Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:42, 10 wrz 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Paprotki „roboczo”
Wiem ze jest tu narecznica, paprotnik i wietlica
Zapomniałam czego mam nie kupować… hmm

Paproteczki piękne i duże, od razu będzie efekt. Moje nawet nieźle się rozrosły, ale muszę jeszcze kilka dokupić. Też tak mam, jak w szkółce zobaczę, to mam problem.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:33, 10 wrz 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Piękne, takie już jesienne róże.
Sezon 2017 u Hanusi 08:30, 10 wrz 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Tak, moje szkło. Trochę zasłoniłam winoroślą. Szczególnie jesienią ją lubię.

Hanusiu! Pięknie u Ciebie, powoli pojawia się w ogrodzie jesień. Ta szklarnia wygląda (pomimo tego, że do renowacji, jak piszesz) wygląda uroczo.
Pięknie kwitną dalie i rozchodniki.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Mata przeciw chwastom 08:09, 10 wrz 2021

Do góry
Po przeczytaniu tego wątku moje pierwsze rośliny wyłożone tekturą falistą, a nie jak wszyscy doradzali agrowłókniną.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 07:51, 10 wrz 2021

Do góry
Papryczki w igloo szaleją

A morwa ma ładne przyrosty

Mirkowy ogród (początki) 04:13, 10 wrz 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Asi to na zachętę aby posiać Kosmosy.One jak Werbena i Naparstnica raz posiane zostają w ogrodzie.
Zbieram siewki i sądzę gdzie mi pasują.To jedna z kilku żelazna w moim ogrodzie.

Mnie zachę1ciło w tym roku wszystkie siewki zjadły ślimaki. Ale się nie poddaje na wiosnę wysieje jeszcze raz.
Rozchodniki masz wspaniałe, bardzo je lubię.
Daleki od ideału..... 01:13, 10 wrz 2021

Do góry
agapant napisał(a)

Jezuniu jakie cudowne co ty im dajesz że tak kwitną pięknie.
U mnie nie kwitną. Czy to możliwe, że są za gęste.

Może jutro trochę je przerzedze. Coś trzeba zrobić bo tak dalej nie może być.

Pięknie masz wszystkie kwiaty takie zdrowe. Widać że chce im się rosnąć.
Ogród pod pliszką 00:43, 10 wrz 2021

Do góry
Pliszka5 napisał(a)
Komu dyńkę

A ty! Udały się dynie. Te twoje dynie to jakieś rarytasy wśród dyń. Okrągłe, kolorowe,białe zielone,długie okrągłe każdy kolor i rozmiar. Rękę masz do nich. Brawo ty.
Ten siedzący małolat na dyni to kto syn?
Dom bardzo ładny a i miejsce cudowne z góry wszystkich obserwujesz. Jeszcze kupa roboty przed tobą,ale powoli zrobisz.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 23:30, 09 wrz 2021

Do góry
Ona więcej po drzewach skacze niż na nizinach..zauważyłam ja przypadkiem. Szłam droga do domu i jedna z dyn puściła swoje Wicie na siatkę z płotu odchylam liścia patrzę dynią a na dyni żabka dziwna. Po telefon i pstryk.
Jak stara jestem takiej ząbki nie widziała.

Miałam tyle żab zielonych w oczku i pomarzly nie wyszły z wody biedne.
Teraz nie wiem co zrobić. Muszę pójść kupić jakieś rośliny wodne morze jakiś skrzek przywloke.

Ropuch mam dużo w ogrodzie nawet czarna jest obrzydliwa, ale co zrobić natura piękności nie dała.
Czy u was też dużo pajęczyn. U mnie to jakiś obłęd między świerkami pajęcze autostrady z okrągłymi rondami a na rondach stołówka pełno muszek złapanych w sieci. Pająki w tym roku bardzo wypasione duzo robactwa dużo

Mój klon przepięknie się wybarwil. Bardzo się cieszę bo ostatnio nie za bardzo jesienne kolory wychodziły. Teraz wcześnie się przebarwia i dlatego taki intensywny kolorek. Mam 2 szt tego klona drugi jeszcze zielony.
Klony Brendy wine też zaczynaja kolor zmieniać.

W ogródku emerytki 23:10, 09 wrz 2021

Do góry
gogo napisał(a)
Moje lustro dostanie ramki i parapet, pasujące do boazerii

I parę widoczków w takim ciekawym świetle zachodzącego słońca
Trawa preriowa

Szałwia okregowa Purple Rain kwitnie od maja, a berberys już łapie przebarwienia.

Trzęślice nn z białą gaurą i palczatki Prairie Blues.

Fantastyczny pomysł z tym lustrem. Widzę trawki preriowa i palczatke preire... Wiesz, że ona jest na fotach inna i w realu też inna. Mam kilka traw preriowych pomieszały mi się już nazwy bażanty grzebiąc w ziemi powyciągali fiszki z napisami i teraz nie wiem która jest która mam mętlik w umyśle. Zaglądam do netu jak wyglądają i potrafią podawać ta sama fotę w innych odmianach.

Poczekam na przebarwienia. U mnie derenie już się przebarwiają. Reszta trzyma zieleń. Rozplenice połowa września i tylko jedna kwitnie.
W ogródku emerytki 23:04, 09 wrz 2021

Do góry
gogo napisał(a)
Obiecane zdjęcie rojniczków na kamieniu.

Marzę o takich głazach. Na całej działce mam aż 3 sztuki Świetnie wyglądają tak obsadzone.
Daleki od ideału..... 22:49, 09 wrz 2021

Do góry
agapant napisał(a)
Róże w tym roku rozpoczęły późno, ale było pięknie i pachnąco.

Piękne ujęcie

Co to za trawka w tle?
Sałatka pokrzywowa 22:22, 09 wrz 2021

Do góry

Na dobranoc Novalis

Sałatka pokrzywowa 22:19, 09 wrz 2021

Do góry

Reszta towarzystwa w donicach

A to jest dowód na żywotność dalii - odłamaną gałązkę wcisnęłam do ziemi i proszę bardzo - kwitnie

Sałatka pokrzywowa 22:16, 09 wrz 2021

Do góry
Udało mi się jeszcze trochę kolorów wycisnąć z aparatu, ale to już naprawdę wszystko

Szarłat ma na opakowaniu podaną wysokość 90 cm, specjalnie sprawdziłam, urósł spokojnie dwa razy większy Kompost z wysypiska miejskiego lubi?

Pysznogłówka też z siewu

Jede de Obscure tarasowa ma śmiesznie obgryzione płatki, być może ulewy je tak obgryzły

Pora na sadzenie i przesadzanie bylin i krzewów 21:51, 09 wrz 2021

Do góry
W ogródku emerytki 21:38, 09 wrz 2021

Do góry
gogo napisał(a)
[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/227/2272401/original.jpg[/img]

Miło Cię widzieć
I wypieszczony ogródeczek

Nie wiem dlaczego zniknęło zdjęcie, na podglądzie jest.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:14, 09 wrz 2021

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Rano to wolę patrzeć w inną stronę

Te kotki w Hameln są teraz cudne zwłaszcza porankami. W niskim słońcu oszronione wręcz świecą. Uwielbiam ten widok.

Ja też uwielbiam Ale zdjęcia rozpierduchy też uwielbiam. Podnosi na duchu, że rozpierducha nie tylko u mnie
Sezon 2017 u Hanusi 21:05, 09 wrz 2021

Do góry
Zbyszku, widzę to przy swoim stole. W każdą jedną imprezę. Zejdą się, owszem jeszcze się rozpoznają. Ale cierpliwości na rozmowy już nie mają. Za to komóreczki pstrykają non stop, i nikt się nie krępuje. Chyba im zacznę na wejściu te komórki rekwirować. Przynajmniej na 2 godziny.

Nie powiem, sama też mam to ustrojstwo, ale nie za bardzo je lubię. Literki małe, obrazki mikre, szkoda kasy. Ale przecież nie mogę całkowicie się odizolować. Bo wtedy co za różnica na powierzchni czy pod ziemią. samotność.

Pszczelarnia 21:00, 09 wrz 2021

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Przed szklarnią rdest w donicach, już liście zmieniły kolor jak ściernisko gryki po skoszeniu; wysiał się w klinkierze.

O, przypadkiem kupiłam sobie taki rdeścik, będąc na jednodniowym wypadzie do Bydgoszczy, jako pamiątkę, w kwiaciarni
Kupiłam też na podróż powrotną gazetę ogrodniczą, z której się dowiedziałam, że to rdest główkowaty (P. capitata) - taki fajny zbieg okoliczności.
Masz może jakieś doświadczenie z jego zimowaniem?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies