Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród w skali mikro cz.II 15:25, 01 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ta próchnica interesująca i chyba też bym się skusił na 10 worków... tylko ciekawe czy to nie sam torf...

Łukasz .. Spójrz na opis na Alle .. Z tego nie wynika ,że sam torf.. Noo sama nie wiem, jedno jest pewne.. To jedyna taka oferta na naszym rynku śląskim....

Gdybyś wziął ,to musiałbyś chyba do mnie po nią przyjechać....
Ogród w skali mikro cz.II 14:58, 01 lip 2014

Do góry
Ta próchnica interesująca i chyba też bym się skusił na 10 worków... tylko ciekawe czy to nie sam torf...
Choroby trawnika 14:33, 01 lip 2014

Do góry
Opis nawozu taki: Specjalny nawóz zagęszczający trawę. Długotrwały efekt. Dzięki zastosowaniu nawozu trawa rozrasta się wypełniając luki dzięki czemu trawnik zaczyna przypominać "zielony dywan". Minigranulat.
Skład: Nawóz WE NPK(Fe) 5+5+10(6) Aplikacja/dawkowanie: 40g na 1m2

Hasło reklamowe chwytliwe, w każdym razie podziałało.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:27, 01 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Na liliowce niestety źle działają zimne noce... u Ciebie Irenko w porównaniu do moich jest świetnie.

Tak świetnie to nie, być może w ciągu dnia, jak jestem w pracy lepiej to wygląda, ale już idą upały, w sumie uwielbiam taką Afrykę
widziałeś u Ani floksy, kwitną na całego, a moje w takim stadium i to w tak słonecznym miejscu!

Żurawka - Heuchera 10:09, 01 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Czerwona żurawka z czerwonymi kwiatami to chyba tylko Cherry Cola, większośc żurawek ma raczej kontrastujące kwiaty

a Heuchaera Cherries Jubilee ? bordowe liście, czerwone kwiaty...ale na żywo nie widziałam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:51, 30 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Rozchodnik 'przypadek' bardzo przypadł mi do gustu

ależ wspaniałe zestawienie kolorystyczne!
Łukasz, w ogóle to chciałam zauważyć, że wszystko masz jak spod igły, równiutko, idealnie, czysto

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:52, 30 cze 2014

Do góry
Paweł każda z żurawek w jednobarwnej lini jest też w innych miejscach Namiaryna sklep prześle na pw

Agnieszko dziękuje. Wiesz ja też dziele, ale chyba chodzi Ci o to, że teraz dzilisz Ja o tej porz bym tego nie robił, tylko z odrywanych krótkopędów co robie przez całe lato, ale wykopywanie całej kępy i podział to nie najlepszy pomysł, chcociaż i tak powinien skończyć się powodzeniem

Bogda większośc moich żurawek z tego samego źródła bardzo szybko przyrastają

Agato dziękuje za miłe słowa. Wiesz jak to jest z tym pięknie ja widze znacznie więcej i to mniej pięknych miejsc
Również pozsrawiam.

Basiu odwdzięczanie nieptrzebne, ale jak mi coś w oko wpadnie to zapytam

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:40, 30 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Basiu nie pamiętam już gdzie kupowałem bo rośnie u mnie od 4 lat. Kwitnie bardzo długo, nawet i dwa miesiące. Cały czas pokazują się nowe kwiatostany. Szybko się rozrasta to i sadzonke dla Ciebie zrobie

Chętnie przyjmę i odwdzięczę się tym, co sobie u mnie wybierzesz
Ogród niby nowoczesny ale... 22:08, 30 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja jestem zachwycony
Dobrze, że nie tylko ja mam problem z rosnącą ilością kul, obecnie 20, a kolejne 12 na jesień i stożki i inne.
Wszystkim przybywa materiału do ciachania

Łukasz - ale masz fajny noey awatar!!

Szaleństwo kulkowe trwa nadal

Ogród niby nowoczesny ale... 22:05, 30 cze 2014

Do góry
Ja jestem zachwycony
Dobrze, że nie tylko ja mam problem z rosnącą ilością kul, obecnie 20, a kolejne 12 na jesień i stożki i inne.
Wszystkim przybywa materiału do ciachania
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:58, 30 cze 2014

Do góry
Olu dziękuje, dla mnie kwitnienie tego rozchodnika to jeszcze zagadka

oluw już byłem i coś tam doradziłem

Basiu nie pamiętam już gdzie kupowałem bo rośnie u mnie od 4 lat. Kwitnie bardzo długo, nawet i dwa miesiące. Cały czas pokazują się nowe kwiatostany. Szybko się rozrasta to i sadzonke dla Ciebie zrobie

Kasiu od tych Twoich pochwał w głowie mi się przewróci dobrze, że jestem dośc krytyczny dla siebie bo już bym obrósł w piórka
Nieforemny ogród na przodzie 21:56, 30 cze 2014

Do góry
Wypada się przywitać bo jeszcze mnie u Ciebie nie było.
Jeżeli dobrze widze to masz odmiane Kassandra, a nie Caramel. Niestety oby dwie podczas upałów lubią się palić.
Trudno ocenić na ile żurawek jest tam miejsca. Może coś ciemnego w postaci Obsidian, lub bardzo wyrazistą Rio. Bardzo ładnie rośnie u mnie odmiana Gunsmoke, też podczas upałów pojawiają się przypalone plamki, ale są praktycznie niewidoczne, a liście nie palą się w całości, wiosną ma taki łądny metaliczny kolor, później na słonku robi się różowo srebrna.
Klasyk w postaci Marmalade będzie ładnie odbijał. Można też wypróbować Mahogany lub Peach Flambe.
Możesz jeszcze pokazać rabate z troszke szerszej perspektywy od frontu, może wtedy będzie lepiej widać jaki kolor ładnie będzie pasował
Pszczelarnia 21:06, 30 cze 2014

Do góry
Ewo gdybym wiedział, że będziesz u Ani odwdzięczyłbym się za patyczki Limek, które po części się ukorzeniły, a ja nawet nie podziękowałem osobiście.
Jarzmianka mnie zachwyca, ma piękne liście, a dla mnie u bylin to ogromna zaleta
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:00, 30 cze 2014

Do góry
Krysiu gdzie ta sama żurawka tyle cech je przecież różni.
Żółta bylina to tojeśc kropkowana, bardzo edzięczna i długo kwitnąca bylina, rozrasta się rozłogami, ale nie jest problematyczna

Lamazedziękuje. Caramel i Obsidian to bardzo łądne zestawienie w większej grupie też robią świetny efekt.

Bogusiu rozchodnik jest na prawde taki niebieski, sam jestem zaskoczony bo jak kupowałem byłem pewny, że to Matrona... ciekawe na jaki kolor będzie kwitł.

Agnieszko dopiero co wysprzątane rdest mam od kilku lat i jest bardzo ładny właśnie na przód rabaty... wiosną wystarczy wyciąć brązowe liście i szybko robi się zielony.

Olu niestety trzeba się liczyć z tym, że żurawki na całkowitej patelni zawsze troszke się przypalą, ale chodzi o to by jak najmniej
Podstawa to odmiana Marmalade, dobrze radzi sobie Redstone Fals, również te odmiany, które pokazałem przed chwilką. Bo jak dobrze rozumiem chodzi o tonacje pomarańczową. Jest też Big Top Gold, ale rzadko dostępna. Jak jeszcze jakaś konkretna kolorystyka to pisz

Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 20:55, 30 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ogólnie na spotkaniu byli reprezentanci 24 ogrodów...

Przedstawiam gości... od góry i od lewa do prawa..

Rząd stojący..
Viva z eM - Kolorowy ogród na piasku
Krysia... połowica Zbyszka
Gabriela - Ogród w budowie - nieustającej
Pszczółka - Pszczelarnia
Danusia - Sosnowo
Jotka - ogrodoweimpresjejolki
Ola - Leon - Moja codzienność - ogród Oli
Ola - Nieforemny ogród na przodzie
Rench - A miało być tak pięknie
Agata - Moje ukochane miejsce na ziemi
Edi - Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie...
Marek - Ogród średniowieczny i nie tylko
Marysia - jeszcze bezwątkowa, ale już z ogrodem... w trakcie tworzenia...
Aldona - Lek na całe zło czyli mój ogród
Adamo - czyli M Konstancji
Ka1sia - Wszystko o czym...Marzysz

Rząd kucająco-klęczący
Hogata - Zielona odskocznia
Zbyszek - Nasz przydomowy ogródek
Danusia - Ogród nie tylko bukszpanowy
Ela Wielki-Mały Głód - Ogród Eli
W zielonym - Natalka - córka Agaty
Ciocia Gosia - Ciociogród
Beata Motylek...bo ciągle nie wiem jak to po angielsku pisać.. - Marzenia i plany vs. rzeczywistość
Luki - Ogród Łukasza
Bogdzia - Rododendronowy ogród
Konstancja - Róża, lawenda, cegła czyli nadworny kronikarz forumkowy.
Ania - Ogrodnik mimo woli..
Pies - Everest.. czyli pies ogrodnika

Rząd leżący czyli leżing bez plażingu
Alinka - Ogród u stóp klasztoru

Była jeszcze Kasiula79 - Marzenie o...

Przewspaniałe relacje wszystkich uczestników spotkania u Aniu, przewspaniałego" przewróconego ogrodu" jak to Marek napisał, ale jakby miało być inaczej u Ani, wspaniale się oglądało fotki roślin, rabat i całego ogrodu, dziękuję za relację i pozdrawiam wszystkich uczestników wraz z Gospodarzami
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:51, 30 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Na rabacie przychodnikowej miały być tylko dwa kolory żurawek, ale jak posadzić tylko dwie odmiany
Zrobiłem eksperyment i jestem z niego bardzo zadowolony, na zdjęciu jest 6 odmian po dwie sztuki z każdej, z daleka tworzą prawie jednokolorową barwną opaske, a z bliska jest różnorodnie.

Świetnie to wygląda
Ja też lubię ten rozchodnik, najbardziej jak kwitnie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:46, 30 cze 2014

Do góry

Po wychyleniu się z okna widać kawałek przedogródka z masą lili już niedługo będzie pięky spektakl.
Lilie mają po ponad dwa metry, a niektóre po 35 kwiatów z jednej cebuli
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:42, 30 cze 2014

Do góry
Na koniec lilie, które nieśmiało zaczynają swój pokaz.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:40, 30 cze 2014

Do góry
Na rabacie przychodnikowej miały być tylko dwa kolory żurawek, ale jak posadzić tylko dwie odmiany
Zrobiłem eksperyment i jestem z niego bardzo zadowolony, na zdjęciu jest 6 odmian po dwie sztuki z każdej, z daleka tworzą prawie jednokolorową barwną opaske, a z bliska jest różnorodnie.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:34, 30 cze 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies