Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Sałatka pokrzywowa 18:49, 10 cze 2021

Do góry

Kamienie coraz bardziej porastają brzeg

A w najmniejszym oczku świetnie rośnie mięta, dzieląc miejscówkę z kosaćcem żółtym.

Sałatka pokrzywowa 18:42, 10 cze 2021

Do góry
Okolice oczka

i oczko. Wrzuciłam do niego też pistię, ale ona jest wybitnie nieudana w tym sezonie. Nie wiem, być może było dla niej za zimno.

Ogród w dolinie 18:03, 10 cze 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
I trochę smuteczków.
Coś się zaczęło dziać z truskawkami, pąki zaczęły schnąć i odpadać. Łodyżki były wyraźnie podcięte.
Zdiagnozowaliśmy szkodnika: kwieciak malinowiec.
Uszkodził też poziomki

Część truskawek już się zawiązała. Co ja mam teraz robić, na oprysk już chyba za późno, bo wtedy nie zjemy żadnej truskawki

Tyle pąków zebrałam dzisiaj i wyrzuciłam

Matko, zaczęłam się bać o swoje kilka krzaczków,
Znowu na wsi 17:45, 10 cze 2021

Do góry
Obejrzałam wiosnę u Ciebie, kukliki jak zawsze cudne masz
Wieczornik pachnie? kiedyś miałam ale nie wiedziałam że nie jest byliną i przycięłam po kwitnieniu, no i nie wyrósł na następny rok

Pięknie co to za roślinka stworzyła taki wspaniały dywan?

Siatkę za fotelikiem możesz przysłonić jakąś matą, żeby sąsiedzi nie zaglądali, dopóki trzmielina nie urośnie
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:32, 10 cze 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
A powtarza kwitnienie?Wlasnie widze, ze takich bialych orlikow mi brakuje- musze upolowac na przyszly rok.
Róża chippendale powtarza kwitnienie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:27, 10 cze 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Szybkie masz różyczki Moje jeszcze w pąkach.
Cudowny spacer po Twoim ogrodzie wśród pachnących kwiatów Prześlicznie

Czy te latarnie przy altanie kupiłaś białe, czy przemalowałaś?
Miło mi Ewo, że Ci się podoba. Lampiony przemalowałam, mam sporo czarnych lampionów, więc ten komplet przemalowałam. Jeszcze jeden mi został do malowania, ale chyba poczeka na zimowe dni.

Tajemniczy Ogród 17:23, 10 cze 2021

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Bo ja mam różnie w różnych miejscach Jest zwłaszcza różnica między starą częścią a nową. Na nowej są jeszcze placki ziemi, ale dzielę wszystko na potęgę, żeby jak najmniej było gołej ziemi, chodzę i przymierzam te podziały i jakoś tak leci zauważyłam, że np. żurawki najlepiej mi się dzielą jesienią, z każdej kępy uzyskałam z 9-12 sadzonek i wszystkie już się pięknie bujnęły w tym roku. Wiosną jak dzielę to bardzo długo słabo wyglądają.
Czy masz na mysli tą rabatę z sesleriami pod klonem Princeton Gold? Bo ja na każdej rabacie mam klona

Czy tą? Bo tu za obeliskiem też jest zielony klon

Hmmm...nie wiem...

Na moją leśną przybył nowy zielony klon palmowy o wydaje mi się, że stare nasadzenia do niego nie pasują.
Nie wiem czym go podsadzić.
U mnie leśna część dopiero się tworzy i nie jest tak czyściutko jak u Ciebie.
Jak będzie trawnik to linie rabat będą wyraźniejsze...

Edit.

Stare nasadzenia...sadzone miesiąc temu

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:22, 10 cze 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Piekne roze-ta pierwsza to jaka?
To róża chippendale, wygląd w dużej mierze zależy od nasłonecznienia podczas robienia zdjęcia. Polecam, zdrowa róża.

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:16, 10 cze 2021

Do góry
ewsyg napisał(a)
U nas Dorotko komary też nie dają cieszyć się ogrodem .
Straszne ilości mamy komarów. Wczoraj i dziś jest wiaterek to ich nie ma, może je przegoni dalej.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:57, 10 cze 2021

Do góry

Szarobiałego ogrodowe początki. 16:48, 10 cze 2021

Do góry
Szarobialy napisał(a)
Czwarty wpis o orlikach. Nieźle.
Nikt ze znajomych nie chciał samosiejek moich orlików. Takie nijakie, niepozorne.
Zostały u mnie i ......są cudne (-;

To ja się pisze na następną wiosnę na siewki. Ogród cudny. Ewidentnie masz dobrą rękę do kwiatów.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:47, 10 cze 2021

Do góry

Jak feniks z popiołów 16:33, 10 cze 2021

Do góry
Jak feniks z popiołów 16:30, 10 cze 2021

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:29, 10 cze 2021

Do góry
oliwka napisał(a)
Dorotko zdjęcie łubinów z Polakami w tle zachwyca. Do tego te piękne orliki, cuda u ciebie jak zawsze!!!
No i mam problem -co to są te Polaki?
Miło mi, że Ci się u mnie podoba.

Jak feniks z popiołów 16:28, 10 cze 2021

Do góry
No to będę odchudzać portfel.
Gaura grzechu warta -mowicie.
To zgrzeszę.
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:25, 10 cze 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Cudne masz te orliki.Ciagle szukam u ciebie podobnych i nie moge dostac.Jakos wyszly chyba u nas z mody.A szkoda.
Już po orlikach, przekwitły, już wycinam, żeby zrobić miejsce następnym roślinom. Szkoda, że szybko przekwitają, ale taka już ich natura. Zakwitają wszystkie na raz i razem kończą swój kolorowy spektakl.

Ogrodowe wariacje 15:47, 10 cze 2021

Do góry
Yenna napisał(a)
Zachwycam się wizualnie Twoim ogrodem

Wiem, że się jeszcze mało znam, ale zgrzyta mi ten kwadracik pod hakuro. Nie myślałaś, żeby to powiększyć i coś dosadzić albo dociągnąć do którejś rabaty?

Reszta jest przepiękna, też poproszę o informacje odnośnie altany

I jestem bardzo ciekawa końcowego efektu z lustrem

Dziękuję za miłe słowa kwadrat z hakuro jest mały, ponieważ często ją tnę i wygodnie mi biegać wkoło po trawniku planuję tam dosadzić hakonechloa lub żurawkę grape soda, jest tam nawadnianie trawnika i mało słońca więc nie bardzo jest co posadzić. Przetestuję rośliny czy woda nie będzie im przeszkadzać. Tutaj jest wąsko i totalny minimalizm, na razie tak jest

Dane do altany wyślę na priv

W moim małym ogródeczku - Dorota 15:36, 10 cze 2021

Do góry
beamilusia napisał(a)
Witaj Dorotko. Ależ u Ciebie piękne zakątki. A w każdym zakamarku cudowne kolory i kształty. Lilaki wspaniale kwitną i wyobrażam sobie, jak pachnie w całym ogrodzie. U mnie Palibin kwitnie i zapach rozchodzi się wokół. Rzeczywiście, jesteś Królową orlików. Różne kształty i kolory mają one u Ciebie. Kwieciście , kolorowo i zapachowo w Twoim ogrodzie. Podziwiam ozdoby i te świąteczne (zaglądam do Ciebie, chociaż śladu nie zostawiałam do tej pory), i te ogrodowe. Jesteś osobą pełną ciekawych pomysłów o zdolnych rączkach. Pozdrawiam serdecznie.
Dziękuję za taki miły wpis i zapraszam częściej. Staram się, żeby w ogrodzie ciągle coś kwitło i pachniało. Ozdoby to mój kolejna pasja.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies