Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

KasiaW76 11:05, 21 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

Ja mam 27, a ślepa jestem już od 5 lat, także Kasiu wiekiem to nie idzie

a co mam na blond włosy zwalac? juz wole być ślepa z wyboru

paulina_ns 11:09, 21 sie 2015

A co do doradzania Myslalam,żeby jeszcze w tym roku przedłużyć chociaż troszeczkę ta najdłuższa rabatę. Wiem, że powinno się robić coś w całości, ale zawsze wyskakuje coś i dziury w budżecie są. Chodzi mi o ten kawałek, ma on 4 metry, ciężko mi ująć na zdjęciu całą rabatę,udało mi się tylko tak.

Myślałam,żeby ten 4 metrowy pas zrobić tylko w trawach, coś w typu miskanta Ml, bo uwielbiam go za to, że tak szybko rośnie i tak pięknie go wiatr powiewa , a przed wysokimi trawami, niższe, fajnie by było tam coś zimozielonego żeby pusto nie było. I co o tym myślicie?
MirellaB 11:29, 21 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
Liatrie polecam, ale chyba przeoczyłaś mój poprzedni wpis dotyczący tej rabaty przy kojcu Ja bym się upierała, żeby na tył dać coś wyższego, czyli np. perovskią i możesz dać białe róże.

Zgadzam się,że Perovska ładnie wygląda z białymi różami, ale z jasno różowymi też się bardzo fajnie komponuje.
Tylko musisz zwrócić uwagę jaką odmianę Perovskiej będziesz kupowała, bo ja kupiłam niską 50-60 cm o zwartym pokroju,a są jeszcze wyższe tylko dziewczyny na nie narzekają, że krzaczor nie do opanowania. Moja Perovskia jest bardzo krucha, ciągle się łamie Nie wiem czy to przez to,że się jeszcze nie zakorzeniła, bo sadziłam ją dwa tygodnie temu.

Fajne zestawienie traw ma Paulinka, chyba kiedyś już podawałam Ci link.
paulina_ns 11:35, 21 sie 2015

Jeszcze z okna wykuszowego, niestety nie skosilam wczoraj do końca i węża nie widać Mirellko, a myślisz, że takie zestawienie traw, będzie pasowało do całości? Czy kombinować coś innego? Dodam, że w przyszłości dalej będzie tam już róg rabaty, a na nim planuje brzozy.
paulina_ns 11:37, 21 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)

a co mam na blond włosy zwalac? juz wole być ślepa z wyboru

W sumie na coś zawsze trzeba zwalić
paulina_ns 11:49, 21 sie 2015

A tutaj całość ogrodu, ciągle coś się robi i robi, a pustki takie...wybaczcie za pranie i pościel, no i taczki się jeszcze wciely

KasiaW76 12:12, 21 sie 2015

Masz trawkę mmmm bosko...

Paulina a może zostaw juz te rabaty w spokoju, nie przesadzaj. Odpocznij sobie od roboty na dzialce
KasiaW76 12:21, 21 sie 2015

Paulinko a jak wygląda temat z twoimi thujami? Wydaje mi się czy wokół nich rośnie TRAWA?

.......

OK przeszukalam wątek i widziałam. Thuje Trawy mają pod dostatkiem. Wydaje mi się, że powinnaś zabrać się za thuje bo mizerne wyglądają. Zrobić ladna linie, wyplewic trawę, obsypac kora. Całość nabierze ładnego i czystego wyglądu.

Rabata, te która wytyczałas wężem.... hmmm może tym razem bez fali a kawałek prosty?
paulina_ns 13:35, 21 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
Masz trawkę mmmm bosko...

Paulina a może zostaw juz te rabaty w spokoju, nie przesadzaj. Odpocznij sobie od roboty na dzialce

Kasiu muszę coś robić, bo się zanudze na jesień zrobię jeszcze ten kawałek,a odpoczywać będę w zimie, muszę rozłożyć sobie pracę w ogrodzie,bo inaczej się zestarzeje zanim go urządze. Za tuje biorę się na wiosnę, chociaż przyznam, że mnie to przeraża, wyplewic je i usunąć wokół nich trawę to nie taka prosta sprawa, chyba lepiej było by je wykopać i wsadzić od nowa i pewnie tak zrobię, a przy tym pomoc męża obowiązkowa.
Karol99 13:42, 21 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
A tutaj całość ogrodu, ciągle coś się robi i robi, a pustki takie...wybaczcie za pranie i pościel, no i taczki się jeszcze wciely

Spokojnie, po mału ślicznie sobie zrobicie. Nie da się robić całego ogrodu n raz, jeszcze tak dużego.