Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasya 22:12, 10 sie 2015

Rododendrony przy takiej pogodzie powinny pic codziennie ?
ren133 09:32, 11 sie 2015

Bożenko pozdrawiam i deszczu życzę Tobie, sobie i wszystkim
Mirella 15:21, 11 sie 2015

Bożenko pozdrawiam , u mnie okrutne upały na deszcz nie zanosi się , ciężko się funkcjonuje w takim klimacie.
Mimo spiekoty mój trawnik jeszcze wygląda .
Madzenka 17:43, 11 sie 2015

Ni chce sie licytować ale susze mamy starszna. Wyłączają w biurach klimatyzacje a ja w biurze nie mam klimy, pracuje na 7 aby skoncyzć ok 16:30... Pal sześć rosliny, ja juz nie daje rady. Dzisiaj na sali konferencyjnej zdjęłam buty i wyszłam boso bo juz ich nie nałożyłam....
Mala_Mi 17:56, 11 sie 2015

I tu zaleta gliny...... wielka zaleta gliny..coś zimą wygnije, ale .. wodę trzyma.
Zaleta biura w domu...... mogę mieć klimę..

Z Muminkeim było urwanie głowy i trwa do dziś... to urwanie.

Przeinstalowałam sobie niechcący czyli kliknęłam nie tam gdzie trzeba i zmieniłam system operacyjny w komputerze... i sie zaczęło.. dzień w plecy, nerwy na maksa.. dziś rano był fachowiec uruchomić skaner, drukarkę, bo nie chodzą na nowym. Ja uczę sie nowego.. Ania znów wylądowała w szpitalu (ale już dobrze) i tak sie nerwowo zrobiło, nawet nie dzwoniłam , bo humor miałam podobny do Twego.. A nakręcać sie nerwowo nie ma sensu.
Kindzia 18:02, 11 sie 2015

Ja tam bym wolała (i pewnie my wszyscy) żeby nie obiecywali deszczu (jakoś ostatnio tylko nam wszystko obiecują), ale żeby był. U nas w Zabrzu wczoraj burzę było słychać, ale do nas nie chciała...do Ciebie może chciała wreszcie Bogdziu?
Bogdzia 21:16, 11 sie 2015

ewsyg napisał(a)
U nas podobnie. w lasach usychają brzozy i jarzębiny. Na szczęście mam małą działkę i w dodatku w większości nie obsadzoną to wody na podlewanie starcza.

Dzis jechalismy na zakupy to brzozy przy drodze liscie sypią jak jesienią.U mnie padnie jeden rh juz na pewno , trudno powiedziec czy z suszy czy z przelania bo jedno i drugie mogło zaszkodzic. Leje ile sie da bo nie mam pewnosci czy następnego dnia woda bedzie a że leci ledwie co to kilka godzin nam zajmuje.Lejemy nawet w tem powyżej 30 stopni bo wtedy nieco wiecej wody.Juz żałuję że mam duży ogród i coraz częściej myśle ze to ostatnie moje dni na ogrodowisku bo bez ogrodu co tu robic?Mam dosc.
Bogdzia 21:18, 11 sie 2015

Kasya napisał(a)
Rododendrony przy takiej pogodzie powinny pic codziennie ?

Zalezy jaką sie ma ziemię, ja mam piach to po całym dniu zupełnie wyszuszone są.Mam jeden krzak od Małej Mi który rośnie w jej glinie , tego podlewac nie trzeba , super sobie radzi.
Bogdzia 21:19, 11 sie 2015

ren133 napisał(a)
Bożenko pozdrawiam i deszczu życzę Tobie, sobie i wszystkim

Reniu oby w końcu popadało ale jak zapowiadają wysokie temperatury to prognoza sie sprawdza a jak deszcz to jakos sie nie chce sprawdzic.
Bogdzia 21:20, 11 sie 2015

Mirella napisał(a)
Bożenko pozdrawiam , u mnie okrutne upały na deszcz nie zanosi się , ciężko się funkcjonuje w takim klimacie.
Mimo spiekoty mój trawnik jeszcze wygląda .

Jesli trawnik jeszcze masz to nie jest źle , ja nie mam , jakies skrawki tylko w cieniu pozostaly.