Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

Joku 21:07, 18 lut 2014

Sprawdziłam co słychać i widać . Podziwiam zapał do pracy.
Pszczelarnia 21:12, 18 lut 2014

O, co robi promień słońca w sobotę? A ja sobie siedzę i dumam nad łąką. Ja sobie a robota sobie.
laurowisnia 09:46, 19 lut 2014

O pierwszych dwóch przeszkodach można by podyskutować, ale jak jest trzecia to nic nie piszę.
Ładna seria zdjęć zwłaszcza te fotki najbardziej słoneczne.
magnolia 10:38, 19 lut 2014

ślicznie....
ja jeszcze czekam z cięciem traw- od weekendu maja być zimne noce, nawet -8. Poczekam jeszcze tydzień. Ale i ścięte też dadzą sobie rade z takim zimnem.
Ciełam już te wcześnie ruszające- seslerie, trzcinniki, turzyce górską i przy okazji miłkę bo mnie wkurzała taka połamana.
as226 14:09, 19 lut 2014

Urocze u Ciebie te zakątki w ogrodzie Teresko "Nasza" żurawka żyje ))))))
Tess 19:51, 21 lut 2014

Rench napisał(a)
Ślicznie u Ciebie
Może już w tym sezonie i ja się pokuszę o kule

Koniecznie, biżuteria ogrodowa dodaje elegancji nawet takiemu kipiszowi, jak mój
waska napisał(a)
ja ścięłam dzisiaj wszystkie trawy - a denerwowały mnie już i pampasowe wiatr poszarpał po ogrodzie.
nawet ścięłam pięć tawułek bo przeszkadzały mi w sprzątaniu.

Wszystkie hakone to i ja już wycięłam. I rozplenice, bo strasznie brzydkie kikuty były, szpeciły.
Reszta jeszcze jest.
U mnie zimno, w nocy było -3, a dzisiaj raczej jeszcze zimniej będzie.

Joku napisał(a)
Sprawdziłam co słychać i widać . Podziwiam zapał do pracy.

Na podziw zupełnie nie zasługuję, bo wcale mi do tej wiosny nie spieszno.
Bo jak już przyjdzie, to znowu będę w ogrodzie "dniować i nocować"

Pszczelarnia napisał(a)
O, co robi promień słońca w sobotę? A ja sobie siedzę i dumam nad łąką. Ja sobie a robota sobie.

Obserwuję na bieżąco dumania łąkowe. Głównie kibicuję, bo się nie znam. Większość roślin, których propozycje tam padają, muszę googlować

laurowisnia napisał(a)
O pierwszych dwóch przeszkodach można by podyskutować, ale jak jest trzecia to nic nie piszę.
Ładna seria zdjęć zwłaszcza te fotki najbardziej słoneczne.

Nie można, niestety. Sąsiad czepliwy jest. Miałam tam kiedyś kokornak (piął się po mojej kratce) - przeszkadzało mu, bo będzie miał wilgoć...

magnolia napisał(a)
ślicznie....
ja jeszcze czekam z cięciem traw- od weekendu maja być zimne noce, nawet -8. Poczekam jeszcze tydzień. Ale i ścięte też dadzą sobie rade z takim zimnem.
Ciełam już te wcześnie ruszające- seslerie, trzcinniki, turzyce górską i przy okazji miłkę bo mnie wkurzała taka połamana.

Och Marto, jakie to miłe usłyszeć "ślicznie" od Ciebie, aż się zarumieniłam...
Dziękuję za odpowiedź na moje wątpliwości trawkowych. Z większością też jeszcze czekam.

as226 napisał(a)
Urocze u Ciebie te zakątki w ogrodzie Teresko "Nasza" żurawka żyje ))))))

Strasznie się cieszę. Chyba nie pozwolimy jej być sierotą, prawda?
AgnieszkaW 20:17, 21 lut 2014

Prace wiosenne u Ciebie Tesiu na całego, ja - jak napisałaś u mnie - jeszcze nie rzucam się tak całkiem w wir wiosennych porządków, choć co nieco już zaczęłam. Pozdrawiam ciepło
KasiaWB 21:39, 21 lut 2014

Witaj Tess brawo za wykonane już prace wiosenno-lutowe! widać, widać jak ogród zmienił się rabata z kulkami prezentuje się świetnie
ściskam serdecznie!
p.s. tęskniłam
Anabell 23:06, 21 lut 2014

Tess - Ty sezon zaczęłaś pracami, a ja dalej dumam. w ubiegłą zimę obiecałam sobie, zrobię budki karmiki sama, to się unieruchomiłam Sciskam.
as226 23:57, 21 lut 2014

Tess napisał(a)

Strasznie się cieszę. Chyba nie pozwolimy jej być sierotą, prawda?

Dziękuje