Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

babka 23:04, 21 sie 2015

Juzia napisał(a)

Na gnoju się nie znam, ja sypię obornik granulowany do dołka. Można też zmieszać z wierzchnią warstwą gleby lub rozpuścić w wodzie i podlać.

Się rozpisałam

Upsss Ty tak z elegancka "obornik granulowany" Ot prostaczka ze mnie
Też miałam na myśli obornik granulowany
07_Rene 23:05, 21 sie 2015

Sama nie wiem... Jak weżmiesz środkową i dasz tam Diamantino to będzie wersja "ułożona"?. Trudno mi Ci cos doradzić
babka 23:09, 21 sie 2015

Juzia napisał(a)

Szło... szło mi dobrze.
Teraz trochę stanęłam

Nie wiem którą Vanilkę tu zostawić

tą bliżej brzozy czy środkową?
Dwie zabieram na inne rabaty, a w ich miejsce przyjdą Diamantino.
Dodam jeszcze miskanty i ten kawałek będzie chyba zrobiony. Niższymi roślinami zajmę się w przyszłym roku.

Czyli rozumiem, że ilość hortek zostanie taka sama tylko odmianami będą się różnić tak ?
Może zostaw tę bliżej brzozy, środkowa da efekt symetrii a nie wiem czy tego chcesz
Juzia 23:17, 21 sie 2015

babka napisał(a)

Upsss Ty tak z elegancka "obornik granulowany" Ot prostaczka ze mnie
Też miałam na myśli obornik granulowany

Hahahaha!
A ja myślałam, że myslisz o takim świeżym...jeszcze parującym
Juzia 23:19, 21 sie 2015

07_Rene napisał(a)
Sama nie wiem... Jak weżmiesz środkową i dasz tam Diamantino to będzie wersja "ułożona"?. Trudno mi Ci cos doradzić

Noooo...tak trochę ułożona
Ale miskanty po obu stronach mogę dać różne Taka cwana jestem!

Juzia 23:22, 21 sie 2015

babka napisał(a)

Czyli rozumiem, że ilość hortek zostanie taka sama tylko odmianami będą się różnić tak ?
Może zostaw tę bliżej brzozy, środkowa da efekt symetrii a nie wiem czy tego chcesz

O...i nastapna na nie dla środkowej
Tlko boję się, że wysokościowo będzie dziwnie to wyglądać.
Wysokie Serby.. później Vanilka dość wysoka i nagle dwie karłowe hortki i dalej lilak palibin też mały i kulka bukszpanowa jeszcze mniejsza
Piramida wyjdzie.
babka 23:26, 21 sie 2015

A zostawiając tę ostatnią będzie rażąca różnica wysokości z bzem i buksem ?
amelia_b 23:26, 21 sie 2015

tak szczerze, to po co te Vanilki chcesz ruszać, przecież śliczne są i dobrze się tam mają?
kasia_w 23:27, 21 sie 2015

Juzia
Ja przez Ciebie noce zawalam, tak być nie może. ROZUMIEM o co Ci chodzi, bo wiosną tego roku, tez doszłam do wniosku że mój ogródek od linijki, w którym każda trawka jest policzona, w ogóle mi nie pasuje! A sadzenie nie od linijki jest o wiele, wiele trudniejsze. A jeszcze trudniej to zrobić, jak rośliny są małe i strasznie niemożliwe jest wyobrażenie sobie, jak to będzie wyglądało za 2-3 lata. Tak sobie myślę, że trzeba długich lat doświadczenia ogrodowego, by stworzyć ogród nieformalny. To wg mnie wyższa szkoła jazdy. Nic Ci nie doradzę, co do przesadzeń Twoich, bo sama nie umiem. I mam podobnie- pod linijkę źle, a jak rozrzucone, to busz się zaraz zrobi, więc wysadzam, a potem znów jest za pusto i tak wkoło Macieju...
Wymyśliłam więc, że pewne "idealne" dla mnie ogrody (Tom Steward Smith) umieszczam sobie na wielkim ekranie kompa w pracy. I może jak tak codziennie będę na nie patrzeć, to mi coś w głowie zostanie

Juzia a na wakacjach byłaś? Może trochę dystansu trzeba...
iwka 23:28, 21 sie 2015

amelia_b napisał(a)
tak szczerze, to po co te Vanilki chcesz ruszać, przecież śliczne są i dobrze się tam mają?

też się zastanawiam nad tym i nie wiem co doradzić. Chodzi o to, że rabata ma nie być poukładana tylko taka poczochrana tak?