Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Milka 12:24, 01 lip 2014

Proszę, jakie ciekawostki w Zabrzu, ślicznie tam, jest co oglądać i wąchać
to ja też zasypie jeden pęd powojnika, może co i mnie się uda, pozdrawiam...jaszczur gdzie wybył?
gierczusia 12:33, 01 lip 2014

Milka napisał(a)
Proszę, jakie ciekawostki w Zabrzu, ślicznie tam, jest co oglądać i wąchać
to ja też zasypie jeden pęd powojnika, może co i mnie się uda, pozdrawiam...jaszczur gdzie wybył?

Irenko .. My się tu z Kindzią podśmiechujemy ,że to tak blisko nas a my nic nie wiemy..ojjjjj...

Nie wiem , czy to z tym zasypywaniem pędu powojnika skutkuje ale Gosia Ciocia napisała ,że tak. , wiec myślę ,że trzeba spróbowac

A co z jaczyrą , nie wiem ... Marię skłodowska prawie w całości zeżarły mi łyse pały , i stwierdziłam ,że nie mogę całą dobę stać przy niej z solniczką wiec wysypałam niebieskie granulki .. Powojnik przetrwał a ja się teraz martwię , czy i jaszczurkom nie przyszła ochota na niebieskie cisteczka

Buziaki

Ps. Ty też zmuszona jesteś zadbać o prywatność ???
Luki 14:58, 01 lip 2014

Ta próchnica interesująca i chyba też bym się skusił na 10 worków... tylko ciekawe czy to nie sam torf...
gierczusia 15:25, 01 lip 2014

Luki napisał(a)
Ta próchnica interesująca i chyba też bym się skusił na 10 worków... tylko ciekawe czy to nie sam torf...

Łukasz .. Spójrz na opis na Alle .. Z tego nie wynika ,że sam torf.. Noo sama nie wiem, jedno jest pewne.. To jedyna taka oferta na naszym rynku śląskim....

Gdybyś wziął ,to musiałbyś chyba do mnie po nią przyjechać....
gierczusia 18:50, 01 lip 2014

Dziś podczas sadzenia limki na patyku zauważyłam ,że coś się dzieje z jej wewnętrznymi listeczkami.. ... Jekieś takie żółte są...W ciągu dnia okazało się ,że te żółte listki opadają .. Jak tak dalej pójdzie , to ona wnet będzie łysa

Spójrzcie i pomóżcie..grzyb ????

Czy prysnąć najlepiej ???
gierczusia 18:52, 01 lip 2014

A tak ogólnie .. Dziś był dzień wysyłki .. Wykopałam bez czarny dla Gosi Joanny ( a łatwe zadanie to nie było .. Bez był całkiem spory . A na dodatek zapakować tego słonia...łooooo..to było prawdziwe wyzwanie ... Wykopałam , zapakowałam i bez ruszył w podróż w daleki świat

Mam nadzieję ,że dotrze cały i zdrowy

Zobaczcie , jaki ze mnie miszcz pakowania

Syla 18:57, 01 lip 2014

gierczusia napisał(a)
Dziś podczas sadzenia limki na patyku zauważyłam ,że coś się dzieje z jej wewnętrznymi listeczkami.. ... Jekieś takie żółte są...W ciągu dnia okazało się ,że te żółte listki opadają .. Jak tak dalej pójdzie , to ona wnet będzie łysa

Spójrzcie i pomóżcie..grzyb ????

Czy prysnąć najlepiej ???

Gdy liście stają się jasnozielone lub żółte, wskazuje to na zbyt zasadowy odczyn gleby, należy ją wzbogacić kwaśnym torfem ja również tak miałam ... podlałam MS i po kłopocie i pilnuję wilgotności podłoża
JulkAd 19:27, 01 lip 2014

Elu jeszcze do pracy z dokumentacją latasz?...czy już tylko z kawką po ogrodzie?...
....pozdrówka....

....przetacznika nie widziałam, bo mi się zdjęcia nie chcą wyświetlić...komp mi protestuje.....
gierczusia 19:28, 01 lip 2014

Syla napisał(a)

Gdy liście stają się jasnozielone lub żółte, wskazuje to na zbyt zasadowy odczyn gleby, należy ją wzbogacić kwaśnym torfem ja również tak miałam ... podlałam MS i po kłopocie i pilnuję wilgotności podłoża

Sylwia .. Jak miło Cię widzieć

Hmmmm.. Tak myślę....Była posadzona w kwaśnym , ale może się już wypłukało ..bo gdzieś czytałam ,że tak się czasem zdarza a taki zły poziom pH zaczyna działać od środka krzewu ??? Bo te listeczki dziwnie żółte są tylko we wnętrzu krzewu.... Aa.. Jak by to było fajnie , gdyby po podlaniu czymś zakwaszającym było po sprawie ... A ja myślałam ,że to grzybisko

Dziękuję Ci bardzo za pomoc
gierczusia 19:31, 01 lip 2014

JulkAd napisał(a)
Elu jeszcze do pracy z dokumentacją latasz?...czy już tylko z kawką po ogrodzie?...
....pozdrówka....

....przetacznika nie widziałam, bo mi się zdjęcia nie chcą wyświetlić...komp mi protestuje.....

Julka .. Już na spokojnie .. Jeszcze tylko jedna wizyta w pracy i jestem wolna jak ptak .. Za to odgruzowuję domek , bo pod koniec roku szkolnego to mi takie Alpy wyrosły tu i ówdzie ,że nie pytaj

Przetacznika zobaczysz , jak tylko komp Ci się zrelaksuje, spokojnie

Kiedy przyjeżdżasz ??