Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 06:36, 11 cze 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Mirka Mireczko tak to ta rabata, a raczej rabatka, bo duża nie jest. Nadal niedokończona, bo czekam na zamówione trawy i zrębki. Nie będę Cię przekonywać do rh, bo sama nie jestem do nich przekonana. Tak jak wcześniej pisałam to moje czwarte podejście do tych krzewów. Zobaczymy jak będą rosły, bo miejscówkę mają fajną od północy. Oby ładnie rosły, a nie wegetowały
Mąż bardzo lubi rh i koniecznie je chciał w naszym ogrodzie

Zdjęcie całej rabatki

Za 2 lata trzeba będzie wykopywać, jest ślicznie, jak w całym ogrodzie, ale będzie im ciasno.
Kolejne zakupy kwietne, też udane. Widać konsekwencję i preferencje, bardzo, bardzo fajnie
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 06:32, 11 cze 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Dzisiejsze zakupy również uważam za udane. Cześć roślin do obsadzenia donic, a część na rabaty

Bardzo udane psiak wyszedł modelowo
A co z tą magnolią, szukam i szukam.
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 06:30, 11 cze 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Leniwa niedziela - sezon basenowy otwarty

Teraz tylko wskoczyć i się pluskać
Fajny letni avatarek
Idę dalej oglądać
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 06:28, 11 cze 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Ja się nią zachwycam to będę zanudzać
Kolor póki co daje po oczach

Cudowna.
Pstryczki też. Masz dużo czosnków bułgarskich, one śmiszne, od spodu je oglądam
Słoneczny Ogród 06:27, 11 cze 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Czerwcowe kadry

Obejrzałam, jest cudownie, łubiny na medal i ten kolor
Ogród w dolinie 06:20, 11 cze 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Żeby smutno nie było to wstawię parę kwiatków, szerokich kadrów nie będzie, bo jak pieliłam choiny to mi reszta zielskiem zarosła

takie ładne siewki szałwii
, matki dopiero się zbierają

Kocimiętka Junior Walker, teraz kwitnie porządniej

Krzewuszka cudowna Victoria

Ale niebieskości, szałwia i kocimięta cudne. Tez czekam na iryski, ciekawie się zapowiadają. Busz się robi na rabatach
W moim małym ogródeczku - Dorota 06:14, 11 cze 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję za taki miły wpis i zapraszam częściej. Staram się, żeby w ogrodzie ciągle coś kwitło i pachniało. Ozdoby to mój kolejna pasja.

Ale przyjemnie też mam takie łóżko, własnie rano wyszłam i zobaczyłam, że materiał puścił, kurcze, jak tu teraz je uratować, bo konstrukcja cała.

Cudowne piwonie, a te kwiatki z nimi, to co?
W moim małym ogródeczku - Dorota 06:12, 11 cze 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Miło mi Ewo, że Ci się podoba. Lampiony przemalowałam, mam sporo czarnych lampionów, więc ten komplet przemalowałam. Jeszcze jeden mi został do malowania, ale chyba poczeka na zimowe dni.

Ale piękności dorodne i kwitną, mimo że zima była ostra
Zacisze Alicji 06:07, 11 cze 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Kwitnie różowa akacja.

Liście tarczownicy coraz większe.

Bardzo klimatycznie, aż chce się przysiąść.

Jeżdżąc po mieście zastanawiałam się nad pewnymi drzewkami, teraz u ciebie zobaczyłam i wiem, że różowa akacja, bardzo ładne. Białe akacje pachną, a ta twoja Alu?
No staw boski, jednak mam uraz do wody i nie mam żadnej i z daleka u innych podziwiam
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 06:02, 11 cze 2021

Do góry
Judith napisał(a)
kilka widoczków

Super widoki, takie rozproszone światło, klimatycznie i odprężająco
Ogrodowe marzenie Mrokasi 06:01, 11 cze 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)

Widoczek - szałwia nn, przywrotnikini wieczornikibw tle

Tu widoczek z szałwią New Dimension Deep Rose - uwielbiam ją

Strzał w 10 z tym domkiem - całkowicie rozbił bryłę budynku

Też chciałam spytać czy jesteś pewna, że zdążysz przed ptakami posmakować owocków?

Piękne te szałwie, nie wiem jak to robisz

Wieczorniki masz nowo posadzone? Jestem ciekawa, bo ubiegłoroczna kępa jest u mnie dość słaba, za to jej siewki przepięknie rosną... choć nie tak jak te ze zdjęcia
Ptasi gaj 05:55, 11 cze 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Piękna pogoda. Robi się sucho trzeba już podlewać.

Mój ulubieniec odratowany

Dużo masz drzew, całą wodę wyciągną, stąd zacznie się kłopot z podlewaniem.
Ale masz potwora Palibina, cudo
Ptasi gaj 05:53, 11 cze 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

No widzisz przecież Opolszczyzna to słynie z siania pszenicy, buraków i jęczmienia.

A ja zwracam po to kupilam piękne dęby Grinn pilar. Jak będziesz miała burasa jesienią wśród kolorów to zmienisz zdanie.

Bury czy czerwony co wybierasz

Cudny Elu na ogrodzie już na bogato. Kocimiętka fajna, nie pokłada się,i kwiaty intensywny kolor mają.
U mnie też susza, czas schodzi na podlewaniu, a rozgrzebałam 2 miejsca.
Glina i zielsko 05:50, 11 cze 2021

Do góry
LIDKA napisał(a)

Dzis po pracy po 17.00 nakrywałam kartonami i korą rabate z dereniami.
I nieskończyłam bo o 19.20 była juz chmara komarów.
Ledwo podlałam rodki zanim mnie zeżarly w całości.
Mam rzadką grupe krwi moze dlatego mnie tak lubia.
France jedne. No nie do zniesienia.

A na foto najwierniejsza przyjaciółka.
Moja Sonia. Lat 14.

Ostro działasz. Fajnie, że Sonia pomaga.
Buki śliczne, a komary i u mnie już, też mnie żrą, mnie to wszystko żre.
Możliwe, że nornice patyki załatwiły, też je mam, choc ostatnio Misia 2 upolowała.
Ogród Basi 05:45, 11 cze 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)

Basia, zielono i soczyście.
Co masz na tych metalowych kratkach?
A cisy kupne sadzonki, czy swoje rozmnażasz?
Przerabianie ogródka pod swój gust 05:39, 11 cze 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Bardzo rzadka bo wrazliwa na zimowa wilgoc. Dlatego ciesze sie, ze u mnie jej sie spodobalo

Irysy uratowane ze smietnika

wazki nad kaliza

Hosta olbrzym

Niezmiennie pięknie u ciebie Kasiu
Czy u ciebie tez ogrodowe oberwały, czy są w kondycji?
Ogród z zegarem 05:37, 11 cze 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Dori, Kasiu, Gosiu, u mnie wierzchnia warstwa nie jest gliną (glina jest, ale niżej), ale i tak jest ciężko, bo jest bardzo sucho.

Magda, a Ty myślisz, że ja chwastów nie mam? Mam, czekam jeszcze jak podrosną, będzie łatwiej wyrywać

Asiu, u mnie też chwasty, czasami, jak trafię na perzowisko, to jest masakra. Nad oczkiem na szczęście ich nie ma. No i poprosiłam wcześniej eMa, żeby mi skosił wokół oczka (kosiarką, traktorkiem kosi większe przestrzenie), bo trawa była już do kolan .

Ewa, zrobiłam odpoczynek wczoraj i jutro zrobię.
Dziś trochę podziałałam

W środę :

Dziś :

Powoli, ale do przodu

Kasiu, No trochę mam

Agnieszko, bardzo cię podziwiam, odwalasz kawał pracy i to ciężkiej. Wszystko bujnie, będzie dżungla, bo dużo pięknych drzew kupiłaś i posadziłaś. Zrywanie darni ciężkie, u siebie nie mogę sie zebrać.
Fantastyczne miejsce tworzysz, kibicuję cały czas, choc na forum znowu brak czasu
Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 00:56, 11 cze 2021

Do góry
kerii napisał(a)

Kto mi powie co to za roślina z różowymi kwiatami? Cudowne to połączenie.
Ogród długi 00:10, 11 cze 2021

Do góry
Joann napisał(a)
Dziękuję, z donic jestem bardzo zadowolona. Zwłaszcza z tej pod murkiem, bo dała możliwość stworzenia "roślinnej" zasłony od sąsiada.

U mnie barierki wreszcie na balkonach, także hurra! Krok do przodu.

Ściana a la gabionowa cały czas się robi, tzn. robię jak mogę ma się rozumieć, a że mogę nie za długo to nawet połowy nie ma jeszcze. Poza tym odkryłam drugą stronę ogrodnictwa po sadzeniu, a właściwie trzecią po planowaniu i sadzeniu, a mianowicie - plewienie. Oj, trzeba to robić Agatorku, jak Ty dajesz radę??

[/img]

Ha ha, jeszcze nie plewiłam na nowych rabatach . Na „starych”, gdzie mam kamienie, rosną jakieś pojedyncze, ale na tych nowych, gdzie nie mam jeszcze „ściółki”, to robi się chwastowa dżungla .

Ścieżka będzie super. To drewno? Bo chyba widzę słoje. Czy płyty z takim wzorem?
Ogród z zegarem 23:58, 10 cze 2021

Do góry
Judith, uff, teraz mi lepiej

Wiaan, odpoczywać będę jutro i przez weekend (od darni). Jak nie będzie padać, to może pozbędę się kilku doniczek.
Garneta mam. Starego, przy oczku przy bramie, rośnie tam 3-4 lata.

W tym roku daje czadu. Jakieś dwa lata temu był trochę słaby, miał mało listków, ale wziął się w garść. Rośnie w „normalnej” ziemi, ale przy sośnie, więc korzysta z jej igieł .
Mam jeszcze jednego w doniczce, z tegorocznej dostawy.

Przy nowym oczku (i niedaleko) będą klony. Chyba wszystkie, które mam w „szkółce” . A trochę ich jest: garnet, bloodgod, 2 x atropurpureum, beni maiko, seiyru, aureum, orangeola i chyba jakiś jeszcze, ale teraz nie pamietam. Wiem, oszalałam .
Trochę się obawiam wiatrów, bo to miejsce nieosłonięte jeszcze, ale chcę też tam przesadzić kilka cyprysików (około 2 metrowych), więc trochę je zasłonią.
Poza klonami przy oczku chcę trawy i jakieś krzewy (żeby było w miarę bezobsługowo) i zostawię ze dwie, może trzy sosenki, które już tam rosną.
Na ścieżce prowadzącej do oczka będę miała mini sosny (oścista, schwerina i joopi), ale główną rolę będą odgrywać hortensje, rozchodniki (z lasu, więc nie wiem, co z nich wyrośnie ) i trawy - chyba to będą rozplenice (dlatego pytałam o te Twoje ) w wersji hameln i little bunny.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies