Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Atelier Ogrodowe... 13:34, 01 wrz 2013

Do góry
Nachyłek, pójdzie na skalniak

Stipa, zakochałem się w tej trawie...
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:09, 31 sie 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Anek zaktualizowałam mimo woli i jestem na bieżąco ...

jedyna lawenda rosnąca w zgodzie z wrzosami ... najpiekniejsze wrzosowe połacie ... ice dance roztańczona niczym dirty dancing ... powiem od siebie, że gigan ice dance na wygnaniu ... bo mam z tej kępki cos tam przybiera normalne rozmiary ... bez Anka strzela focha i rośnie ... nie żeby nie rosła ale jak na ice dance przystało ... statecznie ... no przynajmniej na razie

stipa zimę przetrzymuje ? ... bo mam fantazje ze stipą i lawendą przy tarasie ... kupować teraz stipę czy na wiosnę ? ... coś mi mówi, że na wiosnę ...

mam masę do napisania ale małż woła ... wrócę ... Anek .. wrócę

Stipę na wiosnę... mi z kilku ..część przezimowała, nie rewelacyjnie, ale sie udało, sporo się rozsiało.... ale zima była łagodna to raz.... a dwa swoją posadziłam w kwietniu..

Trawka jeszcze pokaże i dirty dance .. poczekaj.. niech sie zaaklimatyzuje
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:51, 31 sie 2013

Do góry
Anek zaktualizowałam mimo woli i jestem na bieżąco ...

jedyna lawenda rosnąca w zgodzie z wrzosami ... najpiekniejsze wrzosowe połacie ... ice dance roztańczona niczym dirty dancing ... powiem od siebie, że gigan ice dance na wygnaniu ... bo mam z tej kępki cos tam przybiera normalne rozmiary ... bez Anka strzela focha i rośnie ... nie żeby nie rosła ale jak na ice dance przystało ... statecznie ... no przynajmniej na razie

stipa zimę przetrzymuje ? ... bo mam fantazje ze stipą i lawendą przy tarasie ... kupować teraz stipę czy na wiosnę ? ... coś mi mówi, że na wiosnę ...

mam masę do napisania ale małż woła ... wrócę ... Anek .. wrócę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:53, 30 sie 2013

Do góry
Niezłe tempo wzrostu ma ta stipa ..... robi wrażenie .....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:46, 30 sie 2013

Do góry
Lawenda lawendą, ale jak Ci stipa podrosła!! WOW!
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 08:35, 29 sie 2013

Do góry
Nadrobiłam zaległości.
Super postępy Stipa po prostu bossska.
Ja też pomyliłam żurawki, zamiast Berry Smoothie kupiłam BlackBerry Myślałam, że berry to berry
Trochę rozdałam, a trochę posadziłam u siebie, ale trochę to trwało zanim przestałam się tym martwić
Uszy do góry.
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 19:04, 25 sie 2013

Do góry
Asiu odmachuję

nieszka stipa nie ma ani jednego kłoska. A jak u Ciebie?

Zobaczcie jakich nieproszonych gości znalazłam na brzozie. Zostały tylko dwie gałązki z liśćmi, resztę zjadły . Nie wiem co to za gąsienice, ale pierwszy raz takie widziałam. Bleee...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:39, 25 sie 2013

Do góry
i lawęda, która jeszcze nie tak dawno łan tworzyła ... tu jeszcze przy tarasie ... w perspektywie mojej ukochanej austinki ... kwitnie pieknie a to jej pierwszy sezon ... austinka znaczy kwitnie bo lawęda ... no właśnie ta lawenda nie jest uprzejma powtarzać kwitnienia ... po zimie rusza wolno i jest grubo w tyle za swą siostrą z początkiem jako brzydkie lawędziątko ... potem daje czadu ... kwitnie bardzo długo ... a potem wypuszcza takie wabiki ale nic ponad wabik ... nie wiem ... może w naszym klimacie siem nie wyrabia ???

róża zostaje na tarasie ... w towarzystwie lawendy i trawek ... w przyszłym roku na moim tarasie zagości stipa ... austinka kce i ja ...

Atelier Ogrodowe... 16:46, 24 sie 2013

Do góry
Stipa i Hortensja Magical Moonlight

Limka w końcu zakwitnie, ostatnio czytałem, że jak się ją przycina nisko przy ziemi to wtedy albo w ogóle nie zakwita, albo bardzo późno. Ja ją właśnie dość nisko przyciąłem i dlatego tak jest, ale z drugiej strony dobrze, że tak zrobiłem bo się rozkrzewiła. W przyszłym roku będę ją wyprowadzać wyżej

Zimozielony ogród przy białym domu 22:03, 23 sie 2013

Do góry
Stipa była dosadzana teraz, może przezimuje, a jak nie, to warto za te parę złotych dosadzić co roku. Nazwę odmiany berberysu już zapomniałam ale jest tyle ładnych, że coś wybierzesz w dobrej szkółce.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:42, 23 sie 2013

Do góry
Ale moja była z rozsady rwanej ze zbiorczej doniczki i miała mały system korzeniowy, więc to zupełnie inna sytuacja. A na drugi dzień po posadzeniu przyszła pora deszczowa i stipa zamiast ruszyć, zdechła.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:38, 23 sie 2013

Do góry
Aga moja stipa w glinie dobrze sobe radzi.... Sama nie wiem jak to możliwe....
Zimozielony ogród przy białym domu 21:15, 23 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, pamiętasz może jaki to berberys w stipie?
A ta stipa to tak ładnie przezimowała czy dosadzaliście teraz?
Zimozielony ogród przy białym domu 13:42, 22 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Stipa tenuissima Śliczna jest

Dzięki wielkie Sebek
Zimozielony ogród przy białym domu 13:12, 22 sie 2013

Do góry
polinka napisał(a)

Danusiu, co to za trawka z berberysami?

Stipa tenuissima Śliczna jest
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 04:39, 22 sie 2013

Do góry
dorotka_z napisał(a)
Przepiękny atlas traw

Czy wszystkie te gatunki zimują? Wystarczy je późna jesienią związać w kucyki czy wymagają jakiś dodatkowych zabiegów przygotowawczych?
stipa w tamtym roku przemarzla, reszta zimowala. Miskanty były związane reszta miała luźne czupryny. Wiosną je obcielam a carldy wyczesałam
Blokersi w ogrodzie 20:38, 21 sie 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Bez patyczków stipa by się połamała

Stipa z patyczkami była za długa, nie mieściła się w walizce i została zapakowana bez patyczków, Witek jest mistrzem pakowania.
Blokersi w ogrodzie 20:37, 21 sie 2013

Do góry
Bez patyczków stipa by się połamała
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:21, 20 sie 2013

Do góry
Moje zakupy trawek dokonane razem z dziewczynami w trakcie ostatniego spotkania w dn. 10.08. posadzone, oto one :
carexy

niebieskie trawki festuca

no i stipa... szkoda,że w szkółce była tylko jedna, ostatnia sztuka stipy bo wygląda super...

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:09, 20 sie 2013

Do góry
o Matko, jaka stipajak będziesz miała nasionka to poproszu-zakochałam się w niej na zabój!albo podaj namiar na nasionka w neciebo ja szukałam dzisija u siebie w ogrodniczym, ale tylko szeroko oczy rozdziabili

a żurawki gdzie zamówiłaś?widzę że zakupujesz po kilkadziesiąt sztukmistrzostwo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies