Gosia obejrzyj sobie jak pięknie i naturalnie rododendrony wyglądają w naturalistycznym ogrodzie o leśnym charakterze, a do tego te strumyczki i miejsca podmokłe fajnie zagospodarowane może coś ci wpadnie w oko do Twojego ogrodu https://www.youtube.com/watch?v=IBDSW-89TCQ
Byliny i róże cudowne, lubię twoją łąkę, widoczki urocze
Rdest jest super i ładnie przyrasta, rudbekie jak zawsze niezawodne
U mnie w suchszym miejscu na froncie sobie umyślili miejscówkę
i kwitną jak szalone
Wow, cała taczka krwawnic
Z przyjemnością pooglądałam sobie foteczki
Pozdrawiam Gosiu
Doczekałyśmy w końcu słonka. Leniwy weekend mam, bo jeszcze za mokro na jakieś prace.
Asia za to planowanie u ciebie ruszyło pełną parą. Jak oglądałam ostatnie zdjęcia, to bardzo ładnie już jest.
Też lubię. Tym bardziej, że cebulowych nie sadzę.
Ania dzielżany to tegoroczny nabytek. Nawet ładnie się rozrosły w tamtym miejscu i fajne kolory mają.
Myślę, że spokojnie możesz przesadzić. Jest mokro, temperatury nie zabijają, a do zimy jeszcze kawałek.
Aga dzięki. Dopiero po paru latach widać te łany, bo ja po kilka roślin tylko kupuję. U ciebie efekt będzie szybszy. Lubię rośliny, które tworzą gęstą okrywę i pozwalają rosnąć chwastom.
Sylwia obejrzałam, ale jakoś rododendrony mi nie pasują. Odętka, krwawnica i paprocie za to jak najbardziej.
Aganiu teraz już i mi się podoba moja łąka, kwitnie na niej co nieco.
Krwawnice posadzone i leżą, ale na dugi rok będzie je już widać. Widziałam też, że dwie sadzonki dziewanny się przyjęły.
Foteczki u ciebie też obejrzane z przyjemnością.
U mnie też krwawnica słaba. Niby jej dużo, ale jej nie widać. Kupiłam krwawnice bardzo wypasiona i po kilku latach zrobiła się taka mało kwitnąca.
Jak pojadę teraz to wysadze krwawnice i wsadzę do doniczek w dobra ziemie. Czy coś się wiosna zmieni w kwitnieniu zobaczę.
Chociaż piszą że może rosnąć w ubogiej ziemi.