Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 15:59, 10 wrz 2013

irena_milek napisał(a)
Twój taras bardzo letnio wygląda, oby jak najdłużej!
Małgosiu, piękny post dałaś wątku ze spotkania na ogródkach działkowych

Ty u mnie a ja u ciebie buszuje...
Margarete 16:07, 10 wrz 2013

WItam wszystkich gości :
Joanno, Girczusiu, Grembosiu, Makkasiu - pozdrawiam Was goraco

U mnie nie za wiele sie dzieje ogrodowo bo nieczasowa kobieta jestem, duzo pracy a dla ogrodu pozostaje tylko weekend, z tym że ostatni był wypełniony wyjazdami ( relacja w stosownym wątku)
a wczoraj z kolei padało więc nici z moich ogródkowych prac.

Z deszczu ciesze sie bardzo, poniewaz było naprawde sucho w ogrodzie, a teraz jak sie uda to może po tym deszczu jeszcze część roslin odżyje i bedzie nas jeszcze cieszyc jakis czas swoim widokiem. Poza tym moje plany co do zdejmowania darni po drugiej stronie ogrodu ( pod liliowce i rosliny cebulowe) czekaja na realizacje ale jak tu kopac gdy tak sucho, chyba że jak Ania asc ... z kilofem..

Róże zakupione na Święcie rózy + trawy czekaja na ziemie do róż - w moim ogrodniczym brak, trzeba by gdzieś dalej, moze do Łodzi podjechac......

16:24, 10 wrz 2013
Deszcz potrzebny bardzo,u nas też wczoraj siąpiło cały dzień i to całkiem nieźle..
Widać miło spędziłaś weekend,cudne i niezapomniane takie spotkania
Widzę,że znów czeka Cię zdzieranie darni,zobacz najpierw siejemy trawkę,dbamy,podlewamy a potem coraz jej mniej,mniej.Fajnie jak ktoś zaczyna dopiero przygodę z ogrodem..od razu zaplanuje co i gdzie..chociaż może nie do końca..bo ogród nigdy nie jest skończony..jakże nudno wtedy by było a tak latamy z donicami w tę i w tamtą..ja teraz biegam z cebulowymi..niby już miałam plan co i gdzie,wystarczyło,że zamieniłam miejscami rośliny i już plan..poleciał w kosmos
Miłego dnia Małgoś
No i czekam na tę nową rabatę różano-trawiastą..
Milka 16:56, 10 wrz 2013

Małgosiu, tu dałam 2 fotki
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2408-milkowo-moje-miejsce-na-ziemi-czii?page=1284#post_9
ana_art 18:24, 10 wrz 2013

Małgosiu dziękuję że rano slońce do mnie posłałaś od popołudnia i mnie cieszy
paniprzyroda 22:30, 10 wrz 2013

Pozdrawiam Małgosiu. Moje róże też czekają w doniczkach. Zastanawiam się jeszcze nad miejscem dla różanki. Dziś wpadłam na nowy pomysł. Potrzebne mi małe buksiki. W Skierniewicach w ubiegłym roku kupiłam je w przystępnej cenie. Zobaczymy, jak będzie w sobotę. A Twój balkon taki letni jeszcze, wcale jesieni nie widać. Buziaki.
popcorn 14:31, 11 wrz 2013

Malgosiu, jak bylo wczoraj u Bozenki? Zrobilas fotki, mam nadzieje
chcesz te moje liliowce?
pozdawiam!
Margarete 15:24, 11 wrz 2013

Anulka napisał(a)
Deszcz potrzebny bardzo,u nas też wczoraj siąpiło cały dzień i to całkiem nieźle..
Widać miło spędziłaś weekend,cudne i niezapomniane takie spotkania
Widzę,że znów czeka Cię zdzieranie darni,zobacz najpierw siejemy trawkę,dbamy,podlewamy a potem coraz jej mniej,mniej.Fajnie jak ktoś zaczyna dopiero przygodę z ogrodem..od razu zaplanuje co i gdzie..chociaż może nie do końca..bo ogród nigdy nie jest skończony..jakże nudno wtedy by było a tak latamy z donicami w tę i w tamtą..ja teraz biegam z cebulowymi..niby już miałam plan co i gdzie,wystarczyło,że zamieniłam miejscami rośliny i już plan..poleciał w kosmos
Miłego dnia Małgoś
No i czekam na tę nową rabatę różano-trawiastą..

Hej, Anulka
juz widze że się pewnie z różanką tej jesieni nie wyrobię, wracam póxno z pracy i szybko zapada zmrok a najblizsze dwa wekendy ma juz zapalnowane, wiec pewnie rżanka bedzie robiona wiosną.
Cebulowe tez juz mam naszykowane do sadzenia ( nie miałam ani 1 sztuki..!!) jeszcze tylko domówiłam w internecie czosnki, bo podobaja mi sie, najbardziej z trawa stipa.. tylko nie wiem gdize ja je wszystkie te cebule powciskam..
Margarete 15:25, 11 wrz 2013

irena_milek napisał(a)
Małgosiu, tu dałam 2 fotki
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2408-milkowo-moje-miejsce-na-ziemi-czii?page=1284#post_9

Byłam, widziałam, wpisałam sie u ciebie
Margarete 15:25, 11 wrz 2013

ana_art napisał(a)
Małgosiu dziękuję że rano slońce do mnie posłałaś od popołudnia i mnie cieszy