O pierwszych dwóch przeszkodach można by podyskutować, ale jak jest trzecia to nic nie piszę.
Ładna seria zdjęć zwłaszcza te fotki najbardziej słoneczne.
ślicznie....
ja jeszcze czekam z cięciem traw- od weekendu maja być zimne noce, nawet -8. Poczekam jeszcze tydzień. Ale i ścięte też dadzą sobie rade z takim zimnem.
Ciełam już te wcześnie ruszające- seslerie, trzcinniki, turzyce górską i przy okazji miłkę bo mnie wkurzała taka połamana.
Koniecznie, biżuteria ogrodowa dodaje elegancji nawet takiemu kipiszowi, jak mój
Wszystkie hakone to i ja już wycięłam. I rozplenice, bo strasznie brzydkie kikuty były, szpeciły.
Reszta jeszcze jest.
U mnie zimno, w nocy było -3, a dzisiaj raczej jeszcze zimniej będzie.
Na podziw zupełnie nie zasługuję, bo wcale mi do tej wiosny nie spieszno.
Bo jak już przyjdzie, to znowu będę w ogrodzie "dniować i nocować"
Obserwuję na bieżąco dumania łąkowe. Głównie kibicuję, bo się nie znam. Większość roślin, których propozycje tam padają, muszę googlować
Nie można, niestety. Sąsiad czepliwy jest. Miałam tam kiedyś kokornak (piął się po mojej kratce) - przeszkadzało mu, bo będzie miał wilgoć...
Och Marto, jakie to miłe usłyszeć "ślicznie" od Ciebie, aż się zarumieniłam...
Dziękuję za odpowiedź na moje wątpliwości trawkowych. Z większością też jeszcze czekam.
Strasznie się cieszę. Chyba nie pozwolimy jej być sierotą, prawda?
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Prace wiosenne u Ciebie Tesiu na całego, ja - jak napisałaś u mnie - jeszcze nie rzucam się tak całkiem w wir wiosennych porządków, choć co nieco już zaczęłam. Pozdrawiam ciepło
Witaj Tess brawo za wykonane już prace wiosenno-lutowe! widać, widać jak ogród zmienił się rabata z kulkami prezentuje się świetnie
ściskam serdecznie!
p.s. tęskniłam