Czy ktoś zna tę różę? Z ogródka Babci, była niedawno przesadzana, ma już ponad 40lat.
Chcę ją uhonorować i posadzić w lepsze, bardziej reprezentacyjne miejsce. Trochę nie pasuje mi kolorem, ale mam wielki sentyment do nie i cudownie pachnie.
Lawenda po trudnej zimie i wielkim znaki zapytania wiosną ładnie odbiła, ale dwie duże kępy wypadły i zaczyna trzecia. Będę jutro pryskać Poliversum, bezpieczny dla ludzi i owadów środek do zwalczania grzyba grzybem .
Nie przycinam za bardzo z szerokości, dziś obcięłam jakąś odstającą gałązkę. Wczesną wiosną całość przycinam na 20cm i później już nie. Taki są z profilu
A tu z dzwonkami, pojawiły się ze 3lata temu i bardzo mi się tu podobają, rozrosły się tez w dalszej części szpaleru.
Piękne rabaty, na bogato, lubię taki busz. Bardzo ładny biały przetacznik czy przetacznikowiec ??? Cudna różowa róża i lilię tam widzę ogromną, piękna będzie, jak zakwitnie.
A jeśli chodzi o trawnik, to ja mam jeszcze dużo stokrotek i często, jak kwitną to zostawiam takie stokrotkowe "rabatki".
Mam pytanie. Czy ja trafiłam do kwiatowego raju??? Zacytowałam przypadkowe zdjęcia, bo nie mogłam się zdecydować, co jedno to piękniejsze!!! Ileż tu jest kwiatów, kolorów, jaka różnorodność, cudnie. Podziwiam i podziwiam!
Przy takich widokach poranne spacery wskazane, wręcz obowiązkowe.
Róże masz cudne. Muszę też wspomnieć o zdjęciu ze schodami,
bardzo mi się podoba to ujęcie, kapitalne.