Świerk serbski. Moja kolejna miłość ❤️. Były przesadzane dość duże i rok odchorowywały przeprowadzkę. Wykopywałam je sama, szpadlem chyba trochę poniszczylłam im przy tym korzenie . W tym roku na szczęście już im lepiej co mnie bardzo cieszy
. [img size=
Zawsze lubiłam brzozy i wiedziałam, że jak będę miała swój ogród to one tam będą... zawsze myślałam ze brzoza, to brzoza! Dopiero na ogrodowisku poznałam różne odmiany brzóz i zakochałam się w doorenbos. Są piękne, szybko rosną, mają prześliczny kolor pnia!! Mam ich 6 sztuk i je uwielbiam
Mam młodą sadzonkę od wiosny. Być może w następnej fazie rozwojowej będą białe. Dziś są takie:
Memory 15 wrzesnia
Memory 21 września
Rzeczywiście, Variegatus nie przyrastał za szybko. Wobec powyższego dosadziłam po drugiej sadzonce. ( Kilka lat temu). Teraz dopiero jest ok.
Kilka lat temu- to przed budową obwodnicy Lublina, czyli przed 2011.
Towarzystwo na wiejskiej najdłużej się zbiera. Mam nadzieję, że dalia Mikayla Miranda poczeka na kolegę obok, bo super się zgrały odcieniami Na ostatnim zdjęciu maluszek do półcienia, zamieszkał pod oczarem, podobno mocno się rozrasta, na co liczę
Dzisiaj mam piękne słońce, kilka zdjęć astrami zrobiłam
Połowa jeszcze w pąkach, ale reszta pięknie zdobi
To mój ulubiony zestaw. Niższe, jasnoróżowe od Renaty Wysokie przytargane z "moich" łąk
Na różance na razie niskie dają popis. Maluszek, ostatni zakup, oby się zadomowił, bo bardzo mi się podoba