Cześć Elunia no w zasadzie to różnie jest z tymi budowlańcami trochę rozjeździli mi koparką w ubiegłym roku, szczególnie rabatę pod sosnami w tym roku również koparką przenosiliśmy bukszpana od sąsiadków, który poddawany jest regeneracji i chyba w tym miejscu pozostanie na zawsze, bo nawet trudno w dwie osoby go było przekręcić ) generalnie wielkich szkód nie poczynili, może dlatego, że ten kącik jest najdalej od domu, a teraz jest jeszcze płotek. Roboty fundamentowe zakończone, więc koparka narazie nie będzie potrzebna, a materiały będą składowane całkiem w innym miejscu, więc w sumie powinno być ok
Co do ostróżki - szczerze mówiąc, bardzo mnie zaskoczyła, że jest taka wysoka i ładna )) nie będę jej ścinać tylko poczekam na zawiązanie nasion i postaram się zebrać w porę
Co do szałwii i wiesiołka - nawet nie musisz pytać, kopiuj co chcesz ) też rosły od siebie daleko, ale w tamtym roku przesadziłam wiesiołka (jak przekwitł) do szałwii, tylko w tej kompozycji nie przewidziałam jednej rzeczy: że szałwia przerośnie wiesiołka )) zatem od frontu wiesiołka w ogóle nie widać, bo jest za szałwią - miał stanowić wyższe piętro ))) trzeba podejść bliżej do rabaty żeby go zobaczyć ) dodam jeszcze, że w szałwii rosną w środku dwa cisy ) szałwia miała stanowić obrzeże i wypełniacz w przestrzeniach między cisami )..........
Pozdrowionka )
Szałwia omączona srebrzysta też bardzo mi się podoba kwitnie fasola na grządce i pnąca Jaś 2 rodzaje niziutkich dzwonków gazanie znalazły miejsce po narcyzach
Zapomniałam!...wysiana biała i różowa odętka, i naparstnice wschodzą w plastikowych pojemnikach Kwitnie szałwia, kocimiętka, macierzanka i pierwsza róża
Fajnie ten skalniaczek sie zapowiada, za rok juz będzie pękała w szwach
A biała pelargonia cudna, czy to ta co ma liście takie przykurczone?mialam kiedys taką-cudnie kwitła ale nie przewieszała się tak jak ta pospolitka czerwonka
dziękuję Aniu, rudbekie będą z lewej strony dużego bukszpana,a z drugiej strony tego bukszpana jest szałwia omszona - posadzone za obwódką. mam nadzieję że będą podobnych rozmiarów tak bym chciała
Zbyszku, moja koreanka w górę trochę wystrzeliła, wg mnie tak około 3-5cm, co mnie bardzo zaskoczyło.
Natomiast po bokach przyrosty ma malutki. Na tym zdjęciu je widać, takie 1cm-1,5cm kuleczki. Dokładniej "obmierzę" w weekend to jeszcze dam znać. Za to szyszkuje w tym roku mocno. Jak było wcześniej to nie wiem, dostałam ją w prezencie. Dopytam ile ona ma lat bo rosła u ogrodnika-Roberta w ogrodzie.
Gosiu - szałwia obłędna !!! Czekam na huśtawkę i ławeczkę. A jakie duże roczne przyrosty ma jodła koreańska u Ciebie ? Kupiłem wczoraj taką malutką kulkę na pniu i piszą że roczny przyrost to 1 cm !!!