Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród wyrozumiały 22:50, 24 wrz 2015

Do góry
Ale dzialasz Kobietko
Aż musialam się bardzo skupić, coby wszystko ogarnąć. A o tej porze to dla mnie nie lada wysiłek
I wyszło mi, że do mnie najbardziej przemawia wersja z miskantami w tle, przed nimi red barony i kulki z ice dance. barony z miskantami - sprawdzone, śliczne rozwiązanie, ice dance z bukszpanem również. Przód będziesz miała zawsze - całorocznie zielony, a trawy sezonowo. Ale one będą w tle , no i brzozy nad nimi, więc wiosną nie będzie źle

W naszym centrum takie pustki? Mi zamknęli punkt w Białej, buu. Można tam gdzie hurt mają zakupić teraz, ale jakoś nie lubię tam bywać...
Zaczątek ogrodu 21:42, 24 wrz 2015

Do góry
as226 napisał(a)

Brzozy będą, tylko w tej sytuacji np 5 zamiast 7

Nie wiem dlaczego , ale widziałam trzy doniczki, więc sądziłam, że będą 3 brzozy. Dopiero teraz się przyjrzałam, że jest więcej doniczek.
Gapa ze mnie
Pięć sztuk powiadasz.... spoko
Zaczątek ogrodu 21:24, 24 wrz 2015

Do góry
BEATA_S napisał(a)

Asia......... nie redukuj !!! Trzy brzozy to wg mnie takie minimum. Może wysuń je lekko do przodu (albo chociaż jedną na przód), ciachnij trawnik, ale brzozy zostaw plisss

Brzozy będą, tylko w tej sytuacji np 5 zamiast 7
Zaczątek ogrodu 20:40, 24 wrz 2015

Do góry
as226 napisał(a)

Na pewno nie mam tam po 3 m muszę zredukować ilość drzewek w takim razie dzięki

Asia......... nie redukuj !!! Trzy brzozy to wg mnie takie minimum. Może wysuń je lekko do przodu (albo chociaż jedną na przód), ciachnij trawnik, ale brzozy zostaw plisss
Ogród wyrozumiały 18:48, 24 wrz 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
a moze kilka kulek bukszpanowych riznej wielkosci miedzy brzozami...jak piłki....
i jeszcze troche red barona tam gdzie znak zapytania...

albo berberysy kulkowe czerwone...

Jak kulki bukszpanowe dam pod brzozy to, to co posadzę z przodu pewnie mi je zasłoni.Za znakiem zapytania w prawo idąc rosną kulkowe admirationy...

Komendówka 15:54, 24 wrz 2015

Do góry
Witaj Roma fajny masz ten kawałek "nieba" Chyba jest to bardzo spokojne miejsce z klimatem Płot świetny, a marzenia są po to by je spełniać pomału pomału i będziesz mieszkać w nowym domu. Brzozy Dooorenbos są najpiękniejsze z brzóz nawet dziś byłam u siebie w leśniczówce zobaczyć za brzozami, ale maja tylko zwykłe. Pozdrawiam
Małe brzózki 15:00, 24 wrz 2015

Do góry
Kochani! Dostałam właśnie od znajomego leśnika 20! sadzonek (40-45 cm) brzóz. Prosto ze szkółki leśnej. Sęk w tym, że mąż kupił już 20 brzózek doorenbos na zagajnik. Sadzonki to zwykłe brzozy, nie każdy takie chce, ale może komuś się przydadzą. Szkoda maluchów.
Ogród wyrozumiały 13:14, 24 wrz 2015

Do góry
Olili napisał(a)

Noooo może kiedyś będzie
Tylko Polinko tu się dyskusja toczy ile miskantów ML pod te brzozy i w jakiej konfiguracji i w ogóle...więc porady mile widziane , a Ty tak szybko uciekasz ......

W kwestii planowania już się nie odzywam, namieszałam dzisiaj tu i tam i teraz tylko będę podziwiać

Mam ML połączonego z berbeysem Orange Rocket i jak dla mnie fajnie się komponują.

Ogród wyrozumiały 13:06, 24 wrz 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Ale masz piękne brzozy! I jeszcze żwirek do tego...ach będzie ślicznie

Noooo może kiedyś będzie
Tylko Polinko tu się dyskusja toczy ile miskantów ML pod te brzozy i w jakiej konfiguracji i w ogóle...więc porady mile widziane , a Ty tak szybko uciekasz ......
Ogród wyrozumiały 12:59, 24 wrz 2015

Do góry
Ale masz piękne brzozy! I jeszcze żwirek do tego...ach będzie ślicznie

Ogród wyrozumiały 12:53, 24 wrz 2015

Do góry
I czy miskanty posadzić w rządku czy porozrzucać wśród brzóz tak krzywo jak brzozy ?
Ogród wyrozumiały 12:52, 24 wrz 2015

Do góry
Już...

Chciałabym żwirkiem otoczyć tylko te 4 brzozy a tę piątą co jest tak dalej od nich już nie ,bo tam by berberysy przeszkadzały .......

Wyglada jak by były 3 brzozy ale są 4 jedna się nieco chowa za koleżanka swoją
Zaczątek ogrodu 11:33, 24 wrz 2015

Do góry
BEATA_S napisał(a)

Asiu jeśli mogę doradzić to zainwestuj w brzozy pożyteczne. Myślę , że warto zapłacić więcej.
Mają bieluśkie pnie i rozgałęziają się ładnie. Uważam,że cały rok wyglądają urokliwie.
Nie jestem pewna, ale też sprawdź odległości pomiędzy nimi. Mam wrażenie, że zaplanowałaś je zbyt blisko siebie
Pozdrawiam

A jaka powinna być odległość?
Eksperyment ogrodowy Beaty 11:32, 24 wrz 2015

Do góry
BEATA_S napisał(a)

Cześć Asiu Moje brzozy są pomieszane. Z tyłu zwykłe (wcześniej posadzone), a z przodu to odmiana pożyteczna Jackemontii lub Doorenbos. Przekonywano mnie że to to samo....
Są młodziutkie, ale mają już białe pieńki i większe liście niż te pospolite .

Beatko, a jaka powinna być odległość między brzozami?
Zaczątek ogrodu 08:11, 24 wrz 2015

Do góry
as226 napisał(a)
Kilka fotek (tu gdzie doniczki mają być brzozy)

Asiu jeśli mogę doradzić to zainwestuj w brzozy pożyteczne. Myślę , że warto zapłacić więcej.
Mają bieluśkie pnie i rozgałęziają się ładnie. Uważam,że cały rok wyglądają urokliwie.
Nie jestem pewna, ale też sprawdź odległości pomiędzy nimi. Mam wrażenie, że zaplanowałaś je zbyt blisko siebie
Pozdrawiam
Zaczątek ogrodu 08:07, 24 wrz 2015

Do góry
Asiu odpowiedziałam u siebie, ale zostawię info tez tutaj
Moje brzozy są pomieszane. Z tyłu zwykłe (wcześniej posadzone), a z przodu to odmiana pożyteczna Jackemontii lub Doorenbos. Przekonywano mnie że to to samo....
Eksperyment ogrodowy Beaty 08:06, 24 wrz 2015

Do góry
as226 napisał(a)
Beatko cudownie, jak zawsze Co masz Kochana za brzozy?

Cześć Asiu Moje brzozy są pomieszane. Z tyłu zwykłe (wcześniej posadzone), a z przodu to odmiana pożyteczna Jackemontii lub Doorenbos. Przekonywano mnie że to to samo....
Małymi kroczkami do celu... 13:07, 23 wrz 2015

Do góry
ag_zie napisał(a)
Ale gnasz z pracami - chwilę mnie nie było a tu "cycki" zoperowane i już zaplanowana dalsza część rabaty
Brzozy... Hortki..... ML..... Będzie cudownie wyglądało, szumiało, falowało...

Spokojnie w tym sezonie już dość poważnie chciałam dokończyć jeszcze to co było do skończenia i robię sobie szlaban na szkółki chciałabym jeszcze w tym roku ściągnąć darń,ale wiem,że jak ściągnę to będzie mnie cały czas korcilo , więc wolę nie ruszac
Małymi kroczkami do celu... 12:53, 23 wrz 2015

Do góry
Ale gnasz z pracami - chwilę mnie nie było a tu "cycki" zoperowane i już zaplanowana dalsza część rabaty
Brzozy... Hortki..... ML..... Będzie cudownie wyglądało, szumiało, falowało...
Małymi kroczkami do celu... 12:37, 23 wrz 2015

Do góry
wrzosy, brzozy i między nimi trawy - byłoby fajnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies