Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród z łezką 17:37, 30 cze 2014

Do góry
Kolejne lilie zaczęły

Ogród z łezką 17:28, 30 cze 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Rany!!! Kasiu, lilie odlotowe, ale kwitną! u mnie jakby z opóźnieniem jakoś, normalnie szał kolorów

To azjatyckie Irciu, one wcześniej. Zaraz pokażę dalie, te od Ciebie też zaczynają
Ogród z łezką 17:25, 30 cze 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Kasiu, dziś leje więc zaglądam gdzie mogę żeby czas umilić. U Ciebie lilie powąchałam- ja mam tylko jedną w pąkach jeszcze ale się nie rozrasta bo chyba ma trudne ziemne warunki.

Jak w pąkach jeszcze, to na pewno to nie azjatycka, ta by już kwitła. Czyli duża szansa jest, że pachnąca będzie u Ciebie
W Pszczynie zaczęło dopiero wieczorem padać, ale w Zabrzu podobno wczoraj już cały dzień nieźle lało, teraz przestało już...chyba starczy?
Wakacje Ci się zaczęły, odpoczywaj
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:25, 30 cze 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Ale piękne Lilie i liliowce

Dzięki, jeszcze większość dopiero w pąkach, czekam na pachnące
to samo z jeżówkami, jedna kwitnie reszta tuż..tuż...wczoraj siewki przenosiłam w docelowe miejsca
Ogród z łezką 17:25, 30 cze 2014

Do góry
Rany!!! Kasiu, lilie odlotowe, ale kwitną! u mnie jakby z opóźnieniem jakoś, normalnie szał kolorów
Ogród z łezką 17:22, 30 cze 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Kasiu, grzech nie mieć w ogrodzie lilii Twoje bardzo dorodne, maja dużo kwiatów. Musisz mieć obłędny zapach

Lilie musowo muszą być Tak, w tym roku ładnie porosły, wreszcie je przestałam przesadzać, to się zadomowiły Ale z salonowej znowu będą ruszane

Teraz dopiero pachnące się zaczynają, do tej pory azjatyckie kwitły. Już pierwsza trąbkowa zaczęła, ładnie pachnie Czekam na orientalne, te dopiero pachnące są
Ogród z łezką 17:19, 30 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
lilie piękne, czekam na roze

Nie mam róż tym razem...znowu lilie będą
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:18, 30 cze 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Chciałam już kupić tę sól - Ta mówi, "po co przesiej popiół i posypuj". Do dziś dziwię się genialności tego stwierdzenia. Nic to, że lato i popiołu nie ma, że ten co jest jest mokry i w kompoście, że czynność przesiewania popiołu w sytuacji pełni lata jest uciążliwa ze względów czasowych.... .

I jak tu mieć ładny trawnik.

A propos wybarwiania się kolorów, coś jest na rzeczy: w tym roku nawet 'Reine des Violettes' jest mało wybarwiona.
Jak za 20 zł mam sie bawić w przesiewanie popiołu i sypać nim na trawnik to ... rozumiesz. Zalecają solą posypywać pastwiska, zboża.. to trawa i to trawa
A ja chyba przegłam z żółtkami... pięciornik prosty, nachyłek okółkowy, lilie i rudbekia, a dołączy jeszcze chryzantema żółta.. i słonecznik wierzbolistny...

i od tyłu..
niebieski przetacznik wystaje

Ogród z łezką 17:17, 30 cze 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Piękne te lilie Kasiu ... A dziś w zabrzańskim ogrodzie botańicznym byłam , i tam były naprawdę marne lilie w tym roku ....

Ps..tak a propos..czy Ty wiedziałaś ,że dziś w ogrodzie był festiwal kwiatów ???

Buziaki

W naszym botanicznym nie byłam wieki całe...nawet zapomniałam, że ogród botaniczny mamy...niedopuszczalne.
Marne lilie mają? U mnie dorodne w tym roku porosły, po takiej zimie...może świeżoki, dopiero posadzone?

Nie wiedziałam...

Ale ostatnio ciągle przejeżdżam koło Ciebie(tam gdzie droga rowerowa) i macham...nie widzisz???
Ogród z łezką 17:13, 30 cze 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Kasiu cudne lilie No i cynie. które tak lubie a w tym roku tez malutko mam, lilie masz miodzio KasiuPozdrawiam i miłej niedzieli

Zawsze się nimi zachwycam Uwielbiam je oglądać, jest tyle różnych, mogłabym je zawsze mieć w wazonie W jednym lilie, w drugim wazonie...róże

A ja Tobie miłego tygodnia
Ogród z łezką 17:05, 30 cze 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu ale cudne lilie U mnie dopiero niskie zakwitły Czytam że przegląd robisz
Buziaczki

Liliami nie potrafię się nacieszyć tak do końca, jak przyjeżdżam po tygodniu to już jedne przekwitają, drugie zaczynają...za krótko je widzę

Zostałam zmuszona do przeglądu...

Ogród z łezką 17:02, 30 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Lilie zachwycające, aż się boję zaglądać na róże

Róże oporządzałam w sobotę, musiałam floksów trochę wytargać, właziły mi i na róże, i na lawendę.
Podrapały mnie tym razem...i nawet jednego zdjęcia im tym razem nie zrobiłam...
Ogród z łezką 16:59, 30 cze 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Lilie jak z katalogu cudo,cynie dorodne ci urosły ja też siałam ale nawet jedna nie wzeszła może ziemia jakaś g u mnie .Robiłaś badania swojej gleby?A floksy chcę jak ci się tak rozrosły buziol wielki

Cynie siałam czerwone, białe i jeszcze jakieś...tylko czerwone się udały, tamte zdychloki jakieś były. Ale dostałam parę sadzonek, zobaczymy jakich
Nie, nigdy nie badałam gleby, ale musi nie być kwaśna, skrzypu nie mam.
Floksy już jadą do Ciebie, ale to szydlaste są zapakowane różowe. Tych dużych nie mam jeszcze na tyle, żeby dzielić. Niech rosną
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:56, 30 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Macham z rańca! Trzymaj się! Buziaczki.

Trzymam się
jak dojrzałam do cięcia bukszpanów, to leje, ale mam wymówkę wczoraj, jako tako mi szło, ale i pogoda odpowiednia, ciepło, deszczyk i słońce, nie zmokłam

Haniu trenuj na rowerku
liliowce kwitną, ale jakoś i one i lilie tak na raty, czyżby za sucho, czy w nocy za zimno?
Kondziowy ogrod cz II 16:29, 30 cze 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Kondziu, w końcu mnóstwo zdjęć, obejrzałam sobie i ....ogród bardzo wybujał, naprawdę czuc duch angielski, masz piękne róże, śliczne różowe lilie, odlotowe jeżówki, całość pewnie pachnie i brzęczy, bo przyciąga gości...widać olbrzymie zmiany i duży wkład pracy, tak radośnie i kolorowo jest w ogrodzie
szkoda, że kurka choruje, liczę, ze się jej poprawi
dziekuje staramy sie jak możemy jeszcze nie jest tak jak chce ale sie zbliżamy do ideału mojego hi hi hi
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:24, 30 cze 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Mszyce obsiadły lilie, nie użyję chemii, nie mam innego sposobu na te paskudy

W "Herbicydach", bodaj strona 5, czy 6 (a może 4?... szukaj) Mazan podał przepis na herbatkę z oregano, tymianku i wódki. próbowałam - mszyce padły jak muchy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:07, 30 cze 2014

Do góry
Agania napisał(a)

...ogród zaniedbany, bo przy remoncie inaczej się nie da, ale w przerwie, przycupnę, patrzę i psryk

zaniedbany???? żartownisia z ciebie
ogród piękny i zadbany w każdym zakamarku , lilie cudne pomimo tych nieproszonych gości
Kondziowy ogrod cz II 14:59, 30 cze 2014

Do góry
Kondziu, w końcu mnóstwo zdjęć, obejrzałam sobie i ....ogród bardzo wybujał, naprawdę czuc duch angielski, masz piękne róże, śliczne różowe lilie, odlotowe jeżówki, całość pewnie pachnie i brzęczy, bo przyciąga gości...widać olbrzymie zmiany i duży wkład pracy, tak radośnie i kolorowo jest w ogrodzie
szkoda, że kurka choruje, liczę, ze się jej poprawi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:56, 30 cze 2014

Do góry
alinak napisał(a)
ach te twoje TAKIE TAM... zawsze skromna . czerwony u mnie wraca do łask . był czas że wszystkie czerwone kwiatki wydałam z ogrodu ...została tylko biedna róża flamenco i tak się za to odwdzięcza do dziś kwiatami , że słabnę na jej widok .ty masz i róże i lilie ...cudne
ciekawam co będzie na wiosnę zrewolucjonizowane ...

Alinko, to nie skromność, lecz zdrowa doza samokrytycyzmu, bez tego na manowce się zejdzie
no widzisz, czerwień jest piękna, a jak odpowiednio połączona, to już czad; osobiście lubię czerwień w roślinach, tylko nie wszystkie odcienie
u mnie sporo starych róż Sympatia, czerwonych, wczoraj jedną przesadziłam, pewnie odchoruje, oby nie padła, poszła na mur, jak powstaniec

ale już czerwone hortensje są cudne, taki rześki i intensywny kolor
nie wiedziałam, że koło siebie te lilie miałam, w końcu ta bliźniacza się pokazała, ale fajnie zgrane, chyba?

ciemne i w środku jasna z ciemnym bordo

potem kolor albizji, jedwabnego drzewka, też ciemną purpurą zachwyca

i czerwień hortensji, mam chyba 3 takie
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:23, 30 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
I Lankony... dobrze, że jak zaczęło wiać podparłam je do prętów

Te lilie mnie urzekły u ciebie ,kupiłam 6 szt,jeszcze w pąkach,ale czy będą tak wielkie .
Mówisz że sucho u ciebie ,a u nas leje co dzień ,no ale dziś to już przesada
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies