Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Rododendronowy ogród II. 10:29, 10 sie 2015

Do góry
Pozdrawiam po przerwie Czytałam o tym hydrożelu... hmmm nie ma lekko
U nas sucho, jeszcze nie tragicznie, ale wierzby, brzozy i lipy żółkną i zrzucaja liście
Roztoczańskie klimaty 09:59, 10 sie 2015

Do góry
jak brzozy się dziś mają?
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:00, 09 sie 2015

Do góry
dajana napisał(a)
No właśnie zależało mi na takim co rozświetli ciemny zakątek przy lesie a rozmiarem będzie spory To Klon Fla... cos tam nazwalam go Flamenco 4 m bedzie wysoki i taką samą rozpiętośc osiąga .Różane rabaty mam trzy i dodatkowo róże przy tarasie ale powiem ci szczerze że róze potrzebują nie lada zabiegów.Reszta ogrodu już będzie bez róż.Stawiam na mniej kłopotliwe i równie piękne hortensje, trawy . Zważywszy że młodsza już na pewno nie będę, a sił coraz mniej,zatem mój przyszły ogród nie może stać się dla mnie gehenną, muszę więc zmienić swoje zapędy .Niebawem kupię płaczące brzozy i inne drzewa bo wycięłam wszystkie sosny samosiejki .Nie zal mi bo były nie dośc że brzydkie to stanowiły już zagrożenie .Suche wiszące bardzo wysoko gałęzie,strach było tam przebywać. Dokupiłam tez różową trawę pompasową.Posadzę ją w tej niebieskiej ogromnej donicy .Prace wstrzymane ze względu na niemiłosierny upał,zupełnie odebrał mi siły.Dzięki Violu ze zajrzałaś do mnie Buziaki ,po tym torciku zapewne jesteś słodka

Masz rację, przy różach sporo chodzę, a to mszyce, a to skoczek całą Louis Odier mi zeżarł pod moją nieobecność A hortensje sobie rosną i nic im do szczęścia nie potrzeba oprócz wody
Ale róż jeszcze trochę dokupię, bo to mój pierwszy sezon różany i za mało zamówiłam na trzy rabatki - trochę muszę poprzesadzać, trochę dodać
Gorąc u mnie straszny, wychodzę teraz do mamy, nie wiem jak do samochodu wsiądę, klimatyzacji nie mam, masakra. Pa
Pomóżcie wyczarować mi ogród 17:50, 09 sie 2015

Do góry
No właśnie zależało mi na takim co rozświetli ciemny zakątek przy lesie a rozmiarem będzie spory To Klon Fla... cos tam nazwalam go Flamenco 4 m bedzie wysoki i taką samą rozpiętośc osiąga .Różane rabaty mam trzy i dodatkowo róże przy tarasie ale powiem ci szczerze że róze potrzebują nie lada zabiegów.Reszta ogrodu już będzie bez róż.Stawiam na mniej kłopotliwe i równie piękne hortensje, trawy . Zważywszy że młodsza już na pewno nie będę, a sił coraz mniej,zatem mój przyszły ogród nie może stać się dla mnie gehenną, muszę więc zmienić swoje zapędy .Niebawem kupię płaczące brzozy i inne drzewa bo wycięłam wszystkie sosny samosiejki .Nie zal mi bo były nie dośc że brzydkie to stanowiły już zagrożenie .Suche wiszące bardzo wysoko gałęzie,strach było tam przebywać. Dokupiłam tez różową trawę pompasową.Posadzę ją w tej niebieskiej ogromnej donicy .Prace wstrzymane ze względu na niemiłosierny upał,zupełnie odebrał mi siły.Dzięki Violu ze zajrzałaś do mnie Buziaki ,po tym torciku zapewne jesteś słodka
Malutki pod lasem 14:04, 09 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
prosze bardzo.

Podoba mi sie taki klon

AnnaCh napisał(a)

Ja się bardzo cieszę, że mam taras od wschodu i teraz jest już praktycznie cały zacieniony Zimą i tak nie korzysta się z tarasu, a latem taras od południa nie zdaje egzaminu przy takim słońcu, no chyba, że jest zadaszony.

Bardzo dobrze, że obserwujesz, bo będziesz wiedziała jakie roślinki posadzić

Z owocowych mam tylko jedną jabłonkę. A oprócz tego 3 brzozy, no i zapomniałam, że mam modrzew i sosnę himalajska, ale one rosną przy północnej granicy, więc cień będą dawać ale sąsiadowi Zapomniałam znowu, że mam jeszcze dąbka, takiego co to się sam wysiał chyba z żołędzia upuszczonego przez ptaszka. Dąbek ma tyle co nasz Jaś, licząc z życiem płodowym

ja nie miałam wpływu na to od której strony bedzie taras ani jak bedzie dom wygladał bo projekt był znacznie wcześniej. Zimą, okno tarasowe sprawia,że ogrzewanie częsciej sie wyłącza bo sie w domu nagrzewa od słonka- i to jest fajne. Póki co mam tak prowizorycznie zasłonięty taras,ale marzy mi się takie zadaszenie jak u Magda70 czy u czeresniowapomadka- o ile czegos nie pomyliłam. Nie wiem czy uda się nasz taras tak zadaszyc takim płótnem. Chciałabym białe lub szare belki , do tego taras drewniany też w jasnym kolorze pomalowany,ale nie wiem czy będzie to pasowało do naszego zielonego dachu (dom w przyszłości tez chcemy biały lub /z szary(m). eh eh, rozmarzyłam sie,a zycie zweryfikuje marzenia

AAA, i schodów tez póki co na tars nie ma, wiec sie tam właściwie wogóle nie przebywa.

Tez mam brzózkę,ale ona cienia nie daje na taras.

Na przyszła rabate pada już jakieś 30 cm cienia
Malutki pod lasem 13:33, 09 sie 2015

Do góry
sarenka napisał(a)
Na tarasie mam cieeń około godz 18 albo i później

Dzisiaj obserwuje o której mam cień w miejscu które chcę przeznaczyć na rabatę.

U mnie będą na podwórku drzewa,ale owocowe

Ja się bardzo cieszę, że mam taras od wschodu i teraz jest już praktycznie cały zacieniony Zimą i tak nie korzysta się z tarasu, a latem taras od południa nie zdaje egzaminu przy takim słońcu, no chyba, że jest zadaszony.

Bardzo dobrze, że obserwujesz, bo będziesz wiedziała jakie roślinki posadzić

Z owocowych mam tylko jedną jabłonkę. A oprócz tego 3 brzozy, no i zapomniałam, że mam modrzew i sosnę himalajska, ale one rosną przy północnej granicy, więc cień będą dawać ale sąsiadowi Zapomniałam znowu, że mam jeszcze dąbka, takiego co to się sam wysiał chyba z żołędzia upuszczonego przez ptaszka. Dąbek ma tyle co nasz Jaś, licząc z życiem płodowym
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:27, 09 sie 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Super fotki, zrobione przez kolejnych gości...jakoś mnie to nie dziwi ze twój ogród i ty z Kazem przyciągacie do siebie ludzi

Aniu czy ta szczepiona na pniu to vanilka jest, jakie mas o niej opinie.
Kusiły mnie w ub roku w Wojsławicah na Swiecie Traw podopbne okazy ale sie wstrzymałam i nie kupiłam, ale nadal mam chrapke....

Tak to wanilka. Wanilka jak wanilka, kwiat duży i po deszczu się kładzie.. ta szczepiona też. U mnie podwiązana do 3 patyków.. liczę, że jak nabierze starości to się usztywni.. Jest piękna..

Melduję, że trawy wydarte spod brzozy i posadzone pod magnolią rosną rewelacyjnie

Malutki pod lasem 12:15, 09 sie 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Karolu czy to są brzozy w tle? Jakiej odmiany i ile mają lat?

tak to brzozy papierowe, maja 4 lata.
Malutki pod lasem 11:59, 09 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
prosze bardzo.

Karolu czy to są brzozy w tle? Jakiej odmiany i ile mają lat?
Malutki pod lasem 11:47, 09 sie 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Ja też jestem na etapie kupna drzew, bo nie mam wogole żadnego cienia. Ostatnio zakupiłam klona pospolitego ale odm. Princeton Gold i tyle drzew u mnie

Ja z tyłu działki mam 3 brzozy, ale jeszcze małe i jabłonkę i to też tyle u mnie, reszta to patelnia.
Ale z przodu, jak już pisałam mam mało miejsca, jest to miejsce od zachodu i boję się dużych drzew tak blisko domu, więc chcę coś małego kulkowatego
Mój ogród nad rzeką... 00:04, 09 sie 2015

Do góry
Olu, wpadłam z rewizytą
I powiem tak, jestem zauroczona Twoim przedogródkiem. Po prostu bosko jest, no i nie będę oryginalna, jeżeli powiem, że brzozy cudne
Zaznaczę do podglądania i będę wpadać
Pozdrawiam, Ania.
Mirkowy ogród (początki) 23:26, 08 sie 2015

Do góry
Macham Mirko i zostawiam pozdrowienia Twoja szkółka rośnie w oczach Pozwól, że jeszcze wtrącę swoje dwa grosze co do brzóz; ziemię mamy jakościowo podobną i u mnie pod brzoza najlepiej wychodzi rozchodnik, nawet teraz w upały jak go nie podleję, to nic mu, a pod druga brzozą mam bukszpany, dają radę i hosty, ale i dużo innych roślinek, które podlewam, więc sobie radzą.

Ja bym dała rozchodnik i jakąś trawkę, ale Twoje brzozy

Rozmnożyłam tydzień temu pęcherznicę i stoi w donicach w cieniu, ciekawe czy coś z niej będzie?

A bordowy rozchodnik kupiłam w Szmitów dwie sztuki na podział, mam nadzieję, że będzie taki jak u AgatyRed
Odcienie zieleni 12:43, 08 sie 2015

Do góry
Kochani dziekuje, ze jestescie,
Jazzy dziękuję za kolejne inspiracje, nie zapomniałam o forum tylko mój syn od wczoraj i jeszcze sobota i niedziela obchodzi urodzinki, na 3 razy ha ha, i w poniedziałek się odezwę i wyjaśnie wszystko, ale narazie baaaardzo mi się podoba co tu wymyślacie, a te brzozy super, napewno po inspiracjacjach i waszych sugestiach jestem pewna ze nie chce form kulistych czyli wiśnia niet!!!!Dziękuję
Odcienie zieleni 08:58, 08 sie 2015

Do góry
Kolejna dawka inspiracji
https://www.pinterest.com/pin/89649848807341936/
https://www.pinterest.com/pin/543528248755243956/
https://www.pinterest.com/pin/425097652301181845/

Kiedyś napisałaś, że brzozy raczej nie pasują do nowoczesnego ogrodu Moim zdaniem nic bardziej mylnego
https://www.pinterest.com/pin/516295544756130669/
https://www.pinterest.com/pin/392235448767547467/
https://www.pinterest.com/pin/71987294020121966/
https://www.pinterest.com/pin/415034921880883959/

Co myślisz?
Mój ogród nad rzeką... 23:46, 07 sie 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
Ja też dołączam się do ochów i achów Piękny ogród, pozazdrościćBrzozy cudowne, ooo nie zazdroszczę tylko jesiennego grabienia, ale ma to pewnie swój urokPozdrawiam

Nie grabię Koszę
Ot i tyle!

Za ochy dziękuję
Na razie taka sobie trawa, czyli początki wymarzonego ogrodu u "KA" 20:36, 07 sie 2015

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Ogród praktycznie jest czysty ( jak kartka papieru ) możesz zaszaleć
Napewno brakuje w nim drzew ... może brzozy ? ale nie w szeregu tylko taki mały gaik brzozowy

zrozumiałam sugestie, zebym rozrysowała układ na kartce....problem z tym, ze ja mam tylko pomysł na tuje , ale od kilku godzin studiuje Wasze/Nasze forum i zapisuje zdjecia z roślinkami....może coś z tego będzie
Na razie taka sobie trawa, czyli początki wymarzonego ogrodu u "KA" 20:04, 07 sie 2015

Do góry
Ogród praktycznie jest czysty ( jak kartka papieru ) możesz zaszaleć
Napewno brakuje w nim drzew ... może brzozy ? ale nie w szeregu tylko taki mały gaik brzozowy
Ogród do odnowy 16:07, 07 sie 2015

Do góry
Hej, właśnie przeleciałam z Twojego uroczyska - dech mi zaparło gdy patrzyłam na Twój drzewostan.

U mnie było ciut podobnie, choć nie tak pięknie jak u Ciebie. A właśnie dziś dostałam pismo z gminy, że obejrzeli moje sosny rosnące przy ogrodzeniu... i wszystkie są do wycinki - na pierwszy strzał 5 sosen

To pokłosie powodzi jaka 3 lata temu późną wiosną nas nawiedziła. Cała okolica stała ponad miesiąc w wodzie i wtedy popadała masa drzew w okolicy. Olszyny, brzozy, sosny. Stąd sąsiedzi i my zmuszeni byliśmy usunąć stare, wielkie olszyny (teraz ostatnia też chyba idzie pod siekierę) - wszystko poschło, teraz chorują sosny. Miesiąc temu jedną wichura powaliła mi na ogrodzenie. Zostaję na łysej patelni. Tylko od wschodu, za domem mam stare drzewa

Będę musiała pomyśleć o nowych nasadzeniach.

Przede mną roboty ziemne potrzebne wokół domu, co trzyma mnie przed pracami na serio w ogrodzie

Zrobiłam zaczątek rabaty wyniesionej, na niej rośnie kilka roślin, większość bez ładu i składu, część trwa w doniczkach.

Bardzo trudno mi jakoś wytrzymać w tym chaosie.

Z polecanych przez Ciebie roślin nie mam tylko róż. A teraz gdy wytną mi całą zachodnią osłonę przed popołudniowym słońcem i wiatrami - znowu wszystko mi się pozmienia.

Na Łowieckiej 11:25, 07 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Fajne te podwójne brzozy.
U mnie za such na brzozy. Beędę tu podziwiać.

U mnie też patelnia ale podlewam obficie i jakoś dają radę..Zapraszam!
Na Łowieckiej 11:21, 07 sie 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Piękne te brzozy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies