Dzisiaj jestem przez cały dzień wkurzona. Jak pisałam zamówiłam 2 sadzonki klona Oktober Glory. Rozpakowałam i wczoraj sądziłam nie spodziewałam się takich sadzonek. Jedna i druga ma mankamenty juz napisałam do szkółki jaki wybrakowany towar wysłali.
Próbowali ranę zakleić kora z drzewa ale się odlepiła.Jedna na szczepieniu ma ranę nie źródła się dobrze podkładka że zrazem pewnie zimy nie przeżyje. Sama korona ma wiele do życzenia
I druga sadzonka czarny korzeń podkładka zrobiona ze starej podkładki pewnie będą odrosty każdego roku.
Nie chcę kopiowac wszystkich fot tylko jedna ale wszystkie ekstra. Pokazałam rodzinie nie wierzyli uśmiali sie. Udało ci się zrobić niesamowite fotki. Jak ona tam weszła to też ciekawe.
Mam też 2 wiewiórki na działce ale one bytują wszędzie u sąsiadów też. Mam leszczynę przy kompostowniku i tam czas spędzają.
Bardzo ładnie wyszła ta rabata nową teraz trzeba czekać na następne sezony.
Fantastycznie to wygląda. Możesz przypomnieć jakie rośliny posadziłaś na tej nowej rabacie? Wiewióreczka cudna, u mnie nie ma lasów, więc raczej bez szans na takie widoki.
Tu lepiej widać trawę-niespodziankę w prosie rózgowatym, ciekawe jaka to.
I trochę zielonego.
Funkia So Sweet, moja ulubiona, zapomniała, że jest jesień
I niezawodna bergenia
Posadziłam wszystkie cebule, takimi plackami i to muszę zagospodarować, bo szkoda miejsca.
I nie mam pomysłu co posadzić nad nimi, jestem chętna na propozycje.
Zrobiłam też przesadzanki, słoneczniczek Loraine Sunshine dałam pod płot, a trzęślicę w zwolnione miejsce.
Na rabtę łączkową dałam pozostałe trzęślice, w nogach mają tulipany.