Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 21:58, 03 sie 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Helloooł, coś mi się zagubiłaś ostatnio, ale mam Cię Nadrabiam i puki co nie mogę uwierzyć w ten kontener, oooooo szok

No hejFajnie że trafiłaś do mnie
Dużo pracy było z kontenerkiem.Oj dobrze, że to za nami.
Teraz po wakacjach troszkę spowolniłam, choć brzozy za mną chodząDobrze, że upał to myślę sobie o nich
W Kruklandii 21:34, 03 sie 2015

Do góry
No masz, cudnie wszystko porosło (brzozy się w kadr nie zmieściły)
Ładnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:06, 03 sie 2015

Do góry
powtarzane drenie, z biało i złoto obrzeżeniem
pokazywałam, jak ciąć je, mają być kulki

akcenty borda, brzozy i śliwy ozdobne

puchate iglaki, wolno rosnące, kolor bliski żółtemu
i takie, też wolno rosną, a do towarzystwa sa mini lilaki, cudownie ponoc kwitły
i rzeźba zaprzyjaźnionego artysty

W Kruklandii 13:36, 03 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Juzia, na ostatniej fotce masz rozplenice, bukszpany i rozchodniki pod brzozami, czy coś jeszcze?

Dokładnie to:
Brzozy
Bukszpany
Berberysy Admiration
Rozplenice 2 odmiany
Rozchodniki 2 odmiany
Jeżówki 2 odmiany
Łubin 3 kolory
Krokusy

I chyba to już wszystko
Agatkowy Zakątek 11:25, 03 sie 2015

Do góry
AgataRed napisał(a)
A może tak by to posadzić róża do przodu bardziej - zamaist niej hortensja. Kosodrzewine też do przodu bo mała i na jej miejsce hortensję. Sosna zostałaby na środku (trochę jej tu nie widać, bo jeszcze mała) Co myślicie?

jak dla mnie to wszystko za ciasno i gesto... jaka jest odleglosc od brzozy do katalpy (to katalpa?) za kilka lat beda rosly jedna na drugiej
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:03, 03 sie 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Też mam bordową.

Tesiula a Twoim hostom to ja ostatnio parasole przeciwsłoneczne otwieram bo słońce tak wysoko a brzozy jeszcze liche i ściana z tujek jeszcze marna i mają za dużo słońca...ratuje jak moge...w tym tygodniu postramy sie zrobić drewutnie bo tam tez luka na 1,5 m i przez nią cały czas słońce....ech sadz rośłiny które kiedys będa rosły w cieniu jak wszytsko marne i cienia nie daje.....
Agatkowy Zakątek 10:59, 03 sie 2015

Do góry
Agatko, takie brzozy z lasu strasznie wielkie rosną. Chcesz by były takie duże?
acha, a te rabatki przy domu w palisadzie - są za wąskie, moim zdaniem.
Ogród tworzony z pasją 08:43, 03 sie 2015

Do góry
anka_ napisał(a)

Bardzo dziękuję. Piękne te twoje brzozy.

Karolu pierwszą sadziłam dwa lata temu i na tyle mi się spodobała, że dokupiłam kilkanaście. Niestety po tych upałach większość puszcza od korzenia. Jedyna zaleta- będą formy wielopienne. Ziemia u mnie gliniasta. Sadzone na rabacie podwyższanej, pod nóżki dostały przekompostowany obornik.

U mnie też puszczaly z dołu, ja wyrywalem. Czytałem, że brzoza poradzi sobie w glinie. Dużo podlewaj, naprawdę to lubi.
Ogród wśród pól i wiatrów 08:27, 03 sie 2015

Do góry
Olusia - dzięki za miłe słówka Wszystko się rozrasta, w chwasty w szczególności

Paula - brzozy kupowałam koło Ciebie W Instytucie w Brzeznej, po 27 zł.

Atenka - brzozy to ogólnie piękne drzewa i wcale nie jestem taka przekonana, czy by Ci tam pod siatką jakaś nie weszła A "ryneczek lidla".. heh mus poukładać jakoś, ale to jak się upały skończą

Pozdrawiam wszystkich i miłego tygodnia

Na Łowieckiej 00:14, 03 sie 2015

Do góry
babka napisał(a)

Króliczek brzmi lepiej
A na jakiej wystawie masz tę huśtawkę? U mnie jest rzeczywiście z tym problem bo miejsce dla niej przeznaczone jest pod północną ścianą domu. Zima długo tam mieszka i wręcz mam wrażenie, że tam powstają takie zastoiny mrozu. Kamyki między berberysami po zimie są całe zielone, tak samo schody, opaska z betonu pod domem itd. Chcę jasne elementy zacząć wprowadzać bo te brazy mnie dołują ale szczerze powiem, ze się boję

Lubię wszystkie zwierzątka choć rzeczywiście króliczek brzmi lepiej
Z tą huśtawką to bardziej zachodnia strona. Nie lubiłam tej strony ogrodu od lasu bo była taka bura i ponura. Ciemna. I jeszcze te sosny..Dlatego postanowiłam to rozjaśnić bielą. Stąd pomysł na brzozy doorenbosy obok biały domek mojego małego i ta huśtawka. Muszę przyznać, że zaczyna mi się podobać choć jeszcze sporo brakuje. Teraz jest o wiele przytulniej. Liczę się jednak z tym, że mogą być problemy właśnie z zielenieniem ale ja tak mam że jak sama się nie przekonam... Muszę też poszukać jakiegoś dodatkowego impregnatu. Nie wiem nawet czy takie coś jest dostępne? Boję się trochę, że ten kolor się nie sprawdzi a z bieli nie zrezygnuję za nic w świecie! Metalowe huśtawki jakoś do mnie nie przemawiają i do niczego nie będzie mi taka pasowała. Będę walczyć!!!
U nas jest podobnie jak i u Ciebie. Mróz długo trzyma i czuć zimno jak wszędzie dookoła króluje wiosna.
Ogród tworzony z pasją 00:10, 03 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Fotki brzoz dla Ani
Maja 3 lata, jak byly sadzone mialy ok. 2m

Bardzo dziękuję. Piękne te twoje brzozy.

Karol99 napisał(a)
Pewnie. Całe je obfoce. A kiedy swoje posadzilas? I w jakiej ziemi rosną?

Karolu pierwszą sadziłam dwa lata temu i na tyle mi się spodobała, że dokupiłam kilkanaście. Niestety po tych upałach większość puszcza od korzenia. Jedyna zaleta- będą formy wielopienne. Ziemia u mnie gliniasta. Sadzone na rabacie podwyższanej, pod nóżki dostały przekompostowany obornik.
Ogród dla moich synków 23:14, 02 sie 2015

Do góry
Marga napisał(a)

Klony i brzozy są piękne i naprawde warto je mieć w swoim ogrodzie. Poza tym duże drzewa dają zdrowy mikroklimat i cień. Już napisałam Ameli wyżej, że najlepiej się uśmiechać i robić dalej po swojemu . Ja również się nie ugiełam i nie wyciełam dużych drzew, a cały teren jest pofalowany i nierówny bo taki mi się podoba najbardziej i uwazam, że jest ciekawszy

Właśnie czytałam ostatnio żeby zanatto nie zmieniać ukształtowania terenu, że jest i taniej i ciekawiej szczęściaro ty to masz wszystko i troche starych drzew i górki i pagórki i rzeczkę jak dobrze pamiętam A tam wieprz koło ciebie nie płynie, albo bystrzyca?
Ogród dla moich synków 23:06, 02 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)

U mnie tez tak jest haha teksty typu "ile jeszcze tych klonow i brzoz nasadzicie a potem caly trawnik w lisciach i jak w lesie sie zrobi" no bez przesady

Klony i brzozy są piękne i naprawde warto je mieć w swoim ogrodzie. Poza tym duże drzewa dają zdrowy mikroklimat i cień. Już napisałam Ameli wyżej, że najlepiej się uśmiechać i robić dalej po swojemu . Ja również się nie ugiełam i nie wyciełam dużych drzew, a cały teren jest pofalowany i nierówny bo taki mi się podoba najbardziej i uwazam, że jest ciekawszy
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:55, 02 sie 2015

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
bardzo lubię spacery po tym ogrodzie ... czuję się jakbym weszła w płótno subtelnego mistrza pędzla ... ...
każdy ogród ma coś co dla mnie jest jego znakiem ... czymś niepowtarzalnym ... Anitko u ciebie za taki postrzegam ten niesamowity już (a co to będzie jesienią ) sumak ... on i wiele innych kompozycji ale on nade wszystko ...

szachownica bardzo fajnie dojrzewa i lekko wkomponowała się w całość ... to kolejny dowód jak szybko płynie czas ... wydaje się, że sadziłaś wczoraj

tak jak wydaje się, że chwilę temu rodziły się nasze córki, które od października zaczną studia ... gratuluje (bo nie miałam okazji osobiście ) Wam i córce przyszłej pani prawnik ... z tego co czytałam to obu się nam udało ... Wiktoria wybrała Kraków więc też nie będzie bardzo daleko od domu ...

wracając do ogrodu ... Anitko a dlaczego ja nie widzę mojej ulubionej kompozycji brzóz z kulkami ??? ...
ja wiem, że tu wiele moich ulubionych miejsc )))))))) ... ale jest sumak i pomost (ja skrzypu nie widzę ) ... są kostki ... panoszą się w swej dorodności hosty ... nieziemsko otula zapachem biała etola anabelek ... jest na czym spocząć i to jak ładnie ... no a gdzie som moje brzozy zapytowuje ? ... i buziam mocno

Iza, bardzo Ci dziękuję, Twoje wpisy są niesamowite.
Ja to piszę z subtelnością ruskiego czołgu, a wierz mi, że bardzo się staram
Myślałaś kiedyś, żeby napisać powieść? Masz tak lekkie pióro, przy tym wiele Twoich komentarzy jest tak zabawnych, że potrafisz najgorszy dzień zamienić w cudowny

Uwielbiam Cię I oczywiście gratuluję sukcesu córki. Będę trzymać kciuki za obie nasze pociechy będziemy się wymieniać uwagami na temat studiów i ewentualnie materiałami

Już się poprawiam i wrzucam fotki Twoich ulubionych brzózek

Przesyłam słoneczne pozdrowienia
Rododendronowy ogród II. 12:27, 02 sie 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

Poczytalam i aż zechcieli mi się powiesić jakieś budki...
Tylko u mnie gorzej z drzewami, bo właściwie w takim miejscu ze obce koty nie osmielilyby się to mam tylko 2 brzozy...
Czy w tujach jakies ptaki chciałyby mieszkać ?

W tujach lubią mieszkac kosy, czasem jakies drobne ptaszki również. U mnie sporo dzikich kotów ale nie widziałam ich na drzewie choc na dachu garazu juz tak.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:21, 02 sie 2015

Do góry
bardzo lubię spacery po tym ogrodzie ... czuję się jakbym weszła w płótno subtelnego mistrza pędzla ... ...
każdy ogród ma coś co dla mnie jest jego znakiem ... czymś niepowtarzalnym ... Anitko u ciebie za taki postrzegam ten niesamowity już (a co to będzie jesienią ) sumak ... on i wiele innych kompozycji ale on nade wszystko ...

szachownica bardzo fajnie dojrzewa i lekko wkomponowała się w całość ... to kolejny dowód jak szybko płynie czas ... wydaje się, że sadziłaś wczoraj

tak jak wydaje się, że chwilę temu rodziły się nasze córki, które od października zaczną studia ... gratuluje (bo nie miałam okazji osobiście ) Wam i córce przyszłej pani prawnik ... z tego co czytałam to obu się nam udało ... Wiktoria wybrała Kraków więc też nie będzie bardzo daleko od domu ...

wracając do ogrodu ... Anitko a dlaczego ja nie widzę mojej ulubionej kompozycji brzóz z kulkami ??? ...
ja wiem, że tu wiele moich ulubionych miejsc )))))))) ... ale jest sumak i pomost (ja skrzypu nie widzę ) ... są kostki ... panoszą się w swej dorodności hosty ... nieziemsko otula zapachem biała etola anabelek ... jest na czym spocząć i to jak ładnie ... no a gdzie som moje brzozy zapytowuje ? ... i buziam mocno
Ogród tworzony z pasją 23:04, 01 sie 2015

Do góry
Ja też lubię brzozy
Ogród tworzony z pasją 23:03, 01 sie 2015

Do góry
jona napisał(a)
Ja się nie dziwię, ze sadzisz brzozy. To takie piękne drzewa . Ubolewam, że u mnie mała działka, bo też bym posadziła.

Mi to się jeszcze marzy zagajnik brzozowy na środku..
Ogród tworzony z pasją 23:00, 01 sie 2015

Do góry
Ja się nie dziwię, ze sadzisz brzozy. To takie piękne drzewa . Ubolewam, że u mnie mała działka, bo też bym posadziła.
Ogród wśród pól i wiatrów 22:41, 01 sie 2015

Do góry
Jola, dajesz czadu z tym swoim ogrodem pięknie jest, cudownie. Też mam brzozy u siebie ( tylko trzy) ale już myślę, co pod nimi podsadzić. Widziałaś może w szkółce Miskanty Morning Light jak swoje trawy kupowałaś? Miałam jednego i go podzieliłam ale jedna część mi się nie przyjęła i muszę dokupić.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies