Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Radość dla oczu, pokarm dla duszy

Radość dla oczu, pokarm dla duszy

Nati 16:31, 11 wrz 2013

Mathildis napisał(a)
Roślinka wygląda bardzo fajnie i faktycznie ciekawe że uniknęła wyrwania musiała od początku mieć coś w sobie że nie uznano ją za chwasta
Co do kretów ja ich nie tępię, wolę krety niż krewetki w ziemi. Tylko moje krety są bardzo kulturalne i ryją tylko po rabatkach a trawnik zostawiają w spokoju

Trawki przepiękne, stipa jest taka zwiewna i przez to przepiękna.

hej,

teściowa wyrwała jej bardzo dużo ale szybko odbijała musi być ekspansywna dlatego będziemy obserwować,a propo krety krety masz inteligentne u mnie tez ryły mój pięknyskalniak a trawnika nie, bo pod nim mam cement działak niegdyś była miejscem na stare smietniki takie murowane i tego jak siałam trawnik nie wiedziałam, ale teraz mam chociaz spokój a kreta w ty roku nie było,

stipę kupiłam przypadkowo niedawno w leroy merlin ładne sadzonki byłam w szoku że taki wybór traw tam mieli i żurawek naprawdę prawie wszystkie ogrodowiskowe więc nie mogłam się oprzeć zobaczymy czy przezimuje, nie wiem czy okrywać może lepiej spróbować ją zahartować co myślisz?
EPODLAS 19:53, 11 wrz 2013

Zupełnie nie znam szkarłatki, ale przyznam że to bardzo orginalna roślina. Mnie jak by się jakimś cudem wysiała to bym wzieła za chwasta. Ile to roślin człowiek jeszcze nie zna.
Nati 22:26, 11 wrz 2013

EPODLAS napisał(a)
Zupełnie nie znam szkarłatki, ale przyznam że to bardzo orginalna roślina. Mnie jak by się jakimś cudem wysiała to bym wzieła za chwasta. Ile to roślin człowiek jeszcze nie zna.

masz racje , teściowa też to wyrywała ale tak sie rozrastało że jak zobaczyła kwiaty i piekne owoce to zostawiła do obserwowania czekamy do przyszłego roku jak sobie poradzi.
eda 19:35, 12 wrz 2013

Nati napisał(a)

WITAJ,
szczerze mówiąc nie wiem czy jednoroczna czytałam że ma mocny korzeń to pewnie zamiera i odbija na wiosnę, nie mam pojęcia, a czy jadalna też nie wiem ale lepiej nie próbować

pozdrawiam i cieszę się że dzięki tej roślinie coś u mnie w wątku się dzieje
czytałam i nie jadalna
Agania 22:17, 12 wrz 2013

Witaj Natalko, trochę się spóźniłam za Twoim powitaniem, ale też chiałabym się z Tobą przywitać, masz
śliczną córeczkę i przepiękny japoński klimacik, rabaty żwirowe, i murek, to musi być to, czego oczekujesz, czyli idealnie dopracowanej harmonii i elegancji, ogródek musi być w końcu bezpieczny dla takiego maluszka
iza_1611 15:15, 13 wrz 2013

Nati napisał(a)

WITAJ,
szczerze mówiąc nie wiem czy jednoroczna czytałam że ma mocny korzeń to pewnie zamiera i odbija na wiosnę, nie mam pojęcia, a czy jadalna też nie wiem ale lepiej nie próbować

pozdrawiam i cieszę się że dzięki tej roślinie coś u mnie w wątku się dzieje

Nati kochana dodaj jeszcze kilka aktualnych fotek z ogrodu to dopiero wtedy się będzie działo
Nati 15:21, 13 wrz 2013

Agania napisał(a)
Witaj Natalko, trochę się spóźniłam za Twoim powitaniem, ale też chiałabym się z Tobą przywitać, masz
śliczną córeczkę i przepiękny japoński klimacik, rabaty żwirowe, i murek, to musi być to, czego oczekujesz, czyli idealnie dopracowanej harmonii i elegancji, ogródek musi być w końcu bezpieczny dla takiego maluszka

dziękuję ci bardzo miłe i ciepłe słowa od ciebie płyną jakbym cię już znała od dawna
Nati 15:28, 13 wrz 2013

iza_1611 napisał(a)

Nati kochana dodaj jeszcze kilka aktualnych fotek z ogrodu to dopiero wtedy się będzie działo

hej

fotki właśnie ostatnio dodałam nowe , też z braku czasu nie rozmawiam z ludźmi na forum dlatego nic u mnie się nie dzieje a zdjęcia mam "brzydkie" bo aparat mi się popsuł i robię je telefonem, wiec takich byle jakich nie chce wrzucać, może jak jesień już zawita u mnie w ogrodzie to dorzucę coś nowego

buziaki
stychaz 19:53, 20 wrz 2013

Nati napisał(a)
stara i nowa rabatka
jeszcze dojdzie trawa cabaret frosted curls i ogólnie trzeba trochę zagęścić żeby ziemi nie było widać ale szybko się rozrośnie w środku biała azalia silver slipper a po prawej świerk acrocona

Witaj Natalio, przychodzę z rewizytą i oczu nie moge oderwać - REWELACYJNA zmiana Boski minimalizm, który uwielbiam. A może hakone i stipy uda Ci się wpleść również na skalniak, aby była kontynuacja?

Pozdrawiam serdecznie
malkul 19:56, 20 wrz 2013

I ja podziwiam zmianę Rewelka