Koniecznie, biżuteria ogrodowa dodaje elegancji nawet takiemu kipiszowi, jak mój
Wszystkie hakone to i ja już wycięłam. I rozplenice, bo strasznie brzydkie kikuty były, szpeciły.
Reszta jeszcze jest.
U mnie zimno, w nocy było -3, a dzisiaj raczej jeszcze zimniej będzie.
Na podziw zupełnie nie zasługuję, bo wcale mi do tej wiosny nie spieszno.
Bo jak już przyjdzie, to znowu będę w ogrodzie "dniować i nocować"
Obserwuję na bieżąco dumania łąkowe. Głównie kibicuję, bo się nie znam. Większość roślin, których propozycje tam padają, muszę googlować
Nie można, niestety. Sąsiad czepliwy jest. Miałam tam kiedyś kokornak (piął się po mojej kratce) - przeszkadzało mu, bo będzie miał wilgoć...
Och Marto, jakie to miłe usłyszeć "ślicznie" od Ciebie, aż się zarumieniłam...
Dziękuję za odpowiedź na moje wątpliwości trawkowych. Z większością też jeszcze czekam.
Strasznie się cieszę. Chyba nie pozwolimy jej być sierotą, prawda?
Ot jesteście cudowni , dziękuję, dziękuję
Zbigniew dzięki ze przyszedłeś
Agnieszka już chciałam kilka razy zmienić nazwę ale nadal nie wiem na jaką
Maria zakładanie jest przyjemne tylko na co się zdecydować - to jest straszne
Tess zdecydowanie wolę nasadzenie kwiatowe z lawendą (?) lub innymi roślinami kwitnącymi, myślałam o różach, one lubią słońce
siedzę ponownie nad kartką i spisuję co mi się podoba, ale tego jest strasznie dużo
zaczynając od drzew o kończąc na jednorocznych
czarny bez - ja go lubię, jak kwitnie ładnie pachnie, a owoce są smaczne, fakt że nigdy się nie zastanawiałam nad jego rozmiarami, nigdy nie wydawał się duży, teraz dopiero sprawdziłam do jakich rozmiarów może wybujać
muszę zrobić tak jak piszecie lista i wtedy z części zrezygnować (będzie łatwiej) każde jest inne ale do niektórych bardziej się oczy uśmiechają
Tesiu ciemierniki powinnam najpierw zahartować bo pewnie były hodowane w szklarni. Pierwsza noc to było hartowanie na plusie a teraz kolejna z temp -2. Są jednak podlane i stoją w zacisznym miejscu. Mam nadzieję że wytrzymają bo mam plan rabaty ciemiernikowej w ogrodzie.
Gdy kupię kulki bukszpanowej do donic ciemierniki pójdą do ziemi.
Haha - dziękuję. Przynajmniej szczerze! Ja na razie staram się raczej czytać, bo dzięki temu wiele się można nauczyć, ale podejrzewam, że lato to czas, kiedy pismo obrazkowe jest jedynym, za jakie można nadążyć