Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:32, 22 sie 2012

Do góry
...ale mnie rozbawiłyście... idę obiad gotować, a potem" do tańca z narzędziami", bo szałwia czeka na wkopanie...
Ogród w Holandii 21:50, 21 sie 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Agato, twoja róża nn- śliczna. Mam słabość do różowych róż. Na razie oglądam je w cudzych ogrodach. U Szmita widziałam róże okrywowe, bardzo mi się podobały. No i zielsko pod nimi nie rośnie.

Ja też do różowych tę słabość mam ALe dodałam im białe okrywowe i jeszcze coś białego dokupię. A za mocniejsze kolory odpowiadac będą byliny - dzwonki, przetacznik i szałwia
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:08, 20 sie 2012

Do góry
Hej Diana,
dzięki! Też mi się podoba, Młoda przyjechała z przedszkola, zobaczyła i się zastanawiała czy puścił korzenie
Właśnie zaczęło padać - delikatnie, ale jednak Dopiero co skończyłam podlewać
Roślinki od Mai do mnie idą! Rozchodnik o ciemnych liściach, irysy, szałwia Ale fajnie!!
Jutro ja montuję i wysyłam paczkę, akurat będą podlane

pozdrawiam!!
Dla odmiany czas na zmiany... 21:37, 14 sie 2012

Do góry
ale fajnie że jesteście dziewczyny

martaibartek -daj jakieś zdjęcie rabaty, ciekawie opisałaś, zaintrygowała mnie, no i właściwie wszystko co mi sie podoba, no nie daj się prosić

Agatko, droga Agatko, bardzo lubię jak do mnie zaglądasz, niestety rysunku u mnie niet, wizualizacji toże, ja gamoń jestem jeżeli chodzi o takie rzeczy, wiem że byłoby prościej, ale trzeba będzie użyć wyobraźni, a Ty raczej z tym nie powinnaś mieć problemu,
tak jak piszesz -New Dawn, powojniki, trawa , przodem może róże okrywkowe, lawenda, no i szałwia, mogę mieć jeszcze białe floksy od koleżanki, musze zarys rabaty zrobić i będzie wiadomo ile miejsca jest

dziś dostałam ofertę cenową z Rosarium-jeszcze jej dokładnie nie przeanalizowałam

ale pisali że wkrótce będą mieli nową ofertę, dla róż z odkrytym korzeniem, którą będzie można realizować dopiero w paździeniku,

nie wiem czym się będzie różniła, pewnie ceną

Tereska pisała o powojnikach włoskich- ktoś słyszał cosik na ten temat? może zna?
Dla odmiany czas na zmiany... 19:48, 14 sie 2012

Do góry
Beta świeny pomysł na rabatę.
Sama tworzę podobną na razie mam róże pnącą, lawendę i róże okrywowe, a ma dojść jeszcze do tego szałwia, przetacznik i powojnik
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:53, 14 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Irenko.. z fasolki takie drzewo?... a jakieś modły przy tym odczyniać trzeba czy tylko wyjątkowej urody ogrodniczka uzyskuje takie efekty?...
Bosskie.. w ogóle rabata hortensjowa, Susan, szałwia... i ten Twój zaraźliwy uśmiech
Ech.... ech... ech....

ech, dzięki
tak, rycynus jest fajny, z małej fasolki drzewo, ale mini, bo w Afryce osiąga wysokość od kilku do kilkunastu metrów i oczywiście nie gubi liści; w upały mogą służyć za wachlarz!!!
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 15:48, 14 sie 2012

Do góry
Miskanty i pomidory, kto by pomyślał

Hortensje i szałwia, bardziej oczywiste...

kwiaty, kwiaty...to lubię

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:27, 14 sie 2012

Do góry
mira napisał(a)
Irenko poczytałam i pogapiłam
gapilam u Danusi - jest z Ciebie niezły model - modelka -super masz zdjęcia - serio piękne, znaczy zdjęcia same piękne się nie robią bo własnie byl piękny model tak, tak
a ptaszki prezent piękny zazdroszczę - są dwa może się rozmnozą ?

szałwia Ci kwitnie a moją po kwitnieniu ściełam i nic , ale i tak ją lubię
pozdrawiam

kto wie z ptaszkami, może i się rozmnożą! nie dość, że ozdobne, to mogą być jako ciężarek, gdy na wietrze obrus za bardzo fruwa
szałwia to zakup pod wpływem ogrodowiska, jak wiele innych nabytków; fajna ta szałwia i non stop buszują w niej owady, hałas, jak w ulu
sesja w Danusi ogrodzie nie może się nie udać tam nasze aktorki powinny sobie robić sesje, każda wyjdzie pięknie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:22, 14 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
kolejny mieczyk, któy uciachałam do wazonu, niesamowicie się pokładają

szersza perspektywa, mur przkryty płotkiem z drewna, bo muszę podwiązać wiciokrzewy i pomóc bluszczom, jakoś do muru nie chciały się czepiać; szałwia omszona kwitnie non stop!

WItam
Śliczne rabatki.
Dla odmiany czas na zmiany... 12:43, 14 sie 2012

Do góry
taaa, jakiegoś pomysła małego mam

myslałm o róży pnącej new dawn, do tego ze dwa powojniki, o trawie- owies wieczniezielony, lawendy też nie może zabraknąć, śliczna jest też szałwia, na brzegach może róże okrywkowe

nie wiem czy nie za dużo tego?

jak machnę kształt rabaty , to wtedy zobaczymy

może coś zimozielonego by się zdało? moze jakiś cis, tyle że tam słońce, hmm? poradźcie coś
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:44, 14 sie 2012

Do góry
Irenko.. z fasolki takie drzewo?... a jakieś modły przy tym odczyniać trzeba czy tylko wyjątkowej urody ogrodniczka uzyskuje takie efekty?...
Bosskie.. w ogóle rabata hortensjowa, Susan, szałwia... i ten Twój zaraźliwy uśmiech
Ech.... ech... ech....
Ogród Leny. 07:37, 14 sie 2012

Do góry
Agatko napisałam u Ciebie

Szałwia ze zdjęć ponoć jednoroczna - parę osób na forum miało i przemarzała.

popcarol pozdrawiam Myślę że jesienią poszalejesz z czosnkami

Zaległe zdjęcia

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:03, 13 sie 2012

Do góry
Irenko poczytałam i pogapiłam
gapilam u Danusi - jest z Ciebie niezły model - modelka -super masz zdjęcia - serio piękne, znaczy zdjęcia same piękne się nie robią bo własnie byl piękny model tak, tak
a ptaszki prezent piękny zazdroszczę - są dwa może się rozmnozą ?

szałwia Ci kwitnie a moją po kwitnieniu ściełam i nic , ale i tak ją lubię
pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:47, 13 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

szersza perspektywa, mur przkryty płotkiem z drewna, bo muszę podwiązać wiciokrzewy i pomóc bluszczom, jakoś do muru nie chciały się czepiać; szałwia omszona kwitnie non stop!

To na zdjęciach to szałwia omszona? To ona i fioletowy kolor ma?

Aleście wszyscy naprodukowali tych stron w czasie, gdy mnie nie było Jak i kiedy ja to wszystko obejrzę i przeczytam?

Rabata hortensjowa niezmiennie zwla mnie z nóg

na zdjęciach szałwia omszona, fioletwoa w dwóch odcieniach; rozrosłą się z kępy 20 cm, na kępę około 80cm, za raptem 3 miesiące, albo i mniej i cały czas kwitnie!
tym razem skupiałam się na płocie, ale rabatka fajna no i widać po lewej stronie jakie wysokie są róże Chopin, prawie doganiają miłorzęby; wreszcie rosną nam te miłorzęby
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:19, 13 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

To na zdjęciach to szałwia omszona? To ona i fioletowy kolor ma?

Aleście wszyscy naprodukowali tych stron w czasie, gdy mnie nie było Jak i kiedy ja to wszystko obejrzę i przeczytam?

Rabata hortensjowa niezmiennie zwla mnie z nóg
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:16, 13 sie 2012

Do góry
kolejny mieczyk, któy uciachałam do wazonu, niesamowicie się pokładają

Ogród Leny. 10:25, 13 sie 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Agatko,polecam wszelakie duże , fioletowe kule ,szczególnie czosnek Krzysztofa-Allium christophii, Allium giganteum, Allium Moly, ALLIUM SPHAEROCEPHALON.
Pewnie spotkasz jeszcze inne cuda których u nas nie ma

W każdym razie kupuj grupowo i tak też sadz - efekt murowany

A taki Krzysztofa, to rozumiem, że jedna cebula to jeden kwiatek, tak? Czyli żeby efekt był to tak z 10 trzeba wsadzić. Czy więcej?
A ta szałwia to jednoroczna?
Ania z zielonego wzgórza :-) 20:30, 12 sie 2012

Do góry
Witaj Aniu moja szałwia również omszona przemarzła zimą i odbiła od korzenia, nie ścinałam zatem bo nie było co )) tyle, że właśnie u mnie wyrosła wysoka, a chciałam takie poduchy. Odmiana ta sama na bank, ale nie wiem w czym rzecz z tą wysokością?
Powtórzę się, ale co tam - piękny ogród! pokaż tą różankę z lawendą
Ania z zielonego wzgórza :-) 20:20, 12 sie 2012

Do góry
Dziękuję Wam chodź szałwia sama wyszła taka piękna powiem nieskromnie
Praha - zahrady / Ogrody Pragi 01:45, 12 sie 2012

Do góry
Aniu, chyba trochę podcinali jednak te magnolie, spojrzałam na inne fotki...
a z góry tez trochę robiłam fotki na placu Wacława - weszłam na ławkę... patrzyli na mnie, że robię zdjecia roslinom a nie pomnikowi Wacława itd
tak to szałwia...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies