i co z tym różem? Może być? Toszka nie lubi, ja lubię, choć oczywiście wolałabym, żeby Limka została kremowa. Wydaje mi się, że MM dużo dłużej rozwija kwiatostan i przez to jest dół biały, czubek zielony. Ale co się komu podoba. Kształt kwiatostanu też wolę bardziej zaokrąglony, nie mocno szpiczasty. Kwestia gustu.

Pooglądaj zdjęcia i zdecyduj. Przynajmniej wiadomo, że mają być hortensje, to już blisko do celu

Dominiko, przecież one są takie same hehehehe... bardziej jestem chyba za Magical, bo ten róż jak przekwita wydaje mi się taki brudny. Dla magical, jak coś, można kupić obręcze, żeby się nie kładły
Bożenki (chyba? ) pytałam i to ona pisała o tym pokładaniu się
hindsight 12:51, 02 wrz 2016

A no widzisz, to szukaj Magical w takim razie
asiak 12:52, 02 wrz 2016

Kawa napisał(a)
Asia chcesz całkiem białe czy takie które są np zielone białe a później lekko różowe
czy takie które białe a późńiej mocno rożówe

widziałeaś wątek Bozenki - hortensjada?

idź pooglądaj i zdecyduj

Wieczorkiem się do niej przejdę
asiak 12:53, 02 wrz 2016

anna_t napisał(a)
Asia tutaj masz podsumowanie Bozgi hortensji pelnych, według mnie najpiękniejszych
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5534-hortensjada?page=431

Aniu, dziękuję...lektura na wieczór
asiak 12:54, 02 wrz 2016

Zana napisał(a)
Asiu cieszę się, że czerwone róże posadzone (o ile dobrze dopatrzyłam). Bardzo pięknie wyciachałaś kulę bukszpanową. Dylematy i gorące decyzje ogrodowe u Ciebie widzę trwają nieustannie (ale nie przejmuj się, jeszcze długo tak będzie). Cały czas dopinguję

Tak, różyczki w końcu wsadzone
anna_t 12:55, 02 wrz 2016

to głównie obrazki na szczęscie..