Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 21:08, 26 sie 2016

bleebla napisał(a)
czekam na powrót ...

Jestem juz od tygodnia w zasadzie, ale po powrocie troche pracy bylo w pacy, wiec ogrodowo srednio wychodzilo...
Zagajanka 21:09, 26 sie 2016

Sebek napisał(a)
Jesień?

Troche jakby jej poczatki, chociaż jednak wole "pozne lato"
jolanka 23:46, 26 sie 2016

Zagajanka napisał(a)

Byly chociaz?

Janeczko, grzybki byly Przywiozlam już ususzonych 2 litry - tylko dwa dni łaziłam
Katkak 22:34, 29 sie 2016

Janeczko czy masz może różę Rose de Tolbiac? Chyba widziałam ją u Ciebie. Chodzi mi po głowie i ciekawa jestem co mi o niej powiesz. Jeśli ją masz .
Zagajanka 22:09, 30 sie 2016

jolanka napisał(a)

Janeczko, grzybki byly Przywiozlam już ususzonych 2 litry - tylko dwa dni łaziłam

Fajnie, a u nas tu taka susza, że żadnych grzybów nie widzę nawet na targu
Tylko kurki w markecie...
Zagajanka 22:19, 30 sie 2016

Katkak napisał(a)
Janeczko czy masz może różę Rose de Tolbiac? Chyba widziałam ją u Ciebie. Chodzi mi po głowie i ciekawa jestem co mi o niej powiesz. Jeśli ją masz .

Kasiu, Tolbiac mam i... nie mam
Wywaliłam ją z ogrodu jesienią i rośnie za płotem na zakręcie wraz z innymi "wyrzutkami", których nie chciałam oddawać dalej, a szkoda było wyrzucić.

Dlaczego ją wywaliłam? A no bo kolor ma niewyraźny brzoskwiniowy, co nie konweniowało z resztą nasadzeń, a co najgorsze dosyć słabo kwitła. Zbudowała wtedy potężny krzaczek i była całkiem zdrowa, ale kwiatków było jak na lekarstwo i niezbyt trwałe.
Teraz oglądam ją od czasu do czasu i też kwitnie, ale pojedyńczymi kwiatkami. Krzaczek tym razem jest niewielki, ale moze to kwestia większej suszy w tym roku. Nadal jest zdrowa, ale nadal ma nietrwały kwiat... Wg mnie są ładniejsze różyczki.
Katkak 23:02, 30 sie 2016

Zagajanka napisał(a)

Kasiu, Tolbiac mam i... nie mam
Wywaliłam ją z ogrodu jesienią i rośnie za płotem na zakręcie wraz z innymi "wyrzutkami", których nie chciałam oddawać dalej, a szkoda było wyrzucić.

Dlaczego ją wywaliłam? A no bo kolor ma niewyraźny brzoskwiniowy, co nie konweniowało z resztą nasadzeń, a co najgorsze dosyć słabo kwitła. Zbudowała wtedy potężny krzaczek i była całkiem zdrowa, ale kwiatków było jak na lekarstwo i niezbyt trwałe.
Teraz oglądam ją od czasu do czasu i też kwitnie, ale pojedyńczymi kwiatkami. Krzaczek tym razem jest niewielki, ale moze to kwestia większej suszy w tym roku. Nadal jest zdrowa, ale nadal ma nietrwały kwiat... Wg mnie są ładniejsze różyczki.

Dziękuję za tak szczegolowa odpowiedź. Czyli skreślam z listy .
Madzenka 21:32, 31 sie 2016

To ja czekam na wolna chwile u Ciebie i pokaz róż
anna_t 11:56, 02 wrz 2016

pokaz by się przydał

Zagajanka napisał(a)
1. Możesz zawsze sprobowac
2. Obojętnie, to jest ciecie korekcyjne, ale tnij tak, by kikuty ukryć

wiesz nie przyciełam tych badyli bo non stop co innego do roboty mi ogrod wymyslał a teraz widze paki na szczytach..!to juz zostawiałam takie pokraki
anna_t 10:28, 04 wrz 2016

Janka masz u siebie Herzogin Christiana, powiesz mi coś wiecej o niej?jak kwitnie, z długą przerwą? śmieci czy trzeba ścinać?zdrowa?