Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 13:23, 12 wrz 2013

Boski jest, prawda Kasiu?! Mam 3, zaczęły kwitnąć w lipcu, kwitną do tej pory
może dopadniemy w Skierniewicach?? Moj jest taki bladoróżowy...
beta 13:39, 12 wrz 2013

łałłłłl....Karola, ta insiracja z ostrogowcem genialna!!!...gdzieś Ty ją wypatrzyła?.....ja tez wysiewałam i mam całe trzy sztuki...ale cudne są...narazie kwitną nieśmiało, bo to ich pierwsze miesiące życia, ale mam nadzieję że w przyszłym roku dadzą czadu

a inspiracje kopiuję
popcorn 13:43, 12 wrz 2013

Beta, w projektowaniu ogrodów Danusia dała kiedyś... boskie to! chcę, tylko gdzie? żeby jeszcze stipa chciała u mnie zimować...
Tez mam 3, tez z własnych siewek
pozdrawiam!
Joaska 13:51, 12 wrz 2013

Karola obeliski fajne wyszły, malowałąś 3 raz czy zostawiłaś takie po 2 warstwach??
zakupy pięknościowe, a inspiracje z ostrogpwcami superowe, jak wiesz już wypytywałam Cie o niego bo mi się bardzo podobają i musze je upolowac u siebie może na targach .... a jak nie uda się to się uśmiecham o parę nasionek
popcorn 13:53, 12 wrz 2013

hej Asiu!

malowalam teraz od srodka, tam gdzie smugi maznelam jeszcze z wierzchu. Dzisiaj zobacze czy wyschly, bo zmokly w miedzyczasie:/ i schowam do garazu, do wiosny...
Ostrogowcom musze lapac jakos nasionka, co nie jest latwe - jakos dziwnie przekwitaja i zanim sie obejrze po nasionkach sladu, takie puchate malenkie sa... jak zlapie podziele sie

pozdrawiam!!
popcorn 14:33, 12 wrz 2013

Moje wczorajsze zbiory

Z bazylii dzisiaj będzie pesto
Margarete 16:20, 12 wrz 2013

Mniam, mniam taki makaron z pesto domowym...pycha i pokrojonym na pomidorkiem(najlepiej suszonym ale zwykły tez moze byc).... pycha !

Karolcia widziałam ten twój nowy watek ale nie umiem projektowac to nic nie podpowiem, jak juz cos zaproponujesz to wtedy mige sie "mądrzyć" czy tak... czy siak...

Coraz mniej prawdopodobne, żebym mogła pojechac z Wami do Skierniewic...... prawdopodobnie bede musiała wpaśc na chwile do pracy bo szef ma umówic na sobote klienta, niby tylko na godzinke wapde ale cała sobota rozwalona... jeszcze nie wiem na 100% ale pewnie tak bedzie.. dam znac jeszcze co i jak.
popcorn 18:18, 12 wrz 2013

Hej Małgoś, daj znać! Może akurat...
mam nadzieję ktoś coś podpowie.. najwyżej posadzę hortensje, rozplenice i będę myśleć.
k.
popcorn 08:40, 13 wrz 2013

Wczoraj ogarnęłam trochę z chwastów rabatkę narożną między domem a garażem i nową od sąsiada. Nornice mi tam ryją ostro pod korą. Tylko tam, gdzie świeżo skopana ziemia i nie muszą się przez tę zbitą przebijać... cwaniary... na szczęście nic chyba nie podgryzają, bo tfu tfu na razie nic nie usycha... nie wiem jak się ich pozbyć. Codziennie inna część rabaty popodnoszona. Depczę te ich korytarzyki, a następnego dnia to samo

W przyszłym tygodniu wezmę sobie chyba z dzień wolnego, bo już nie wyrabiam, zmęczona jestem. Pracy od groma, rano rundka odwożenia, po południu zwożenie Rodzinki... wracam po 18tej i o 20tej ciemno, więc zanim zjemy, coś ogarnę i ciemno chyba że leje, to sprzątam w domu, ogródek leży odłogiem...

muszę się sprężyć, w nocy jest mniej niż 10 stopni, a ja mam stado doniczek do wsadzenia... a jutro Skierniewice, a powinnam coś porobić niedziela zostaje
Mala_Mi 20:27, 13 wrz 2013

popcarol napisał(a)
hej Małgosiu,
tak to jest jak się nie ma planu, a chce mieć wszystko... i zmieniają się koncepcje w międzyczasie. no cóż, przynajmniej mi się nie nudzi

pozdrawiam!!

Karolina... ja tak ciągle sobie myślę, że my ogrodowe bliźniacze siostry jesteśmy .....

A najśmieszniejsze jest to, że nam sie to podoba