Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:24, 26 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Łukasz.... widzę w tobie dobry potencjał na kompana nie tylko do gadania o roślinkach.. dowcip masz niezły
Robisz piękne fotki..
A ze stadem cioć i z jedną przybraną siostrą (oczywiście ta przybrana to ja... bo ja za młoda na ciocię ) powoli się oswoisz..... byle tylko nie zamęczyły Cię gadaniem o chorobach

A Twoje rojniki już posadzone... a dziewczyny mi płakały cała drogę, że szkoda, że nie chapnęły więcej.. a Agata była gotowa zakosić wszystkie, tylko nie wypadało.. no i miejsca brak.... ale była gotowa wieźć je 5 godzin na kolanach... i tak sobie Ciebie i twoje rojniki wspominałyśmy....

Super że się odważyłeś przyjechać i te stado kapeluszy Cię nie zniechęciło do kolejnego spotkania.. musisz koniecznie poznać Sebka..... będzie Was dwóch i dacie radę zrobić odpór swataniu... a ja stanę murem przy was i będę bronić.. bo Sebka też bardzo lubię Zajefajnie obcuje sie z młodymi ludźmi, którzy są pełni kultury, są inteligentni i maja pasje

Dziękuje Aniu za tyle pochlebstw, ale juz tak nie przesadzaj bo obrosne w piórka i odlece
No przecież to wiadomo, że mam nową siostre... nie chwaliłem się

No a rojników chyba sporo zostało, było trzeba brać ile wlezie, przecież miejsca to dużo nie zajmuje... nadal sie zastanawiam jak się spakowałyście do samochodu, a rojniczki przygotuje na kolejną okazje, żeby każdy się nasycił

Ja mam nadzieję, że kolejna okazja do spotkania szybko się nadarzy i będzie dużo więcej czasu, a jak przypadkiem będziesz kiedyś jechała nad morze przez śląsk, albo do Wrocławia przez Poznań to gdzieś tam po drodzę mój pas startowy się znajdzie zapraszam.
Rododendronowy ogród II. 21:15, 26 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Buuu no i wyszedłem na poważnego ale tak jak Ania pisze to było moje pierwsze spotkanie i troszke się stresowałem, ale jak to mówią pierwsze koty za płoty i to jeszcze w raju na dodatek.

Wiemy że to spotkanie musiało Cie trochę stresowac w końcu przewaza tu babiniec ale zainteresowania mamy te same i to jest najważniejsze. Wszyscy są Tobą oczarowani , Twoja znajomościa roślin i tymi cudnymi okazami które przywiozles dla nas a teraz równiez pięknymi zdjeciami. Ja dziekuje za wiele milych słów jakie tu napisałeś.No i liczymy że będą inne spotkania na których bedziesz juz stalym bywalcem. Milo było Cię poznac i bardzo sie cieszę ze byłeś.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:13, 26 maj 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Łukasz wybacz że dopiero teraz Ci dziekuje za przyjazd ale obowiazki rodzinne nie pozwoliły mi wczesniej . Przeczytałam co u mnie pisałeś i faktycznie zaprosiłam Cię do siebie niemal rok temu bo juz w czerwcu. A Ty tak długo namyślałes sie czy przyjechac. Jak juz byłes zaproszony to tylko trzeba było o adres wołac i przyjeżdzac. Miło było Cie poznac i choc na rozmowę nie było zbyt dużo czasu to przecież będą nastepne spotkania. Dzięki za przyjazd i cudne roślinki, masz do nich wyjątkową rękę.Powodzenia w uprawie rh, przy tak trosliwej opiece jak Twoja pewnie bedą cudne tylko czy nie ucierpiały w samochodzie bo zar był okropny?

Bożenko ja właśnie tego żałuje, że nie było okazji chociaż dłuższej chwilki porozmawiać, ale nie wyobrażasz sobie jak ogromną przyjemnośc sprawiłaś mi możliwością zobaczenia twojego ogrodu. Jak wybrałem się w samotny spacer po ogrodzie na zdjęcia cały czas się cieszyłem i niedowierzałem, że jestem tam na prawde i nie śnie. Piwerszy raz w życiu miałem okazje zobaczyć ogród pasjonatów i to jeszcze na sam początek lepszy nie mógł mi się trafić.
Cały czas chwale, ale to i tak za mało.
Różaneczniki po wyciągnieciu z samochodu miały troszke oklapnięte kwiaty, ale po chłodnej nocy jeszcze ładnie się dzwignęły i przez pewien czas będą cieszyć. Jan III Sobieski, ten który będzie dopiero kwitł ucierpiał najbardziej, bo poparzyło mu listki i pąki z jednej strony. Słońce przez szybe przyapliło, ale po nowych przyrostach śladu nie będzie.
Teraz gdzy już mam chyba wszystkie cenne informacje na temat ich uprawy, w końcu będą kwitły u mnie tak jak powinny, a przypadkiem u siostry zaplanuje ich o wiele więcej, aby mieć co podziwiać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:03, 26 maj 2014

Do góry
Nikita będzie za pewne jeszcze nie jedno spotkanie na którym się spotkamy, tylko ja proponuje zaczynać te spotkania o świcie, żeby było więcej czasu
Wesoły spacer z rozpoznawaniem rodoendronów do teraz wywołuje szeroki uśmiech

Agato mnie również było bardzo miło poznać tym bardziej, że nie trafiłęm jeszcze do twojego ogrodu (oczywiście to się zmieni) a rojników było trzeba brać więcej, ale już niedługo zaczynam pobieranie nowych sadzonek... będzie tego mnóstwo. Mam też w zapasie porcje miniaturek, może jeszcze się nadaży okazja

Kasiu dziękuje za pochwalenie moich zdjęć, ale u Bogdzi robienie zdjęć było ogromnie ułatwione, gdzie człowiek nie spojrzy to idealny kadr, nie to co u mnie 10 minut celowania tak aby nie było widać tego czego nie powinno.
Za p.s. też bardzo dziękuje

Małgosiu będzie kolejna okazja na spotkanie, będą rojniczki, w tej sprawie zawsze można na mnie liczyć

Basiu dziękuje za zdjęcia, mam przynajmniej dowód, że tam byłem

Iwono bardzo mi miło.

Irenko takie pamiątki ja cenie najbardziej, a sobota 24 maja 2014 będzie niezapomniana

Aniu_g spotkanie było cudne, co z resztą widać na zdjęciach, ale one jednak nie oddają atmosfery. Rojniczki super sprawa, bo można je dać gdziekolwiek w suche szczeliny i mase innych miejsc

zawitko bardzo dziękuje za miłe słowa. Prawie każde żurawki na mocnym słońcu w upalne dni troszke się przypalają, ale szybko potrafią się zregenerować.

Anito nie można zaprzeczyć, że Ania potrafi dobrze komentować, miło mi za tak pochlebne opinie

Ula z Sebkiem to jesteśmy prawie w tym samym wieku na pewno będzie okazja się poznać.
Wystarczyło skręcić w prawo za drogowskazem i po 15 km jesteście u mnie
Rododendronowy ogród II. 20:41, 26 maj 2014

Do góry
Buuu no i wyszedłem na poważnego ale tak jak Ania pisze to było moje pierwsze spotkanie i troszke się stresowałem, ale jak to mówią pierwsze koty za płoty i to jeszcze w raju na dodatek.
Igiełkowy ogródeczek 20:39, 26 maj 2014

Do góry
Gosiu, ciągle zachwycam się ogrodem, nasadzenia masz pięknie skomponowane i dobrane kolorystycznie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:36, 26 maj 2014

Do góry
I u Ciebie spotkaniowo Luki Nie dziwię się to musiało być fantastyczne przeżycie Fajne masz fotki z kobitkami A ja sobie w sobotę kupiłam pierwsze w życiu rojniczki - całe 2 Pozdrówka
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:32, 26 maj 2014

Do góry
Aniu cieszę się bardzo, że mogłem poznać cię osobiście. Jetseś strasznie sympatycznym, szczerym i oczywiście szalonym człowiekiem Miło było chociaż troszke porozmawiać, chociaż ja gadulstwem nie zabłysnąłem, ale tak już mam muszę się dłużej przyzwyczajać z sytuacją, a nieśmiałośc nie pomaga... ojj nie Pomyśleć, że byłem prawie do końca a z chęcią bym jeszcze dwa dni posiedział, porozmawiał i podziwiał ogród, stanowczo za krótko trwała ta chwila.
Podziwiam, że wszystko spakowałyście, bo gdy wyjeżdzałem nie wyglądało to ciekawie no może troszke zabawnie.
I tak jeden z najlepszych momentów był w szkółce jak latałaś z tymi hostami
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:13, 26 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Irenko cudny różaneczniki jednak twój kolejny różanecznik to nie helsinki tylko hachmann's charmant.
Mogę się powymądrzać bo u Bogdzi się nim zachwycałem i też takiego sobie kupiłem

Łukasz, fajną relację dałeś ze spotkania u Bożenki, miło było cię widzieć i dzielny byłeś, bo w mniejszości
....tak właśnie mam z tą ostatnią partią, totalnie pomieszali nazwy, dobrze, że choć zdrowe i pięknie kwitną i mega przyrosty
tu mam same Alfredy

do koloru róża
Żurawka - Heuchera 16:09, 26 maj 2014

Do góry
Margo uprzedze tylko, że Electra to bardzo kapryśna odmiana i nie nadaje się do słońca, spali się bardzo szybko. Żurawki w obwódce można sadzić co 25-35cm zależy jakie chcemy efekt otrzymać. Jeżeli chcemy równy pas to sadzimy gęściej, efekt bardziej pojedyńczych roślin uzyskamy sadząc rzadziej
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:56, 26 maj 2014

Do góry
Irenko cudny różaneczniki jednak twój kolejny różanecznik to nie helsinki tylko hachmann's charmant.
Mogę się powymądrzać bo u Bogdzi się nim zachwycałem i też takiego sobie kupiłem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:14, 25 maj 2014

Do góry
Dziękuje wszystkim za cudowny dzień spędzony w NIEBIAŃSKIM miejscu. Po prawie rocznej obecności na ogrodowisku mogłem w końcu poznać wiele osób na żywo. Przepraszam, że mało gadatliwy byłem, ale należę do tych nieśmiałych osób i troszkę mnie to wszystko przerosło
Mimo wszystko troszke porozmawiałem, troszke posłuchałem i świetnie spędziłem czas.
Zostawiam jeden z wielu widoków, których nie zapomne, resztę wrzucę w tym tygodniu.

Wszytkich muszę odwiedzić, ale musze przeprosić bo będę to robił na raty... takich zaległości na studiach jeszcze nie miałem, więc muszę troszke więcej czasu temu poświęcić, aby nie narobić sobie problemów Musze również ograniczyć prace ogrodowe w tym tygodniu do podlewania i skoszenia trawnika.
Pozdrawiam wszystkich.
Ogród cioci 21:54, 25 maj 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Gosiu, mówisz i masz.....

górny rząd (od lewej): Andrzej (z Alfą na rękach) + Kondzio , Gabrysia (Gabik), Ula (Urszulla), Małgosia (Margarete), Basia (barbara_kraj…), Anitka (Anita1978), Agatka (Agata19762), Sylwia (Sylllwia), Renatka (Rench), Kasia (Kasik), mąż Ivvvony, koleżanka Mariolki (nie ma swojego wątku na O. ale nas podczytuje), Iwonka (Ivvvona), Kasia (Kasia-Luiza) i Ewa („Moja pierwsza hortensja w ogródku”)

środkowy rząd (za Bogdzią): Ela (eliza3), Kasia (Kindzia), Gosia (malgorzata_s…), Madzia (Madziarzeszów), Ania (Anna_studio) i Łukasz (Luki)

dolny rząd (cały czas od lewej): Mariolka (paniprzyroda) z Łukaszem (synem Uli), Ania (Mala_Mi), Karolina (popcarol), Bogdzia z Laurką na kolanach (córcią Gabrysi), Alinka (alinak), Nikita (czyli ja we własnej osobie) i Krysia (Krys)

Tyś anioł kobita Wielki buziak
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:47, 25 maj 2014

Do góry
Iwono bardzo dziękuje, mnie również było bardzo miło poznać i chociaż chwilke porozmawiać.

Aniukilka osób się skusiło tyle widziałem, ile się rozeszło to nie wiem, mam nadzieję, że będą rosły i cieszyć

Marzenko takich ciotek to mogę mieć mnóstwo na nadmiar nie mam zamiaru narzekąć
Dużo zdjęć u Bogdzi w wątku, u mnie też kilka będzie.

Martonie wpadłem na to

Krysiu dziękuje, mnie również było bardzo miło poznać. Ile to... jeden dzień i już trzy teściowe

Ewo ja poznałem Ciebie od razu, ale w Twoim wątku nie pisałem... ja to jednak troszke nieśmiały jestem, ale następnym razem z miłą chęcią porozmawiam. Za zdjęcia dziękuje... na tym drugim złapało mnie jakieś skrzywienie szczęki

Gosiu ja również cieszę się, że w końcu się poznaliśmy no i troszke porozmawialiśmy. Bardzo dziękuje za te miłe słowa, a sfataniem to ja się nie przejmuje przecież
Na spotkanie to ja mam pomysł i to bardzo bliski w czasie...
No i jeszcze za zdjęcia dziękuje.

Iwonko jeszcze raz dziękuje za miłe słowa. Ja twój wątek odwiedzałęm na samym początku gdy go założyłaś, ale jakoś nie zostawiłęm śladu, na pweno teraz odwiedze i będę śledził
Ogród cioci 21:44, 25 maj 2014

Do góry
Gosiu, mówisz i masz.....

górny rząd (od lewej): Andrzej (z Alfą na rękach) + Kondzio , Gabrysia (Gabik), Ula (Urszulla), Małgosia (Margarete), Basia (barbara_kraj…), Anitka (Anita1978), Agatka (Agata19762), Sylwia (Sylllwia), Renatka (Rench), Kasia (Kasik), mąż Ivvvony, koleżanka Mariolki (nie ma swojego wątku na O. ale nas podczytuje), Iwonka (Ivvvona), Kasia (Kasia-Luiza) i Ewa („Moja pierwsza hortensja w ogródku”)

środkowy rząd (za Bogdzią): Ela (eliza3), Kasia (Kindzia), Gosia (malgorzata_s…), Madzia (Madziarzeszów), Ania (Anna_studio) i Łukasz (Luki)

dolny rząd (cały czas od lewej): Mariolka (paniprzyroda) z Łukaszem (synem Uli), Ania (Mala_Mi), Karolina (popcarol), Bogdzia z Laurką na kolanach (córcią Gabrysi), Alinka (alinak), Nikita (czyli ja we własnej osobie) i Krysia (Krys)
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:29, 25 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Zakupy oglądałem już wcześniej w różnych wątkach i widziałem
Teraz trzeba posadzić, ale wydaje mi się, że z miejscem chyba nie masz wiekszych problemów, bo mimo, że już bardziej orientuje się w ogrodzie mam wrażenie, że jest ogromny i nie jedno jeszcze się zmieści

Jak wydaje Ci się ogromny to fajnie, więc zrozumiesz, że pracy mi nie brakuje, mam przed sobą przedogródek do obsadzenia i inne zakątki w ogrodzie, ale maj się się już kończy......... piękny to miesiąc dla naszych ogrodów

To jest zdjęcie z przedogródka z przekopaną gorczycą, takich fotek nie lubię pokazywać, ale tylko tak mogę wzbogacić i rozluźnić glinę, nie posadzę roślin w połozu, które jest ciężkie i jałowe, dzięki temu zabiegowi wiem, że w tym miejscu rośliny bujnie wystartują

a to moja ulubiona żurawka ..........ta o czerwonych kwiatach, zwana krwistą

Rododendronowy ogród II. 20:13, 25 maj 2014

Do góry

Mógłbym tak długo jeszcze pokazywać ten raj na ziemi, ale nie będę przeciążał wątku Bogdzi, reszte wrzuce w późniejszym terminie u siebie w wątku.
Jestem ogromnie szczęśliwy i wdzięczny za to, że mogłem zobaczyć wszystko na własne oczy i jeszcze tak pięknie dopisała nam pogoda
Rododendronowy ogród II. 20:07, 25 maj 2014

Do góry
Ktoś by pomyślał, że w ogrodzie tylko Rh i azalie, po ich przekwitnięciu musi być równie piękne z nowymi przyrostami isoczystą zielenią w około. Ja znalazłęm mase róż, liliowców, lili, przywrotniki, szałwie, jeżówki, piękna wszędobylska niezapominajka, hosty, trawki, żurawki, mase pięknych i zdrowych iglaków, astry, parzydło, powojniki, firletki, bukszpany... i mozna by jeszcze długo wymieniać. Tak na prawde nie wszystko potrafiłem rozpoznać

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:01, 25 maj 2014

Do góry
Luki do trzech razy sztuka i się udało Wszyscy ci tutaj piszą że fantastyczny jesteś a ja dodam jeszcze że niezwykły Rozmawia się z tobą cudownie i mam nadzieję że znów się spotkamy i pogadamy Nie przejmuj się tym co my baby gadamy i że każda chce cię sfatać, to z sympatii wielkiej Ty nie robiłeś sobie fotek więc zostawiam na pamiątkę
Rododendronowy ogród II. 20:00, 25 maj 2014

Do góry
Cudowny cienisty zakątek i chyba najciemniejszy różanecznik w całym ogrodzie

Oczywiście znalazłem też kilka żurawek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies